123RF
GAMES

Αυτά είναι όσα ξέρουμε για το νέο Playstation

Η νέα γενιά της παιχνιδομηχανής της Sony δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες.

Μετά το PS4 Pro, που στην ουσία αποτελούσε την ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του Playstation 4,  ήρθε η ώρα η Sony να παρουσιάσει την επόμενη γενιά παιχνιδομηχανής, που δεν θα σε θυμίζει σε πολλά τους προκατόχους της. Προς το παρόν, ούτε η ονομασία (αν και πιθανολογείται πως θα ακολουθηθεί η πεπατημένη και θα πρόκειται για το Playstation 5), ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας (σίγουρα δεν θα είναι μέσα στο 2019) έχουν γίνει γνωστά, όμως ο lead system architect της Sony, Mark Cerny, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις μιλώντας στο Wired.

Ο αξιότιμος κύριος Cerny λοιπόν, επιβεβαίωσε πως το ‘next generation’ Playstation, όπως το αποκάλεσε επανειλημμένως, θα διαθέτει ενισχυμένη CPU και GPU, γεγονός που θα εξασφαλίζει σαφώς υψηλότερο επίπεδο γραφικών και οπτικών εφέ. Ακόμη, θα διαθέτει ταχύτερη και μεγαλύτερη μνήμη και για πρώτη φορά τεχνολογία Ray-Tracing στα γραφικά, υποστηρίζοντας ανάλυση 8K(!). Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στον ήχο, με τον Cerny να διαβεβαιώνει πως χάρη στο AMD chip η εμπειρία του ήχου θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη για τους gamers.

Πέρα από τις παραπάνω αλλαγές, ο Cerny χαρακτηρίζει ως game changer την αλλαγή του σκληρού δίσκου σε SSD, εξέλιξη που μειώνει τους χρόνους φόρτωσης ενός παιχνιδιού κατά πολύ. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας του Cerny με τους δημοσιογράφους, δοκίμασε να φορτώσει το Spiderman σε next gen λογισμικό. Αυτό που στο PS4 χρειαζόταν 15 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, πήρε μόνο 0,8, δηλαδή κάτω κι από ένα δευτερόλεπτο.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι τα παιχνίδια του Playstation 4 θα είναι συμβατά στην νέα κονσόλα και δεν αποκλείεται καθόλου να; δούμε και νέα έκδοση Playstation VR μαζί με την νέα γενιά της παιχνιδομηχανής της Sony.

Ξέρουμε όλοι τι θα ζητήσουμε για δώρο του χρόνου τα Χριστούγεννα ε;