DISNEY

Χακούνα Ματάτα: To Lion King επιστρέφει

Ο Σίμπα, ο Μουφάσα και ο Πούμπα επιστρέφουν το καλοκαίρι σε υψηλή ανάλυση.

Η παγκόσμια βιομηχανία ποπ κουλτούρας έχει βρει την αδυναμία μας σε οτιδήποτε νοσταλγικό και την εκμεταλλεύεται μέχρι εκεί που δεν πάει. Κάποιες φορές, το αποτέλεσμα είναι από κωμικό μέχρι εκνευριστικό, με ριμέικ τα οποία κανένας δεν ζήτησε και δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα πέρα απ’ το να σκυλεύουν τη μνήμη του πρωτότυπου, άλλες πάλι, είναι κάπως πιο εντυπωσιακό και συγκινητικό.

Στην περίπτωση του Lion King, η αλήθεια είναι ότι τείνουμε προς το δεύτερο. Όπως και να το κάνουμε, το Lion King είναι το Lion King, κι όσοι είμαστε κοντά στα 30, το φυλάμε καλά στην καρδιά μας ως μια από τις πρώτες ζεστές παιδικές μας αναμνήσεις. Ο Μουφάσα, ο Σίμπα, ο Τιμόν και ο Πούμπα αποτελούν μέχρι και σήμερα εμβληματικές μορφές στην ιστορία της Disney που βασίστηκε σε αυτή του Άμλετ και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994.

25 χρόνια μετά, όλοι αυτοί οι ήρωες επιστρέφουν, σε σκηνοθεσία Jon Favreau και Computer Generated Animated τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι θα ξαναζήσουμε όλη την ιστορία σε live action HD εικόνα. Το πρώτο teaser που κυκλοφόρησε μάλιστα, αναβιώνει πιστά την εναρκτήρια σκηνή, και ψέμματα δεν θα πούμε, μια μικρή ανατριχίλα την προκαλεί. Η επίσημη κυκλοφορία έχει οριστεί για τις 19 Ιουλίου του 2019 και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ηθοποιοί που θα χαρίσουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές της ιστορίας, με τον Donald Glover ως -ενήλικο- Σίμπα, την Beyonce ως Νάλα και τον James Earl Jones να επιστρέφει και πάλι για να δώσει τη φωνή του στον Μουφάσα.

(Ναι, θα ξαναδούμε τον Μουφάσα να πεθαίνει σε υψηλή ανάλυση και αληθινή εικόνα, αλλά για την ώρα ας κρατήσουμε τα θετικά. Χακούνα Ματάτα).