REVIEWS

Star Wars και Witcher: 2 ταινίες και 2 σειρές για το ΣΚ σου

Η αυλαία των Skywalker, ο Geralt of Rivia, o Tony Stark και true crime με γάτες.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Παρακάτω θα βρεις τις πρεμιέρες των ημερών που διαλέξαμε για σένα:

Ταινίες

Star Wars: The Rise of Skywalker

Η Skywalker saga φαίνεται να κλείνει αποφασιστικά με το Ένατο Επεισόδιο ‘Star Wars’ και η καταφανέστατη συγκίνηση του J.J. Abrams και του γαλαξία όλου, έγινε μεταδοτική μέσα από το τελευταίο τρέιλερ της ταινίας.

Η ταινία θα αποχαιρετήσει το διαστημικό έπος των Skywalker, αλλά και την Carrie Fisher που θα δούμε σε πραγματικές σκηνές. Όχι όμως πριν διαπιστώσουμε πώς βρέθηκε στις ιστορίες μας ο Palpatine. Βάλε το τζάκετ της Αντίστασης, πάρε ένα πακέτο χαρτομάντιλα και κλείσε εισιτήριο.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer

Υπάρχει ένας απαράβατος, άγραφος κανόνας του Ίντερνετ που λέει πως, υπό καμία συνθήκη και για κανένα λόγο, δεν τα βάζεις με τις γάτες. Αυτό το ένιωσε για τα καλά στο πετσί του ένας νεαρός βασανιστής ζώων που σκότωνε γάτες, βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και αποσκοπούσε την προσοχή ανεβάζοντάς τες online. Στην πορεία προχώρησε και σε ανθρώπινα θύματα, δεν είχε λογαριάσει όμως πως ερασιτέχνες ερευνητές του Ίντερνετ, τσαντισμένοι με τη βία του εναντίον γατών, θα βρίσκονταν μερικά βήματα μόνο πίσω του.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

The Witcher

Ο Geralt of Rivia, ένας μοναχικός κυνηγός τεράτων, πασχίζει να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αποδεικνύουνται συχνά πιο μοχθηροί από τα τέρατα. Όταν όμως η μοίρα του τον οδηγεί σε μία παντοδύναμη μάγισσα και μία νεαρή πριγκίπισσα με ένα επικίνδυνο μυστικό, οι τρεις τους πρέπει να μάθουν να βγάζουν άκρη σε μία Ήπειρο ολοένα και πιο ασταθή.

Το ‘Witcher’ μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό ως brand από τα ομώνυμα video games των ‘90s, η σειρά όμως θα βασιστεί στα βιβλία που εμπνεύστηκαν απ’ αυτά. Τα βιβλία (Blood of Elves, Time of Contempt, Baptism on Fire, The Tower of the Swallow, The Lady of the Lake, Season of Storms) έχουν γραφτεί από τον Πολωνό Andrzej Sapkowski, ο οποίος ανακατεύεται και στην παραγωγή της σειράς. Καλός οιωνός θα πούμε, καθώς η τελευταία μεταφορά έργου του, το ‘Hexer’, δεν τον άφησε ικανοποιημένο. Το πολωνικό, σλαβικό πνεύμα είναι παρόν στα βιβλία και η σειρά το κρατά ζωντανό.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Age of A.I.

Ο Robert Downey Jr. θα έκανε τον Tony Stark περήφανο. Μπορεί να μην έχει τις γνώσεις του εφευρέτη του MCU, αλλά θα προσπαθήσει να τις μεταλαμπαδεύσει μέσα από την παρουσίαση της ορίτζιναλ σειράς-ντοκιμαντέρ του YouTube για την τεχνητή νοημοσύνη, ‘The Age of A.I.’. Η σειρά βγάζει μπροστά επιστήμονες, καινοτόμους και οραματιστές που διαμορφώνουν το μέλλον αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και παρουσιάζει αληθινούς ανθρώπους που θα επηρεάσει θετικά η πρόοδος του A.I. Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην παίκτης του NFL Tim Shaw που πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) και προσπαθεί με τη βοήθεια μιας ομάδας της Google να αποκαταστήσει τη δυνατότητά του να επικοινωνεί.

Η σειρά στριμάρει στο YouTube Premium.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 2ο επεισόδιο, αναλύουμε τις standalone ταινίες του franchise, Rogue One και Solo: A Star Wars Story: