NETFLIX

Η δικαίωση της Sarah Connor και ο Ψυχρός Πόλεμος στο διάστημα: 4 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Από το σωστό comeback του Terminator και τον Βασιλιά του Netflix, ως το φρέσκο sci-fi από τον δημιουργό του Battlestar Galactica.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο. Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

TERMINATOR: DARK FATE

Στο απευθείας sequel του ‘Judgement Day’ που έφτιαξαν ο James Cameron από τη θέση του παραγωγού και ο Tim Miller του ‘Deadpool’, μια μπαρουτοκαπνισμένη Sarah Connor, στο ίδιο mood που ζωντάνεψε τη Laurie στο τελευταίο ‘Halloween’, επιστρέφει για να προστατεύσει ένα νεαρό κορίτσι από έναν Terminator του μέλλοντος. Δίπλα της μια υπέροχη Mackenzie Davis σε ρόλο cyborg-ανθρώπου που αναζητά την πραγματική της ταυτότητα. Σίγουρα πολύ καλύτερη ταινία από τις τελευταίες παραγωγές του franchise.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

THE KING

Ο David Michôd του ‘Animal Kingdom’ φτιάχνει ένα ιστορικό δράμα βασισμένο στα τέσσερα θεατρικά έργα της ‘Henriad’ που έγραψε ο Σαίξπηρ (‘Richard II’, ‘Henry IV, Part 1’, ‘Henry IV, Part 2’, and ‘Henry V’) που ακολουθεί τον Timothée Chalamet ως Hal, έναν ξεροκέφαλο πρίγκιπα που αναλαμβάνει τον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του. Το έργο έχει γραφτεί από τον Michôd και τον Joel Edgerton που συμμετέχει και σε έναν από τους ρόλους που πλαισιώνουν τον Chalamet, ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Sean Harris, η Lily-Rose Depp, ο Robert Pattinson που συνεργάζεται ξανά με τον Michôd μετά το ‘Rover’, και ο Ben Mendelsohn.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ (DOLOR Y GLORIA)

Η 21η μεγάλου μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ αποτελεί μια από τις πιο αυτοβιογραφικές ταινίες του δημιουργού της με αρκετές αναφορές στη ζωή και την καριέρα του ίδιου. Πέρα από τις αναφορές στο έργο και το σύμπαν του, ο 70χρονος πλέον Αλμοδόβαρ συγκέντρωσε για αυτή την ταινία μερικούς από τους στενότερους και πιο ξεχωριστούς συνεργάτες του από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα – τον Antonio Banderas, την Penelope Cruz και Julieta Serrano. Στο ‘Dolor Y Gloria’, ένας κινηματογραφιστής στη δύση της καριέρας του, αναπολεί τη ζωή του. Τη μητέρα του, τις ερωμένες του, τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε, τη δεκαετία του ‘60 σε ένα μικρό χωριό της Βαλένθια, τη δεκαετία του ‘80 στη Μαδρίτη και, φθάνοντας στο σήμερα,  αντιμέτωπος με τη θνητότητα και την ανικανότητά του να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες, βρίσκει πως η ανάγκη του να διηγηθεί την ιστορία του μπορεί να είναι και η σωτηρία του.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

FIRE IN PARADISE

Τον περσινό Νοέμβριο, μια βουκολική κοινότητα στους πρόποδες της Sierra Nevada παραδινόταν στις φλόγες της πιο θανατηφόρας πυρκαγιάς στην καταγεγραμμένη ιστορία της Καλιφόρνια. Άφησε πίσω της τουλάχιστον 86 νεκρούς και την πλήρη ισοπέδωση μιας σύγχρονης αμερικανικής πόλης. Της Paradise, όνομα και πράγμα. Το ντοκιμαντέρ του Netflix κάνει ένα οδοιπορικό απολογισμού στην περιοχή, όσο μαίνονται νέες φωτιές αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

QUEER EYE: WE ‘RE IN JAPAN!

