GAMES

Τι μας έδειξαν η ΕΑ και η Bethesda στην E3 2016

Δυστυχώς, όχι και πάρα πολλά. Τα παρακάτω video προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη «δράσης».

Η Ε3 2016 άρχισε. Πρώτες μπήκαν στον χορό η ΕΑ και η Bethesda με δύο συνεντεύξεις τύπου που δεν θα μείνουν στην ιστορία, για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται. Παλιότερα λέγαμε τι μας είπαν οι εταιρείες, τι μάθαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε τι μας έδειξαν. Σε λίγο καιρό, με τόσες διαρροές πληροφοριών αλλά και βίντεο εσχάτως, θα λέμε τι μας ξαναζέσταναν.

Ας είναι, περνάμε να δούμε συνοπτικά τις λεπτομέρειες της χθεσινής βραδιάς (όπως το πάρει κανείς χρονικά) και, κυρίως, πολύ βίντεο.  

 

EA

Το GP του Καναδά έχει τελειώσει, το δεύτερο ημίχρονο του Γερμανία – Ουκρανία έχει μόλις ξεκινήσει, αλλά είμαι υποχρεωμένος λίγο μετά τις 23.00 να στρέψω το βλέμμα μου στο show της ΕΑ. Όχι και η πιο σοφή επιλογή όπως αποδείχθηκε, ας όψεται το επαγγελματικό ενδιαφέρον.

TITANFALL 2

Για την ακρίβεια, είναι δύο τα events, από το Λος Άντζελες πηγαίνουμε στο Λονδίνο και πάλι πίσω ανάλογα με την παρουσίαση, σαν μπαλάκι του τένις. Αρχή με το ‘Titanfall 2’, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε PC, Xbox One αλλά και PS4 αυτή τη φορά, στις 28 Οκτωβρίου 2016. Πέρα από το ντεμπούτο στο PlayStation, εγκαίνια πραγματοποιεί και το single player mode, ενώ μας υποσχέθηκαν νέους τιτάνες και πιο βαθύ gameplay. Δύο, από τα πολλά, trailers.

 

FIFA 17

Για σας τους 3 ζωή να ‘χετε (ανάμεσά σας και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος) θα βγει ‘Madden NFL 17’. Για όλους εμάς, τους υπόλοιπους, το ‘FIFA 17’. Καταρχάς, θα υπάρχει story mode κάτι σαν αυτό που κάνει το ‘NBA 2K’, με τίτλο The Journey. Είσαι ο Alex Hunter, υπογράφεις συμβόλαιο σε ομάδα της Premier League και…

 

Σε άλλα FIFA νέα, τα μοντέλα των managers (των κορυφαίων) θα είναι καλύτερα παρά ποτέ και για να εορταστεί το χαρμόσυνο γεγονός, ο Jose Mourinho ανεβαίνει στο stage του Λονδίνου! Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι στα social media, παύουν ν’ ασχολούνται με το τι φοράει ο Peter Moore και στρέφονται στον Special One. Χίλιες φορές καλύτερα σε σχέση με τον Pele στην περσινή Ε3.

Τέλος, ο Aaron McHardy της ΕΑ Sports (Vancouver) κάνει την εμφάνισή του και μας λέει ότι όλα αυτά θα ήταν μηδέν χωρίς gameplay. Σωστός. Πέρα από τη μηχανή Frostbite, οι αλλαγές εντός του αγωνιστικού χώρου στηρίζονται σε 4 άξονες: αναβαθμισμένες στημένες φάσεις, περισσότερο physical play, πιο έξυπνοι ποδοσφαιριστές, νέοι τρόποι παραγωγής φάσεων/ ευκαιριών/ γκολ. Βίντεοοοοο.

 

MASS EFFECT ANDROMEDA

Βασικά, το νέο ‘Mass Effect’ το έδειξαν πριν το ‘FIFA 17’, αλλά είμαι τόσο απογοητευμένος που για μία ακόμη χρονιά δεν μάθαμε (γιατί δεν μας παρουσίασαν) κάτι ουσιαστικό, που ήθελα να το παρακάμψω, έτσι για τιμωρία. Σοβαρά, δεν περιγράφω άλλο, έχω στραβώσει.

 

STAR WARS

Πριν από τα ‘Star Wars’ projects, να πούμε ότι η ΕΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα ΕΑ Originals, το οποίο είναι εδώ για να στηρίξει τους indie developers. Ως εκπρόσωπο, μας έδειξαν το ‘Fe’.

