ΛΙΣΤΕΣ

Τα πιο αστεία μπινελίκια που αντάλλαξαν οι αδερφοί Gallagher το 2017

"ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τι του 'πες για τη μάνα σας".

Κάθε χρονιά είναι ίδια γι’ αυτούς τους δύο. Είτε βρίσκονται στο 1982 στο παιδικό τους δωμάτιο στο Μάντσεστερ, είτε στο 1996 και στην κορυφή του κόσμου, είτε σήμερα στο 2017, ο Noel και ο Liam θα πλακώνονται ΠΑΝΤΑ σαν Άγγλοι χούλιγκανς, άλλοτε χεράτα και άλλοτε με μπινελίκια.

Τώρα πια όμως που δεν υπάρχουν οι Oasis και δεν πολυσυναντιούνται, το ξύλο μεταξύ τους έχει περιοριστεί σε λεκτικό, με τις προσβολές που έχουν ανταλλάξει αυτά τα χρόνια θέλουν δυο τόμους για να χωρέσουν.

Εμείς θα περιοριστούμε σε όσα είπαν τη χρονιά που φεύγει, ξεκινώντας με το πιο πρόσφατο, καθώς μόλις την Πέμπτη ο Noel, σε εκπομπή στο BBC, πέταξε ατάκα γεμάτη βρετανική ειρωνία για τον μικρό του αδερφό. Όταν τον ρώτησαν, τι δώρο θα του κάνει για τα Χριστούγεννα, ο ‘Chief’, είπε ότι “κερδίζει εδώ και χρόνια από την ιδιοφυΐα μου, οπότε και φέτος θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό”, εννοώντας φυσικά ότι “ε, κοίτα, ό, τι τραγούδι ωραίο έχει πει ποτέ, εγώ το έχω γράψει. Εγώ τον έκανα αυτό που είναι σήμερα. Δεν είναι αρκετό αυτό”;

Λίγες μέρες πριν, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν έχει ακούσει ακόμα το νέο άλμπουμ του αδερφού του, το ‘As You Were’ είπε: “Γιατί δεν είμαι φαν. Δεν πρόκειται να μάθω τίποτα. Δεν γράφει ο ίδιος τα τραγούδια του, οπότε το άλμπουμ του δεν σημαίνει τίποτα για μένα”.

Από την άλλη, η κορυφαία χειρότερη στιγμή του Liam εναντίον του αδερφού του, εκεί που μάλλον έπεσε πολύ χαμηλά, ήταν στις 5 Ιουνίου, μια μέρα μετά τη συναυλία ‘One Love Manchester’ προς τιμήν των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος σε συναυλία στο Μάντσεστερ. Ήταν εκείνες τις μέρες που το ‘Don’t Look Back in Anger’ έγινε κάτι σαν ύμνος για τους κατοίκους της βρετανικής μεγαλούπολης, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τους Oasis και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 90s.

Στη συναυλία, λοιπόν, εμφανίστηκε μόνο ο Liam και όχι ο Noel, με τον πρώτο να γράφει την επόμενη μέρα στο Twitter του:

“Μάντσεστερ θα ήθελα να απολογηθώ για την απουσία του αδερφού μου χθες το βράδυ. Είμαι πολύ απογοητευμένος, παραμείνετε όμορφοι, παραμείνετε ασφαλείς” και συνέχισε:

“O Noel είναι εκτός της γαμημένης χώρας, όλοι δεν ήμασταν αγάπη μου; Μπες σε ένα γαμημένο αεροπλάνο και παίξε τις μελωδίες σου για τα παιδιά, θλιβερέ μαλάκα”.

Βαρύ.

Η απάντηση ήρθε απ’ τον Noel αρκετό καιρό αργότερα, όταν και δήλωσε πώς ο αγαπημένος του αδερφός πρέπει να δει ψυχίατρο:

“Το ξαναλέω. Πρέπει να δει έναν ψυχίατρο και δεν το λέω ως αστείο. Νέα παιδιά από το Μάντσεστερ, νεαροί φανς της μουσικής σφαγιάστηκαν και αυτός, δύο φορές, το έφερε έτσι ώστε το θέμα να αφορά εκείνον. Χρειάζεται να δει κάποιον ειδικό”.

Και φυσικά, σιγά μην έχανε την ευκαιρία ο Liam για λίγο αδερφικό καυγαδάκι.

