NETFLIX

Charlize Theron, Nicole Kidman και Margot Robbie σε ιστορικό σκάνδαλο: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Η οσκαρική ερμηνεία της Theron, η επιστροφή του 'You' και ένας δολοφόνος που θα αιματοκυλήσει την Πρωτοχρονιά.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Παρακάτω θα βρεις τις πρεμιέρες των ημερών που διαλέξαμε για σένα:

Ταινίες

Bombshell

H Nicole Kidman, η Margot Robbie και η Charlize Theron ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ζωντανέψουν την αληθινή ιστορία των γυναικών που αποκάλυψαν την ανάρμοστη συμπεριφορά του Roger Ailes, του CEO του Fox News που κατηγορήθηκε για πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η Theron απέκτησε Oscar buzz από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το τρέιλερ, ενώ τις τρεις τους πλαισιώνουν ο John Lithgow, η Kate McKinnon, η Connie Britton και η οσκαρική Allison Janney.

Το καστ είναι ο βασικός λόγος για να δεις μια ταινία που δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την ελαφρώς κίτρινη δραματοποίηση γεγονότων, ενώ η οπτικοποίηση της κατάχρησης εξουσίας και της κακοποίησης γίνεται κι αυτή πολύ επιτυχημένα, ειδικά σε σκηνές μεταξύ της Robbie και του Lithgow. Ίσως περισσότερο από όλα να αξίζει να δεις την ταινία για την παρουσίαση μιας στιγμής στον χρόνο που συντέλεσε σε μια κινηματική, φεμινιστική χιονοστιβάδα.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Spentzos.

And Then We Danced

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού, και μαζί με την παρτενέρ του Μαίρη, είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος Ηρακλής. Ο ανταγωνισμός και η ερωτική επιθυμία που αναπτύσσεται μεταξύ τους θα ωθήσουν τον Μεράμπ να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του και να τα ρισκάρει όλα.

Η ταινία του Levan Akin είναι η επίσημη πρόταση της Σουηδίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την τελετή του 2020, ενώ στο μεταξύ έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στην Τιφλίδα όπου γυρίστηκε για το gay περιεχόμενό της.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Weird Wave.

Σειρές

Lost in Space: Season 2

To πιο προσγειωμένο, πιο δραματικό, πάντα οικογενειακό remake της ομώνυμης, κλασικής κωμωδίας του ‘65 για μια οικογένεια που χάνεται στο διάστημα, έτη φωτός μακριά από τον προορισμό τους, έκανε μια άτσαλη αρχή στα πρώτα του επεισόδια, μέχρι όμως το φινάλε της 1ης σεζόν είχε βρει την ταυτότητά του. Στον πυρήνα του το νέο ‘Lost in Space’ είναι μια σειρά επιβίωσης για πολύ διαφορετικούς ανθρώπους που αναγκάζονται να ενωθούν για έναν κοινό σκοπό και περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι η ανθρωπιά είναι το σπουδαιότερο, ίσως το μοναδικό όπλο, που μπορεί να εγγυηθεί την μακροημέρευσή μας. Παρ’ όλα αυτά όμως, το κρυφό όπλο του show ήταν το ανθρωπόμορφο ρομπότ του. Αυτό θα προσπαθήσουν να βρουν ξανά οι ήρωες της σειράς, μετά την εξαφάνισή του στο τέλος του 1ου κύκλου.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Ρομπότ του νέου ‘Lost in Space’ είναι ο βασικότερος λόγος για να δεις τη σειρά

You: Season 2

Στο τέλος του ‘Gossip Girl’, ο Dan αποκαλύφθηκε ως το ίδιο το Gossip Girl. Η φυσική συνέχεια του ρόλου κατά κάποιον τρόπο λοιπόν, είναι ο stalker χαρακτήρας Penn Badgley στο ‘You’. Η σειρά ακολουθεί έναν μάνατζερ βιβλιοπωλείου που με τη σειρά του ακολουθεί μία φοιτήτρια, θίγοντας θεματικές όπως τα social media και ο εμμονικός έρωτας.

Εάν η 1η σεζόν που κέρδισε κοινό και κριτικούς δεν σε έκανε να κοιτάς διαρκώς κάτω από το κρεβάτι σου, η 2η θα βάλει τα δυνατά της για να το πετύχει. Φιλική συμβουλή: Μη δεθείς με κανένα χαρακτήρα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Into the Dark: Midnight Kiss

Το ανθολογικό ‘Into the Dark’ είναι παραγωγή της Blumhouse Productions, ένα στούντιο που ειδικεύεται περήφανα στον χολιγουντιανό τρόμο (βλέπε Get Out, Split, Insidious, The Gift κι έναν σκασμό άλλα).

Το πρώτο από τα μηνιαία επεισόδιά του παίχτηκε τον περασμένο Οκτώβρη και, όπως όλα όσα θα ακολουθούσαν, είχε εμπνευστεί θεματικά από την περίσταση που πρόσφερε ο μήνας πρεμιέρας του. Από τον χαλογουϊνικό, δολοφονικό πιλότο ‘The Body’ λοιπόν, είχαμε φτάσει στο στοιχειωμένο ‘School Spirit’ που είχε κάνει πρεμιέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, και στο φινάλε της 1ης σεζόν ‘Pure’ με κάτι από ‘Midsommar’.

Η σειρά θα καλωσορίσει τώρα τη νέα χρονιά με το ‘Midnight Kiss’, ένα επεισόδιο που θα βρει δύο γκέι κολλητούς φίλους να εφαρμόζουν μία σέξι αλλά επικίνδυνη πρόκληση για να βρουν εκείνο το άτομο που θα τους βοηθήσει να κάνουν ποδαρικό στο νέο έτος. Όταν ένας σαδιστής δολοφόνος θελήσει να γίνει μέρος της πρόκλησης, οι φιλικές σχέσεις της σειράς θα δοκιμαστούν με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

The Gift

Όλοι δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί; Αυτή την ερώτηση κάνει το τουρκικό ‘The Gift’, το δεύτερο ορίτζιναλ show του Netflix από τη γείτονα χώρα. Το ‘Gift’ ακολουθεί μια νεαρή καλλιτέχνιδα, την Atiye. Η συνάντησή της με έναν αρχαιολόγο θα της αλλάξει τη ζωή, αφού η ανακάλυψη ενός συμβόλου σε έναν αρχαίο ναό του Gobeklitepe θα την οδηγήσει σε μυστικά για τη δική της ζωή. Το μεταφυσικό δράμα έχει για πρωταγωνίστρια την Beren Saat (Fatmagul), ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Τουρκίας, ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε τον Βρετανό Alex Sutherland του οσκαρικού ‘Argo’.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;