ΣΙΝΕΜΑ

Το νέο ‘Ghostbusters’ παίζει άσχημα με την παιδική σου νοσταλγία

To 'Stranger Things' μπερδεύεται με τα ρετρό φαντάσματα που στοίχειωναν τη Νέα Υόρκη στα 80s.

Ήρθε το trailer για το νέο ‘Ghostbusters’ και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη βαρετό remake ή για κάποιο reboot άσχετο με την κληρονομιά των επικών ταινιών των 80s. Και για να το καταλάβεις αυτό, αρκεί και μόνο το voice over του trailer από τον ίδιο τον Bill Murray, ο οποίος φυσικά ήταν στο original cast.

Σ’ αυτό εδώ το στόρι, η  Callie, η κόρη ενός άλλου original Ghostbuster, του Spengler, μετακομίζει σε ένα αγροτόσπιτο που της άφησε κληρονομιά ο πατέρας της, μαζί με τα δύο της παιδιά: τον Trevor ή αλλιώς τον ‘Mike’ από το ‘Stranger Things’ και την ‘Phoebe’.

Τη στιγμή, λοιπόν, που εξερευνούν τη νέα τους ιδιοκτησία μαζί με μια παρέα φίλων, βρίσκουν ένα πηγάδι μέσα απ’ το οποίο φαίνεται να βγαίνει ένα φάντασμα που θυμίζει τον ‘Γλίτσα’ και αφήνει πίσω του αυτό το πράσινο υγρό -πώς αλλιώς να το πούμε εκτός από ‘γλίτσα’ κι αυτό;

Στη συνέχεια βλέπεις τον Paul Rudd να υποδύεται έναν τοπικό καθηγητή, που θα μυήσει τα παιδιά στην “αληθινή” ιστορία των ‘Ghostbusters’ και το πώς έσωσαν τη Νέα Υόρκη των 80s από τα φαντάσματα που την έπνιγαν.

Και σιγά σιγά όλα έρχονται πάλι. Τα παιδιά βρίσκουν τις κλασικές στολές, το κλασικό υπεραυτοκίνητο και η γη αρχίζει να τρέμει όπως τότε, κάτι που μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: φαντάσματα.

Δες το trailer του ‘Ghostbusters: Afterilfe’ για να καταλάβεις:

 

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 1ο επεισόδιο αναλύουμε τα prequels με καλεσμένο τον Μάκη Παπασημακόπουλο, μέσα από μία βασική ερώτηση: Είναι όντως όσο χάλια τα θυμάσαι;