GAMES

Ο χρόνος δεν ήταν χρήμα στο event της Ubisoft στην E3 2016

Aisha Tyler μείνε μαζί μας και παρουσίασε το show μέχρι τα 80 σου. Κατά τα άλλα, το ξεχειλώσαμε λίγο.

H press conference της Ubi τοποθετήθηκε ανάμεσα σε αυτήν της Microsoft και της Sony. Με άλλα λόγια μπήκε ανάμεσα στα θηρία, σαν να προσπαθεί να τα χωρίσει. Πρακτικά, αυτό έκανε κακό στη δική της παρουσία, χάθηκε.

Επιπλέον, δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει τον εαυτό της. Ξεχείλωσε το show της που παραδοσιακά διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο και το έφτασε κοντά στις 2 ώρες (πολύ λακριντί βρε πουλάκι μου). Κι αν είχε τόσα πράγματα να πει, χαλάλι.

JUST DANCE 2017

Η Ubi πάντα έχει λίγη τρελίτσα παραπάνω από τους υπόλοιπους, καλοδεχούμενη πέρα για πέρα. Έτσι, ξεκίνησε το show με κάτι ταιριαστό, χορίδια και Just Dance 2017. Το παιχνίδι έρχεται για ένα κάρο πλατφόρμες τον Οκτώβριο. Το μυθικό είναι ότι ανακοινώθηκε ακόμα και για το Nintendo NX όταν αυτό κυκλοφορήσει. Ακόμα δεν το είδαμε, αρχίσαμε τους χορούς και τα πανηγύρια.

GHOST RECON WILDLANDS

Ο κόσμος των ναρκωτικών και των καρτέλ είναι σκληρός και αδυσώπητος. Το νέο Ghost Recon έρχεται να τα καυτηριάσει όλα αυτά, προσφέροντας ένα open-world military shooter, το οποίο παίζεται σόλο αλλά και co-op (έως 4 παίκτες).

 

Κάτι σαν το The Division να επισκέπτεται την Βολιβία; Θα δείξει. Προς το παρόν, τσέκαρε το ενδιαφέρον live demo, με το παιχνίδι να κυκλοφορεί στις 7 Μαρτίου 2017 για PS4, Xbox One και PC.

 

SOUTH PARK THE FRACTURED BUT WHOLE

Για μία ακόμη φορά, μετά το εξαιρετικό The Stick of Truth, προσπαθείς να γίνεις μέλος της ομάδας αυτού του αλήτη του Cartman, ο οποίος επιθυμεί να συγκροτήσει το κορυφαίο superhero group. Πέρα από το υπερ-απαραίτητο South Park χιούμορ, έχουν συντελεστεί βελτιώσεις στο gameplay. Πλέον, μπορείς να κρύβεσαι πίσω από αντικείμενα για να προστατευτείς στις turn-based μάχες, να σπρώχνεις και να τραβάς εχθρούς, καθώς και να κλάνεις μέχρι να λιώσει το σώβρακό σου (ή περίπου). Όσο και να αγαπάω το South Park και να υποκλίνομαι μπροστά στους Parker και Stone, η τραβηγμένη από τα μαλλιά παραμονή τους στη σκηνή δεν ξέρω αν έκανε καλό στο ρυθμό του show. Όπως και να ‘χει, το The Fractured But Whole αναμένεται στις 6 Δεκεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

 

THE DIVISION

Κι αφού μελετήσαμε το Division, να πούμε πως εντός του μήνα αναμένουμε το expansion του παιχνιδιού Underground (πρώτα σε Xbox One και PC, αργότερα στο PS4), και σε αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα ένα ακόμα, το Survival. Εδώ, το περιβάλλον θα παίζει καθοριστικό ρόλο στο gameplay, ο χειμώνας είναι βαρύς. Εναλλακτικά, είχε σκατόκαιρο τη μέρα που σε σκότωσα.

 

VIRTUAL REALITY

Αμέσως μετά, που λέει ο λόγος γιατί όλα έπαιρναν τον χρόνο τους, επικεντρωθήκαμε στο VR. Eagle Flight VR, Star Trek VR Bridge Crew με τον LeVar Burton να μιλάει επί σκηνής με την Aisha. Καλά όλα αυτά, αλλά ζαλίστηκα. Τώρα από την πείνα είναι, επειδή δεν σηκώνω τέτοια πράγματα, δεν ξέρω. Τσίμπησα ένα τοστ κι όταν επανήλθα…

FOR HONOR

Είχαμε περάσει στο For Honor, έναν τίτλο που συμπαθώ και φαίνεται να έχει προοπτικές. Κατά τη γνώμη μου, ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η ανακοίνωση ότι θα διαθέτει τελικά campaign, σόλο και co-op (διπλό). Ένα χρόνο πριν, μας είχαν πει ότι θα είναι multiplayer only, ευτυχώς άλλαξαν άποψη.