Στο θέμα μας τώρα γιατί ξέρω ότι σε καίει. Μια εμφανώς σπασμένη Jade Raymond (το κουράζετε το κορίτσι), ανέβηκε στη σκηνή, περίπου για το τίποτα θα έλεγα. Εν ολίγοις, γιατί έτσι το θέλησαν, ‘Star Wars Battlefront 2’ κάποια στιγμή εντός του 2017, σε συνεργασία DICE και Motive Studios (της Jade Raymond). Το SW της Visceral (με αρχηγό την Amy Hennig), κάποια στιγμή το 2018. Κι ένα που ετοιμάζει η Respawn, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Α, και κάπου μπαίνει το VR, χάρη στην Criterion. Αν δεν με πιστεύεις…

 

BATTLEFIELD 1

Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή η επιστροφή στο παρελθόν, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποικιλία όπλων, δυναμικό μοντέλο καιρικών συνθηκών, καταστροφές ανυπολόγιστες, οχήματα, airships, κάθε μάχη διαφορετική, ένα ψήσιμο το πήρα, τουλάχιστον στις άκρες. Θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου σε PS4, Xbox One και PC. Για δες.  

 

 

Bethesda

5.00 το πρωί (και κάτι) αξημέρωτα. Και δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι άξιζε τον κόπο, αν αναλογιστώ ότι ένα teaser για νέο ‘Wolfenstein’, που μάλλον θα λέγεται ‘(The) New Colossus’ και πέρασε κάπως στα ψιλά, ήταν το κάτι σαν έκπληξη της εκδηλώσεως

QUAKE CHAMPIONS

Προφανώς είναι το νέο ‘Quake’, απλώς υπάρχει το twist ότι θα κυκλοφορήσει μόνο σε PC (για αρχή, προς το παρόν;). Σε ακούω.

 

FALLOUT 4 NUKA WORLD

Expansion (story-based add-on) του πολύ καλού ‘Fallout 4’, το οποίο αναμένεται να μας επισκεφτεί Αυγουστιάτικα (ναι, σε 2 μήνες). Επίσης, μας είπαν ότι ετοιμάζουν μια virtual reality έκδοση του ‘Fallout 4’.

SKYRIM SPECIAL EDITION

Με άλλα λόγια, το remaster ενός υπέροχου παιχνιδιού. Αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου σε PC (free upgrade αν έχεις το ‘Skyrim’ στο Steam και όλα τα DLC ή την Legendary Edition), PS4 και Xbox One. To καλό νέο, πέρα από την αναβάθμιση των γραφικών, είναι πως τα mods θα υποστηρίζονται και στις εκδόσεις για κονσόλες. Βίντεο για τις εξελίξεις στο ‘Fallout 4’ και το remaster του ‘Skyrim’, ευθύς αμέσως.

 

PREY

Κανονικά θα έπρεπε να έχει τον τίτλο ‘Prey 2’, αλλά στην ουσία πρόκειται για reboot του αρχικού, οπότε λογική η ονοματοδοσία. Και η αλήθεια είναι ότι μοιάζει να διαφέρει αρκετά από το original. Πλέον, μετά την πρώτη ανακοίνωση του 2011 και την ακύρωση του 2014, έχει περάσει στα χεράκια της Arkane (μην κλείσεις, έχουμε κι άλλα γι’ αυτήν) και έχει αλλάξει προσανατολισμό. Το παρακάτω trailer έχει κάτι από ‘Μέρα της Μαρμότας’, δεν νομίζεις;

 

DISHONORED 2

Βαρύ χαρτί, έμεινε για το τέλος και ορθά, ήταν ενδεχομένως η καλύτερη στιγμή του Bethesda show. Το παιχνίδι τοποθετείται χρονικά 15 έτη μετά το original game (δύο οι playable χαρακτήρες, Corvo και Emily) και το παρακάτω μακροσκελές demo δείχνει νέες δυνάμεις, καθώς και μία συσκευή που επιτρέπει ταξίδια στο χρόνο. Το ‘Dishonored 2’ αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου σε PS4, PC και Xbox One. Το πρώτο το αγάπησα, ελπίζω να συμβεί το ίδιο και με το δεύτερο.

 

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ρηχά τα νερά κι από τους δύο, ΕΑ και Bethesda. Η καθεμία είχε τις στιγμές της, αν όχι τη μία στιγμή της, αλλά ήταν υποτονικά τα πράγματα. Περιμένοντας Microsoft, Ubisoft και Sony κατά σειρά, μοιάζει να επιβεβαιώνεται το κακό σενάριο που υποψιαζόμασταν οι περισσότεροι, ότι δύσκολα θα ταραχθεί ο κόσμος μας φέτος στην Ε3. Για να δούμε, μακάρι να πέσω όξω, στο διάολο κι ακόμα παραπέρα.