“Πρέπει να απαντήσω στα σκατά που βγήκαν απ’ το στόμα του πρώην αδερφού μου, είναι σε ταξίδι και πρέπει να μάθει μερικά πράγματα. (…) Είσαι ένας γαμημένος αγενής. Ο μόνος λόγος που είσαι στη θέση που είσαι είναι εξαιτίας όλων αυτών των ωραίων ανθρώπων που σε τοποθέτησαν εκεί και πρόσεχε, το λέω με αγάπη και ενδιαφέρον”. Η φετινή χρονιά χολής και κακοψυχιάς ανήκει κυρίως στον Liam Gallagher, ο οποίος πρέπει να έχει ανοίξει τον λογαριασμό του στο Twitter μόνο και μόνο για να τα χώνει στον αδερφό του.

Τσέκαρε μερικά από τα καλύτερα που έχει γράψει μέσα στο 2017.

  • “Καλύτερα να έτρωγα τα ίδια μου τα σκατά” (όταν ρωτήθηκε αν θα έβλεπε τον Noel ζωντανά να ανοίγει τις συναυλίες των U2)
  • “Θα ήθελα τον Mr. Bean να παίξει τον Noel, γιατί είναι ενοχλητικός. Τον βλέπεις και θες απλώς να του ρίξεις μια μπουνιά στο πρόσωπο, σαν να του λες ‘σταμάτα πια μ’ αυτές τις μαλακίες’.” (όταν ρωτήθηκε ποιος ηθοποιός θα ήθελε να ενσαρκώσει τον αδερφό του σε μια ενδεχόμενη ταινία για τους Oasis)
  • “Είναι σαν να προσπαθεί ένας χορτοφάγος να σου πουλήσει κεμπάπ” (για το νέο άλμπουμ του Noel, το οποίο είχε δηλώσει ο ίδιος ότι θα είναι φουλ ψυχεδελικό)
  • “Ακόμα και ο David Hasselhoff είναι πιο ψυχεδελικός απ’ αυτόν”

  • “Σε όλους τους φανς του NG θέλω να πω ότι μπορώ να τραγουδήσω (και θα το κάνω) ό, τι τραγούδι έχει γράψει πολύ καλύτερα απ’ αυτόν, ακόμα και αν με χτυπούσαν στα ‘μπαλάκια’ μου με ένα ξύλινο περιστέρι”. (wtf, mate?)
  • “Ακούγεται σαν διαφημιστικό από στούντιο μασάζ, καταλαβαίνεις τι εννοώ; “Έλα και δες τον Noel Gallagher, μία ‘ολοκληρωμένη εμπειρία’.” Γαμημένη κόλαση”. (όταν έμαθε ότι ο Noel διαφήμιζε τα live του σαν ‘ολοκληρωμένες εμπειρίες’)
  • “Noel Gallagher’s high flying smurfs” (άλλαξε τη λέξη birds, με τη λέξη ‘στρουμφάκια’. OK, σιγά την προσβολή, αλλά για κάποιο λόγο με κάνει και γελάω)
  • “Ψάχνω κάποιον να καθαρίζει πατάτες απόψε στη συναυλία μου στο Bethnal Green. Βασική προϋπόθεση να έχει δικό του αποφλοιωτή”. (κοροϊδεύοντας την απόφαση του Noel να βάλει μία τύπισσα να ανοιγοκλείνει ένα ψαλίδι σε τηλεοπτικό live του, παράγοντας -μάλλον- κάποιον μουσικό ήχο)

  • “Του ευχήθηκα μέσω Twitter για τα πεντηκοστά γενέθλια του, μόνο και μόνο για να θυμίσω στον κόσμο, πως δεν είναι τίποτα περισσότερο τώρα πια από εμια γέρικη κλανιά”.

Απ’ τη μεριά του ο Noel έχει κρατήσει μάλλον μια αμυντική στάση, έμοιαζε σαν να ψιλοβαρέθηκε τη φάση, αλλά με το που έβγαλε το προσωπικό του άλμπουμ, τσουπ, ξανάρχισε. Τυχαίο; ΣΤΑ-ΝΤΑΡ. Το καλύτερο βέβαια που έχει πει μέχρι στιγμής είναι “ποιος ξέρει τι υπάρχει στο μυαλό του τρελού του χωριού”, όταν τον ρώτησαν γιατί τα λέει αυτά ο Liam. Come oooon… Μπορείς και καλύτερα.

Περιμένουμε το 2018 να ανακάμψεις.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΚΙ ΑΛΛΟ 2017

Οι πιο άβολες στιγμές που ζήσαμε ζωντανά το 2017
Οι 13 υπερηρωικές σκηνές που έσωσαν τον πλανήτη το 2017
Πώς φαντάζομαι ότι είναι οι ταινίες της χρονιάς χωρίς να τις έχω δει