GAMES

Το Xbox Arena Festival έδειξε το δρόμο

Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό φορολογικό σύστημα και gaming events σαν και αυτό.

Σε προειδοποιήσαμε (σχετικά) έγκαιρα για το Xbox Arena gaming event, το οποίο έλαβε χώρα την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Κτήριο 56 (Ελληνικός Κόσμος). Για να είμαι φουλ ειλικρινής, δεν πήγα με την πιο ελαφριά καρδιά, καθώς περίπου την ίδια ώρα έπεφταν κορμιά στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όμως, η δουλειά έρχεται πρώτη, 1-0.

2-0, το gaming το αγαπώ ένα κλικ περισσότερο από το μπάσκετ, αν η αγάπη είναι κάτι το μετρήσιμο. 2-1, δεν θα έπαιζα αλλά θα κάλυπτα την εκδήλωση, οπότε δεν ξέρω πόσο διασκεδαστικό είναι αυτό. 2-2 τέτοια events στην Ελλάδα μπορεί να αποδειχθούν αρκετά βαρετά και να ξεμπροστιάσουν πόση δουλειά χρειαζόμαστε ως gaming έθνος. 3-2, τελικά πέρασα καλά, για την ακρίβεια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Κερδίσαμε δηλαδή, έστω και άνευ σκούπας.

You are the One, the Xbox One

Αλλά η σύντομη άποψη μπορεί να περιμένει, πάμε πρώτα στα πεπραγμένα. 70 Xbox One στήθηκαν για να παίξουμε όμορφα κι ωραία (Sunset Overdrive, Dark Souls 3, Rise of the Tomb Raider, Far Cry Primal, Hitman, Assassin’s Creed Syndicate, Quantum Break, κι άλλα), ενώ το κλου, το ψητό της συνάθροισης, ήταν τα 4 τουρνουά: FIFA 16, NBA 2K16, Doom, Halo 5.

Τα side events (Forza Motorsport 6, Killer Instinct), οι συχνές κληρώσεις δώρων, ο οικοδεσπότης Σάκης Τανιμανίδης (World Party), το παρτάκι στο τέλος, δεν άφησαν περιθώρια στο πρόγραμμα να φτιάξει κοιλίτσα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα (νεαρόκοσμος, μπαμπάδες με παιδιά, μέχρι και γιαγιάδες είδαμε), παρά τη δύσκολη συγκυρία, πανελλήνιες εξετάσεις γαρ.  Βέβαια, η κόχλα, το βράσιμο, εκεί που στράφηκαν όλα τα βλέματα, ήταν οι τελικοί στα FIFA 16 και NBA 2K16, οι οποίοι προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνη.

Στο ποδοσφαιρικό μενού, η Bayern Munchen σκόρπισε την Real Madrid με 5-1. Ο ηττημένος δέχτηκε ιπποτικά την ανωτερότητα του αντιπάλου, με τον νικητή να βραβεύεται από τον Γιώργαρο τον Καραγκούνη. Πάντως, ανώτερος ξε-ανώτερος (που όντως ήταν), ευεργετήθηκε από τον εξωπραγματικό, στο FIFA κυρίως, Neuer, ο οποίος έκανε ειδικά μια διπλή απόκρουση που μόνο εξωγήινος πλοκαμοφόρος μπορεί να καταφέρει.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, γιατί αυτό το τέρας της φύσης το βρίσκω κι εγώ μπροστά μου συχνά-πυκνά στο FIFA 16 και μου διαλύει το νευρικό σύστημα αλλά, όπως σωστά ακούστηκε, και η επιλογή ομάδας είναι μέρος του παιχνιδιού.

Στο μπάσκετ, οι Cleveland Cavaliers πήραν από την αρχή το προβάδισμα απέναντι στους Golden State Warriors και δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ, με τον βασιλιά LeBron να είναι απλά βασιλιάς. Τον νικητή παρασημοφόρησε ο κολοσσός Ευθύμης Ρεντζιάς και, όταν ρωτήθηκε σχετικά, έβαλε χέρι στον χαμένο γιατί δεν έβγαζε καλά pick and roll. Προσωπικά, θα του ζητούσα συγγνώμη και θα του έλεγα να έρθει να παίξει αυτός. Απέξω η κριτική είναι εύκολη, άντε γιατί, άντε γιατί.

Κατά τη διάρκεια του τελικού στο NBA 2K16, η Φανή Χαλκιά έδωσε το δώρο του νικητή στο Doom, και ο Master Chief του… Του Halo 5, καμία έκπληξη. Ο τελευταίος τσίμπησε ένα Xbox One 1TB Limited Edition, οι άλλοι τρεις ένα Xbox One 1TB Elite Edition, με τους αργυρούς νικητές να πνίγουν τον πόνο τους με ένα Xbox One των 500GB και 12 μήνες Gold συνδρομής στο Xbox Live. Έτσι χάνω κι εγώ και δεν χύνω δάκρυ, no worries.

Πάντα τέτοια

Τα περάσαμε όμορφα, λοιπόν. Το event είχε στηθεί σωστά, ήταν καλά δουλεμένο στην προπόνηση, ήταν πράγματι πολύ δυνατό, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα. Και για να μην προτάσουμε παντού και πάντα την κρίση ως θέμα, τα ίδια θα έγραφα ακόμα κι αν πνιγόμασταν στα πετροδόλαρα.

Ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες της μικρής, και δη της ελληνικής, αγοράς, το gaming στη χώρα μας χρειάζεται τέτοια μεγάλα events για να πατήσει καλύτερα στα πόδια του, να διευρυνθεί, να έρθει πιο κοντά σε hardcore fans αλλά και ευρεία μάζα, ιδιαίτερα όταν είναι επιτυχημένα όπως το Xbox Arena Festival.

Με τον τρόπο αυτό, συνδυάζεται το τερπνόν (gamers) μετά του ωφελιμού (εταιρείες) και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και κερδισμένοι. ΟΚ, αυτοί που κέρδισαν τις κονσόλες έχουν έναν ακόμα λόγο παραπάνω. Με την ευχή να γίνει θεσμός και να έχουμε παρόμοιες εκδηλώσεις από πολλές κατευθύνσεις , κλείνουμε την ανταπόκριση αυτή γιατί μας πιέζει το κύκλωμα. Για έναν ανεξήγητο λόγο, πάντα ήθελα να το πω αυτό. Καλή συνέχεια.