GAMES

Το Nintendo Labo έρχεται και θα αλλάξει τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά

Λίγες ώρες πριν ο ειδικός απεσταλμένος της 24MEDIA έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το νέο δημιούργημα της Nintendo, προεξοφλούμε την επιτυχία του στον κόσμο των παιδιών, μικρών και μεγάλων.

Από τις πιο ωραίες στιγμές που μπορείς να περάσεις με ένα παιδί, είτε το ονομάζεις παιδί σου είτε βαφτιστήρι σου είτε ανηψάκι σου είτε ακόμα το random παιδί κάποιων φίλων σου, είναι να τους δώσεις μερικές πρώτες ύλες και να δεις τη φαντασία τους να οργιάζει. Όσα χωρά ο λογισμός ενός παιδιού, δεν τα χωρά σίγουρα ο νους των μεγάλων κι έτσι κάθε φορά που ένα πιτσιρίκι παίρνει στα χέρια πλαστελίνες, χαρτόνια, μπογιές ή απλά μια κόλλα χαρτί κι ένα μολύβι, δεν έχεις παρά να κάτσεις πίσω και να απολαύσεις το εν λόγω πιτσιρίκι εν δράσει.

Αυτή τη μαγική ικανότητα των παιδιών με τα χέρια, αυτό το δαιμόνιο των κατασκευών, πήρε η Nintendo και το μετουσίωσε σε κάτι που είναι πέρα για πέρα επαναστατικό για μία κονσόλα. Δες το βίντεο με το First Look στο Nintendo Labo και συνεχίζουμε:

 

Πρόκειται λοιπόν για την σύνδεση του Nintendo Switch με τον physical κόσμο και τις κατασκευές. Τα σκληρά χαρτόνια γίνονται ο καμβάς για δημιουργία και η κονσόλα έρχεται να κουμπώσει με μαγικό τρόπο πάνω στην κατασκευή και να κάνει θαύματα.

Δες μερικά κομμάτια χαρτόνια να παίζουν μουσική, να λειτουργούν ως εργαλεία ψαρέματος, να παίρνουν τη θέση ενός τιμονιού και γενικά να μετατρέπονται με έναν απόλυτα μαγικό όσο και παιδικό τρόπο στο μέλλον του gaming. Αυτό που βάζει το μυαλό του gamer να δουλέψει αλλά και να πράξει ώστε να βελτιώσει την εμπειρία του παιχνιδιού.

Έτσι το παιδί, δημιουργεί μία έξυπνη κατασκευή και εφαρμόζει πάνω της μία μηχανή, με αποτέλεσμα όχι απλά να περνά ευχάριστα την ώρα του παίζοντας αλλά με τη δυνατότητα να μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις κατασκευές και το πώς λειτουργούν οι μηχανές στον κόσμο τριγύρω.

 

Το Nintendo Labo λοιπόν έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ο οποίος όμως δεν αφαιρεί τίποτα από τον gaming χαρακτήρα του, αναβαθμίζοντας την ήδη τρομερή εμπειρία χρήστη του Nintendo Switch σε κάτι ακόμα πιο ρεαλιστικό, κάτι ακόμα καλύτερο.

Το PopCode θα είναι αυτή την Τετάρτη στην επίσημη παρουσίαση του παιχνιδιού στους δημοσιογράφους της ζώνης στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Για να σας δώσει με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο τα πρώτα στοιχεία για την νέα κυκλοφορία. Παρακολουθήστε τα social accounts του Oneman.gr, του PopCode και του Sport24.gr για περισσότερα από την εμπειρία μας στο παγωμένο Αμβούργο.

 

Με την επιστροφή μας από το ταξίδι θα δείτε κείμενα και βίντεο από αυτή την εμπειρία που αναμένεται μαγική. Μαζί μας στο ταξίδι κι ένας μικρός μας φίλος, για να δοκιμάσει εκείνος το παιχνίδι και να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις του.

Stay tuned, γιατί στις 27 Απριλίου το Nintendo Labo έρχεται και στην Ελλάδα.