DISNEY
STAR WARS

Rise of Skywalker: Ο Αυτοκράτορας ζει επειδή έπεσε στον φωταγωγό

ΠΡΟΣΟΧΗ: το παρακάτω κείμενο περιέχει μια ιδέα από σπόιλερ. Περίπου. Οκ, έχει. Βασικά όχι τίποτα σπουδαίο αλλά νταξ.

Το τελευταίο κεφάλαιο της τελευταίας τριλογίας του Πολέμου των Άστρων «τρέχει» ήδη στους κινηματογράφους και από το τρέηλερ ακόμα γνωρίζαμε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έπαιζε ένας παλαιός μας γνώριμος.

Διότι λέτις και σέτλεμεν, προς το τέλος του τρέηλερ για το Rise of Skywalker ακούγεται ξεκάθαρα και χωρίς πολλά-πολλά το σατανικό γέλιο του Αυτοκράτορα Παλπατίν, του Νταρθ Σίντιους του ίδιου. Ξέρετε, αυτόν που στο τέλος του Return of Jedi πέταξε στον φωταγωγό του Άστρου του Θανάτου ο Νταρθ Βέηντερ, επειδής ο Σίντιους κεραυνωπλάκωνε τον απουσιολόγο Λουκ Σκαηγουόκερ. Και μην ακούω μαλακίες. ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΗΣΑΝΕ. Δεν κατάλαβα δηλαδή, στα Άστρα του Θανάτου και στα Σταρ Ντιστρόηερς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΣ;

Συγγνώμη για την ένταση. Πέθανε λοιπόν ο Αυτοκράτορας στο τέλος της πρώτης τριλογίας και that was that. Πάει ο μακαρίτης πάει, πίσω δεν ξαναγυρνάει, ό,τι θέλεις τώρα πέστον, χάθηκε ΘΕΟΣΧΩΡΕΣΤΟΝ που λέει και το άσμα. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΧΙ. Διότι ο Ράγιαν ο Τζόνσον στο The Last Jedi φρόντισε να τα κάνει όλα σκατά. Τι είχαμε σου λέει; Έναν big bad; ΤΟΝΕ ΤΡΩΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟΝΑ ΤΩΡΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Ποιον τον άκουσε τον Τζέη Τζέη τον Αβράμη και δεν τον φοβήθηκε.

Κατάλαβες φίλε μου, είπε ο Τζέη Τζέης, δώσαμε στον μούλο να μας κάνει ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της τριλογίας να προλάβω κι εγώ να πάρω τα παιδιά από το σκολείο και να τα αποτελέσματα. Κακό πλέον δεν έχω, ο Κάηλο Ρεν και η Ρέη μιλάνε αναμετάξυ των με διαγαλαξιακό βάημπερ, ο Λουκ ψόφησε και η κύρα Λέηα είναι Τζεντάι. Πάλι καλά που δεν μας είπε πως ο Μπεν ο Κενόμπι ήταν ρομπότ να λέμε.

Στην προσπάθειά του λοιπόν να βγάλει άκρη από αυτά που του άφησε ο συμπαθής κατά τα λοιπά Ράγιαν ο Τζεη Τζεη σκαρφίζεται την ιδέα της δεκαετίας. Ρε σεις, λέει στους Ντίζνηδες, δεν ξηγιόμαστε μια ανάσταση καραμπινάτη να πέσουν τα τσιμέντα; Που να ξέρουν οι Ντίζνηδες από τέτοια, ναι του λένε και κάπου εκεί βάζει πλώρη για το έργο «Αυτοκράτορας Παλπατίν: πιο ζωνδανός από ποτέ».

Τον ακούμε κι εμείς στα τρέηλερ, ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΤΖΕΗ ΤΖΕΗ λέμε, θα γίνει χαμός ξαναλέμε, της πουτάνας το μαγκάλι ξαναματέλεμε, δεν θα μείνει φωτόσπαθο για φωτόσπαθο λέει κάποιος άλλος και ετοιμαζόμαστε για πάρτι άνευ προηγουμένου. Και έρχεται το νέο κεφάλαιο και μας το λέει ΞΕΡΑ στα όπενινγκ κρέντιτς: ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!

Όχι σοβαρά τώρα, δεν είναι κάτι που έγραψα για πλακίτσα, αυτή είναι η πρώτη επιλογή λέξεων των όπενινγκ κρέντιτς. ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ λέει και μετά μια μικρή επεξηγηματική προτασούλα τύπου ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΜΠΑΝ.

Λες στον εαυτό σου, α ωραία θα μας το εξηγήσονε καλύτερα τώρα. Και όντως αυτήν την εντύπωση σου δώνονε. Αρχινάμε με Κάηλο Ρεν να τρέχει εκεί σε ένα κεραυνόσπιτο και να βλέπει μπροστά του τον αυτοκράτορα ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΕΤΑΝΕ. Δεν σας κάμω πλάκα, μιλάμε για ξεπέτα ολκής.

Και για πες του λέει ο Κάηλο Ρεν τι φάση.

Ε ΤΙ ΤΙ ΦΑΣΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ. ΕΙΜΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΘΑΝΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΕΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΦΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΞΥ 350 ΟΥ ΚΑΙ 349 ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑ ΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ. ΕΚΑΤΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΣΤΑΡ ΝΤΙΣΤΡΟΓΕΡΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΗ.

Ο Κάηλο Ρεν δεν δείχνει να στραβώνει και πολύ διότι σκέφτεται την Ρεη που της μιλάει με το διαγαλαξιακο βάημπερ αλλά όλοι εμείς που νιώσαμε μια κάποια ολοκλήρωση στο τέλος του Return of the Jedi κοιταχτήκαμε λίγο αναμετάξυ μας.

Μια στιγμή ρε παιδιά λέμε, τόσο καιρό μας έχουν πει ότι γυρνάει. Τόσο καιρό ακούμε το γελάκι το σατανιάρικο. Τόσο καιρό λέμε πως περιμένουμε να ακούσουμε πως στο διάτανο τόνε ξαναφέρονε από τον πάτο του φωταγωγού. Κι εσύ ρε Τζεη Τζέη μας το ξεπετάς σε ένα δεκάλεπτο με τέταρτο, τύπου είχε βγει στην σύνταξη και άραζε στο εξοχικό του στην Χαλκίδα;

Για σας παρακαλώ λίγο, δεν μιλάμε για κάποιο παλαιό δεξί μπακ της Δόξας Γιαταγάνας, αλλά για τον μέγα ηγέταρο των Σιθ στα ντουζένια του. Δεν μιλάμε για κάποιον πρωτοξάδερφο του Τζαρ Τζαρ Μπινκς εδώ, μιλάμε για τον ΠΡΟΕΔΡΑ του Α.Ο. Σιθ, του ανθρώπου που υπό τις οδηγίες του οι Σιθ έκαναν πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια. Κι εσείς μας λέτε ότι «α ναι, δεν σας είπαμε ζει τελικά, καλά να περάσετε»;

ΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ;

Αφήστε και το εξτραδάκι ότι να πούμε μας λένε ΚΟΙΤΑΧΤΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΚΟΥΒΑ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΟΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΕΖΑ, 1000 ΣΤΡΑ ΝΤΙΣΤΡΟΓΕΡΣ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΝΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΣ ΑΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΒΑΝΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ.

ΑΡΑ.

Δεν πέθανε. Ζει με περπατούρα στο διαστημικό Μενίδι. Και έχει συνεργείο.

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτή η απορία που μου άφησε το Rise of Skywalker θα με κρατάει ξύπνια το βράδυ

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;