ΣΙΝΕΜΑ

Κανένα ‘La La Land’: Μόνο αυτό το μιούζικαλ με κανιβαλικές γοργόνες

Το πολωνικό σινεμά δίνει την τέλεια απάντηση στον Nicolas Refn.

Με τα 3/4 σχεδόν του πλανήτη να καλύπτονται από νερό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο άνθρωπος έφτιαξε ιστορίες για τα βάθη του ωκεανού και όσα κρύβει μέσα του. Πριν την Άριελ και το ‘Splash’ όμως, οι γοργόνες ήταν συνήθως τα πλάσματα που καραδοκούσαν να ναυαγήσουν το πλοίο σου και να προκαλέσουν τις πλημμύρες που κατέστρεφαν την πόλη σου.

Οι γοργόνες της Agnieszka Smoczynska, της Πολωνής σκηνοθέτιδας που γύρισε το ‘The Lure’ (‘Córki dancingu’), δεν ξεβράστηκαν για καλό στη στεριά, οπότε μπορείς να πεις ότι κινούνται περισσότερο στην πιο αρχέγονη εκδοχή της φύσης τους. Υποτίθεται ότι είναι μια πολύ ελεύθερη μεταφορά του παραμυθιού της Μικρής Γοργόνας από τον Hans Christian Andersen, με δύο αδερφές που βγαίνουν από τα παραμύθια του 14ου-16ου αιώνα και στην πορεία τους προς την ενηλικίωση ανακαλύπτουν την τερατώδη τους μορφή.

Συνοδεύονται από βαμπίρ, έξαλλα αφτεράδικα, synthpop για τα κέφια, και neon χρώματα που θα έκαναν τον Nicolas Refn να ξανασκεφτεί τη φάση του.

Δες το τρέιλερ που μοιάζει περισσότερο με acid trip και θα καταλάβεις γιατί το ‘Lure’ παρομοιάστηκε με “παλιά ταινία του David Lynch παύλα ‘80s βιντεοκλίπ”.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στην Αμερική, οπότε μπορείς να υπολογίζεις ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε DVD.