ΣΙΝΕΜΑ

Τρέιλερ King of the Monsters: Μπροστά στον Godzilla είμαστε όλοι γατάκια

All hail the King.

Όπως θα διαπιστώσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα του παρακάτω τρέιλερ, η Eleven είναι καταδικασμένη να κλαίει πάντα πάνω από κάποιο τρανζίστορ. Και να κλείνει σφιχτά τα αυτιά της πριν ουρλιάξει. Και να τα βάζει με τέρατα. Στο ‘Godzilla: King of the Monsters’ βέβαια, κάποιο από τα τέρατα είναι φίλος της.

Η ταινία ακολουθεί του ‘Godzilla’, την εκκίνηση του νέου MonsterVerse της Warner Bros. το 2014, και φαίνεται να κλείνει τον πρώτο κύκλο του franchise σε συνέχεια του υποψήφιου για Όσκαρ ‘Kong: Skull Island’.

Το πρώτο ‘Godzilla’ της δεκαετίας μας ήταν ο ορισμός της κάπως αδιάφορης, αλλά και ‘μια χαρά’ ταινίας. Λειτούργησε περισσότερο ως εναρκτήριο λάκτισμα του franchise και ως σκηνοθετικό όχημα του Gareth Edwards από τις ανεξάρτητες ταινίες, στα μπλοκμπάστερ (οδηγώντας τον τελικά με σίγουρα βήματα στο ‘Rogue One’). Ο δρόμος τώρα ανοίγει για τον Michael Dougherty. Τον μάστορα του κορυφαίου cult χιτ τρόμου ‘Trick ‘r Treat’ που ξέρει να χειρίζεται τη dark φαντασία (Krampus).

Εμείς θα σταθούμε στο γεγονός ότι η ταινία φαίνεται να γνωρίζει ότι είμαστε εδώ για τα τέρατα. Συνήθως τα monster movies δεν μπορούν να αποφασίσουν αν τα τέρατα ή οι άνθρωποι είναι οι πρωταγωνιστές τους, με αποτέλεσμα να γράφουν πρόχειρα και τους δύο. Εδώ είμαστε διστακτικά αισιόδοξοι για το αντίθετο, ειδικά όταν εντοπίζουμε στο τρέιλερ και μερικά ακόμη εμβληματικά kaiju όπως τον Mothra, τον Ghidorah και τον Rodan. Αυτό δεν σημαίνει ότι και το ανθρώπινο καστ δεν θα παίξει τον ρόλο του, με τη Millie Bobby Brown, τη Vera Farmiga και τον Kyle Chandler να πρωτοστατούν στο χάος. Μαζί τους θα δούμε τη βραβευμένη Sally Hawkins, τον Ken Watanabe, τον O’Shea Jackson Jr., τον Thomas Middlechurch, τον Bradley Whitford και τη Zhang Ziyi.

Θα έχει, επίσης, ενδιαφέρον να δούμε αν η ταινία θα απομακρυνθεί από το κοινωνικοπολιτικό μήνυμα της ιαπωνικής ταινίας του ’54, όπως είχε κάνει το αμερικανικό re-edit του ’56.

* Το ‘Godzilla: King of the Monsters’ θα ισοπεδώσει τις ελληνικές αίθουσες τον Μάιο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

5 πράγματα που χρωστάει το σύγχρονο σινεμά στον King Kong