ΣΙΝΕΜΑ

Το Χόλιγουντ αντιδρά στο σκάνδαλο της σκηνής βιασμού στο ‘Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι’

Η επανεμφάνιση μιας συνέντευξης του Bernardo Bertolucci για τη γνωστή σκηνή βιασμού στο 'Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι' προκαλεί αντιδράσεις.

Το ‘Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι’ μπήκε ξανά στις επικεφαλίδες αυτό το σαββατοκύριακο, μετά την επανεμφάνιση μιας συνέντευξης από το 2013 του Bernardo Bertolucci, όπου ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι η Maria Schneider δε γνώριζε για τη σκηνή βιασμού πριν αυτή γυριστεί και ότι ήταν κάτι που σκέφτηκαν με τον Marlon Brando λίγο πριν προχωρήσουν.

“Τρώγαμε με τον Marlon πρωινό στο πάτωμα του διαμερίσματος που έκανα γυρίσματα. Υπήρχε μια μπαγκέτα, υπήρχε και βούτυρο και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και, χωρίς να πούμε τίποτα, ξέραμε τι θέλαμε. Υπήρξα, κατά κάποιον τρόπο, φρικτός με τη Maria γιατί δεν της είπα τι συνέβαινε. Ήθελα να αντιδράσει και ένιωσε ντροπιασμένη και νομίζω μισούσε κι εμένα και τον Marlon, γιατί δεν της είπαμε ότι υπήρχε κι αυτή η λεπτομέρεια με το βούτυρο που χρησιμοποιήθηκε σαν λιπαντικό”.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έγινε μόλις γνωστό. Η ίδια η Schneider είχε πει στη Daily Mail το 2007 ότι ένιωσε “λίγο βιασμένη” γιατί μπορεί να μην υπήρξε πραγματική διείσδυση, αλλά ένιωσε ντροπή και δε συναίνεσε ποτέ στο γύρισμα της σκηνής.

“Ο Marlon μου έλεγε, ‘Maria, μην ανησυχείς, είναι απλά μια ταινία’, αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, ακόμα κι αν αυτό που έκανε δεν ήταν αληθινό, έκλαιγα αληθινά δάκρυα. Ένιωσα ντροπιασμένη και για να είμαι ειλικρινής, λίγο βιασμένη, και από τον Marlon και από τον Bertolucci. Μετά από τη σκηνή, ο Marlon δε με παρηγόρησε, ούτε ζήτησε συγνώμη. Ευτυχώς ήταν μονάχα ένα take”.

Το σοκ της ηθοποιού ήταν τέτοιο που, όπως είπε στην ίδια συνέντευξη, χρησιμοποιούσε μόνο ελαιόλαδο για να μαγειρέψει από εκείνη τη μέρα. Ο Bertolucci πάλι, σε συνέντευξή του στην Telegraph το 2013, είπε ότι δεν το είχε μετανιώσει, αλλά όταν πέθανε η Schneider στεναχωρέθηκε που δε θα μπορούσε να της ζητήσει συγνώμη.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες αντιδράσεις ανθρώπων της βιομηχανίας μετά την επαναφορά του περιστατικού στη δημοσιότητα: