FORTNITE

Η τρανή ιστορία του Fortnite μέχρι σήμερα

Από την ανακοίνωση, μέχρι τον σημερινό κολοσσό.

To Fortnite έχει κατακτήσει τον κόσμου του μοντέρνου cross-platform gaming, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ακούσαμε πρώτη φορά γι’ αυτό.

Πάμε λοιπόν να δούμε όλα όσα ήρθαν, από την πρώτη ανακοίνωση μέχρι και το πολιτισμικό φαινόμενο στο οποίο μετατράπηκε το battle royale είδος.

2011

Το Σεπτέμβρη του 2011, η Microsoft κυκλοφόρησε το Gears Of War 3 της Epic Games, το αποκορύφωμα της αρχικής τριλογίας. Μόλις μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβρη, ο Cliff Bleszinski της Epic Games ανακοίνωσε εν τάχει το Fortnite στα Spike Video Game Awards, μαζί με ένα teaser trailer.

Σε ένα press conference αργότερα, ο Bleszinski έδωσε λίγες παραπάνω κυκλοφορίες για τη σύλληψη του Fortnite, λέγοντας: “Ήταν ένα project που μας ήρθε στο μυαλό επτά μήνες πριν, και ένωσε τα κομμάτια του πολύ γρήγορα, και νομίζουμε ότι είναι κάτι που δεν χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να πειστούμε ότι αξίζει”. Εξήγησε επίσης ότι το Fortnite είναι πολύ διαφορετικό από τα shooters, με τα οποία συσχετίζεται η Epic, αναφέροντας: “Είναι ένα παιχνίδι που αφορά κυρίως την επιβίωση, περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο”.

2012

Τον επόμενο χρόνο, η Κινέζικη εταιρεία Tencent απέκτησε ένα μεγάλο κομμάτι της Epic και οι στόχοι της εταιρείας άρχισαν να επικεντρώνονται στις free-to-play προτεραιότητες του επενδυτή.

Tον ίδιο χρόνο, ο Cliff Bleszinski έφυγε από την Epic, όπως και ο designer, Rob Ferguson. Ο Cliff έλαβε νέα θέση στα Lawbreakers και Radical Heights, ενώ ο Ferguson μετατράπηκε σε βασικό στέλεχος στο next-gen rebirth του Gears of War.

2013

Το 2013, η Epic και η People Can Fly ολοκλήρωσαν το Gears of War: Judgement, το τελευταίο παραδοσιακό shooter κονσολών από την Epic.

Παράλληλα, πίσω από τις κουρτίνες, το Fortnite συνέχισε να αναπτύσσεται.

2014

Το 2014, το Game Informer αποκάλυψε τα μυστικά για το project της Epic, στο Fortnite: Save the World cover story.

Τα συστήματα του base building και του scavenging ήταν εμφανώς εκεί, καθώς και το ότι το παιχνίδι επικεντρώνεται στην κατάληψη χώρου και στη συνεργασία. Η αποκάλυψη έδωσε βάση στο class-based gameplay και στην free-to-play μορφή του Fortnite. Λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησε το closed alpha testing.

2015-2016

Για δύο χρόνια, το Fortnite ήταν σχετικά ήσυχο. Το 2015, αποκαλύφθηκε η συμβατότητα με τα Mac συστήματα.

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν στα παρασκήνια, αλλάζοντας από alpha σε beta, και μερικές φορές έκανε ορισμένες εμφανίσεις, αλλά εκείνη την περίοδο δεν είχαμε και πολλά νέα από την εταιρεία.

2017

Στα μέσα του 2017, το Fortnite πάτησε γκάζι. Τον Ιούνιο, η Epic ξεκίνησε να προσφέρει Fortnite Founders Packs, για το επί πληρωμή early access του Save the World.

Ενώ εν τέλει θα κυκλοφορούσε ως free-to-play παιχνίδι, οι παίκτες που αγόρασαν τα Founders Packs είχαν πρόσβαση σε ένα εκτενές early access και είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν και μερικά bonus.

Τον Ιούλιο, το Save the World early access έγινε διαθέσιμο online σε PC, Mac, Xbox One, και PS4.

Τον Σεπτέμβρη του 2017, η Epic αποκάλυψε και επίσημα το Fortnite Battle Royale. Εμπνευσμένο από το PUBG, το Battle Royale αποκαλύφθηκε ως ξεχωριστό mode μέσα στο επί πληρωμή early access του Save The World, αλλά το Battle Royale δόθηκε δωρεάν σε όλους πολύ σύντομα, ως ξεχωριστό προϊόν. Το Battle Royale δεν είχε paid gameplay enhancements, με μοντέλο εσόδων Freeβασισμένο στις αγορές cosmetic. Έτσι, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη σε PC, Mac, Xbox One και PS4.

2018

Τον Ιανουάριο του 2018, το The Map Update 2.2.0 άρχισε να ορίζει το Fortnite BR που αναγνωρίζουμε όλοι σήμερα (μαζί με το Tilted Towers). Συνεχίσαμε έτσι με συχνά updates από την Epic.

Τον Μάρτιο, το Fortnite ταρακούνησε τη βιομηχανία με πολύ μεγάλες ανακοινώσεις.

Είδαμε και beta για τις iOS συσκευές, ενώ το cross-platform play και το progression ανάμεσα σε κονσόλες, PC και φορητές συσκευές προστέθηκε στο παιχνίδι.

Τον Μάρτιο, ο Drake έκανε μια μικρή συνεργασία με τον Ninja και τα ρεκόρ έπεσαν βροχή, φτάνοντας το Fortnite σε άλλα επίπεδα. Βέβαια, όλο αυτό σήμαινε φυσικά ότι στο Twitch η κυριαρχία του παιχνιδιού δεν είχε προηγούμενο, ούτε αντίπαλο.

Το καλοκαίρι ήταν ομολογουμένως καυτό, καθώς με την τρέλα του Infinity War, ο Thanos εμφανίστηκε στο Fortnite Battle Royale ως limited-time gameplay enhancement.

Το Ιούνιο, το Fortnite φιλοξενήθηκε επιτέλους στο Switch, με crossplay σε Xbox, PC, Mac, και mobile.

Μέχρι τον Ιούλιο, ο τίτλος ήταν πλέον τόσο μεγάλο φαινόμενο, που προκαλούσε προβλήματα σε κάποια σχολεία και είχε έσοδα πάνω από 2 δισεκατομμύρια σε in-game αγορές.

Πριν 3 μήνες, το Fortnite ήρθε στο Android, και τον Σεπτέμβρη το PlayStation 4 σταμάτησε να κάνει νάζια για το crossplay ανάμεσα σε Xbox και Switch.

Ενώ βρίσκεται ακόμα σε early access, το γνωστό παιχνίδι της Epic Games έχει καταφέρει ήδη να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει και η επιτυχία του δεν δείχνει να σταματά σύντομα. Αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα κάνει η εταιρεία για να μας τρελάνει.

Πηγή: IGN Greece

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Το Fortnite Mobile τώρα με 60fps στα καινούργια iPhone
Το Fortnite συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα
Στείλτε δωράκια στο Fortnite
Ο Wreck-It Ralph εμφανίστηκε στο Fortnite