Το ‘Queer Eye’ είναι η καλύτερη ριάλιτι εκπομπή αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Βασίζεται στο ορίτζιναλ κόνσεπτ που είχε περάσει και από την Ελλάδα, με πέντε ειδικευμένα στον τομέα τους queer άτομα να κάνουν makeovers (οι νέοι Fab 5 τα αποκαλούν make-betters!) σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Προσηλωμένοι σε μία βελτιωμένη βερσιόν των συμμετεχόντων αντί για συθέμελες αλλαγές, ο Jonathan (grooming), ο Tan (fashion), ο Bobby (διακόσμηση), ο Karamo (life coach) και ο Antoni (φαγητό) τα βάζουν μεν με τις κακές συνήθειες των ηρώων της εκπομπής (άλλη μία λέξη που χρησιμοποιούν!), κυρίως όμως θέλουν να τα βάλουν με τους λόγους που δημιούργησαν εξαρχής τις συνήθειες αυτές. Εάν δεν έχεις χρόνο για τις 4 σεζόν του show αυτή τη στιγμή, το special επεισόδιο που ετοίμασαν στην Ιαπωνία και θα προβληθεί την 1η Νοεμβρίου θα είναι η τέλεια εισαγωγή.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

11 επεισόδια του Queer Eye που θα σου μάθουν την αξία του πλαντάγματος

AMERICAN SON

Ένα χωρισμένο ζευγάρι αναζητά απαντήσεις για την εξαφάνιση του γιου τους. Το επιτυχημένο θεατρικό του Broadway με πρωταγωνίστρια την Kerry Washington μεταφέρεται στο Netflix ως σειρά, εγκυμονώντας δύσπεπτες θεματικές όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και το χάσμα γενεών. Οι πρώτες κριτικές που βγήκαν μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο το αναφέρουν ως μισοψημένο και αναίτια σαπουνοπερίστικο, ωστόσο Kerry είναι αυτή. Πρώτα δοκιμάζουμε και μετά απορρίπτουμε.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ATYPICAL: SEASON 3

Όταν γνωρίσαμε τον αυτιστικό Sam στην ντραμεντί του Netflix, ήταν 18 ετών, είχε αποφασίσει να ερωτευτεί και ξεκινούσε ένα ταξίδι με τη μητέρα του (Jennifer Jason Leigh) με στόχο την ανεξαρτησία του. Πλέον πηγαίνει στο πρώτο έτος Πανεπιστημίου και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, από το να κάνει φίλους μέχρι να διαχειριστεί το πρόγραμμά του.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

DICKINSON

Η πολυταλαντούχα, υποψήφια για Όσκαρ Hailee Steinfeld θα υποδυθεί την εμβληματική Αμερικανίδα ποιήτρια Emily Dickinson σε μία κωμωδία εποχής με σύγχρονη χροιά και τόνο. Η σειρά ενηλικίωσης θα ακολουθήσει την Dickinson όσο προσπαθεί να βρει τη φωνή της, αλλά και αυτούς που μπορούν να την ακούσουν. Η ποιήτρια δεν χωρούσε στην εποχή της και το show θα επιδιώξει να απεικονίσει ακριβώς αυτό, με ευφάνταστους τρόπους.

Η σειρά στριμάρει στο Apple TV+.

FOR ALL MANKIND

Ο Ronald D. Moore του ‘Battlestar Galactica’ και του ‘Outlander’ τοποθετεί τη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του σε έναν εναλλακτικής ιστορίας Ψυχρό Πόλεμο, όπου η Σοβιετική Ένωση κατάφερει να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι πριν τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιμηκύνοντας τον αγώνα δρόμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Πρωταγωνιστούν ο Joel Kinnaman, ο Michael Dorman και η Sarah Jones. Η ίδια η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν.

Η σειρά στριμάρει στο Apple TV+.

***

Και μην ξεχνάς! Αν θες να μάθεις για το πιθανώς στοιχειωμένο σετ της ‘Έκτης Αίσθησης’, άκου το Halloween podcast μας για τα 20 χρόνια της εμβληματικής ταινίας, με αποκλειστικές δηλώσεις από τον ίδιο τον M. Night Shyamalan!