 

Το γεγονός ότι μπλέκει πολεμιστές από αριστερά και δεξιά (Vikings, Samurai, Knights), είναι ένα καλό χαρτί στα χέρια των developers, θέλει προσοχή όμως να μην το κάψουν. Όπως και να ‘χει, θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2017 σε PS4, Xbox One και PC. Μόνο αγάπη, μέρα που (θα) είναι.  

 

GROW UP

Το θυμάσαι το Grow Home (2015); Όχι το Gone Home παιδάκι μου, το Grow Home. ΟΚ, δεν βγάζω άκρη μαζί σου, το Grow Up είναι το sequel, δες το βίντεο. Έρχεται τον Αύγουστο σε PS4, Xbox One και PC.

 

TRIALS OF THE BLOOD DRAGON

Αν κάνεις την ερώτηση «πώς στο διάολο συνδέονται το Trials με το Blood Dragon», δεν θα μπορέσω ν’ απαντήσω πειστικά, είναι πιθανότατα η καλύτερη gaming ερώτηση που θα μου έχουν κάνει τα τελευταία 40 χρόνια. Όσα ζω, δηλαδή. Το εξίσου εντυπωσιακό, πέρα από την αταίριαστη σύνθεση racing/ platforming στοιχείου και 80ς τρέλας μπαμ μπουμ (το Blood Dragon είναι αυτό), είναι ότι έγινε διαθέσιμο ψηφιακά λίγα λεπτά μετά τη λήξη του event της Ubi. Πατ κιουτ.

 

ASSASSIN’S CREED MOVIE

Μπορεί φέτος το Assassin’s Creed να κάνει break και να μην κυκλοφορεί κάποιο game στην αγορά, αλλά χωρίς αυτό η Ubi δεν ζει. Έτσι, ήρθε η ταινία που βγαίνει τον Δεκέμβριο ν’ αναπληρώσει το κενό, να προσκληθεί στη σκηνή ο παραγωγός Frank Marshall και να πλέκουν το εγκώμιο του Michael Fassbender (κυρίως), ο ένας για τις ικανότητές του, η άλλη για το κορμί του. Όχι ρε Aisha, όχι ρε Aisha, όχι εσύ.  

 

WATCH DOGS 2

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν μάθαμε κάτι συνταρακτικό σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του παιχνιδιού (α, ΟΚ, όσοι προτιμήσουν την PS4 έκδοση θα τσιμπάνε τα DLC 30 μέρες νωρίτερα). Από την άλλη, το είδαμε σε δράση χάρη στο gameplay demo, κι αυτό ήταν πολύ-πολύ χρήσιμο. Ενδιαφέροντα gadgets, τολμώ να πω.  

 

STEEP

Λίγο πριν βρεθούν όλοι στην πίστα και μας χαιρετήσουν για φέτος, ο χαμογελαστός CEO και μια μικρή βοήθεια με την προφορά των Αγγλικών θα τη χρειαζόμουν, Yves Guillemot, ανακοίνωσε το Steep, ένα πολύ SSX παιχνίδι, δεν ξέρω αν το θυμάσαι.

 

Το extreme winter sports game της Ubisoft Annecy, μοιάζει αρκετά φιλόδοξο εκ πρώτης όψεως. Καθόλου συμπτωματικά, είναι open-world (λόγω Ubisoft) και ασχολείται με snowboard, σκι και gliding (λόγω Annecy, το στούντιο έχει έδρα στην ομώνυμη πόλη των γαλλικών Άλπεων). Check, καλό φαίνεται.  

 

Η Ubi κλείνει φέτος 30 χρόνια (και η Aisha πέντε στην παρουσίαση του εν λόγω show). Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και τι πιθανότητες υπάρχουν ώστε η Vivendi να προβεί πράγματι σε επιθετική εξαγορά της εταιρείας όπως έκανε με την Gameloft. To βέβαιο είναι ότι θέλουμε έναν δυνατό «γαλλικό άξονα», που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα μας δίνει καλά games, ανεπηρέαστο κι ελεύθερο, βασικές προϋποθέσεις όταν δημιουργείς κάτι, όπως επισήμανε και ο Guillemot. Κλείνουμε με την ευχή αυτή, καθώς και να δούμε ένα πιο σφικτό show του χρόνου. Προφανώς να είναι η Aisha εκεί, αλλά χωρίς να μας τριβελίσει για τον Fassbender.