AP Photo/KEYSTONE/Ennio Leanza
ΛΙΣΤΕΣ

Keith Flint: 5 πράγματα που δεν ήξερες για τον frontman των Prodigy

Ο εμβληματικός περφόρμερ των '90s βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, σε ηλικία 49 ετών.

Ο Keith Flint, ο θρυλικός τραγουδιστής και χορευτής των Prodigy, η φωνή πίσω από τα μυθικά πια ‘Firestarter’ και ‘Breathe’, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, με τις αστυνομικές αρχές να εντοπίζουν το άψυχο κορμί του στο σπίτι του στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Προφανώς, το σοκ είναι μεγάλο, όχι μόνο για τους φαν της αγγλικής μπάντας, την οποία έχουμε δει αρκετές φορές και στη χώρα μας, αλλά για όλους τους φίλους της μουσικής. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά ποιος κρυβόταν πίσω από το πανκ ‘πρόσωπο’ των Prodigy.

1. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟΥΣ PRODIGY ΩΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ

Ο Flint γνώρισε τον Liam Howlett σε ρέιβ κλαμπ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και εκτίμησε το μουσικό του γούστο. Όταν άκουσε τα mixtapes του Liam, του πρότεινε να τα παίζει πάνω στη σκηνή, με τον Keith να αναλαμβάνει τον ρόλο του χορευτή. Πράγματι, ο Keith προσελήφθη στην μπάντα σαν χορευτής, όταν όμως δοκίμασε τις φωνητικές του δυνατότητες στο ‘Firestarter’ αποφασίστηκε να αναλάβει το ρόλο του frontman, δίνοντας τη φωνή του σε πολλά κομμάτια των Prodigy, μαζί με τον ράπερ Maxim.

2. ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Το 2007, οδήγησε 1500 μίλια από την Αγγλία στην Νότια Ισπανία για να συμμετάσχει στο ισπανικό γκραν πρι και είχε τη δική του ομάδα μοτοσυκλετιστών, τους επονομαζόμενους ‘Team Traction Control’, οι οποίοι μετράνε 3 νίκες στο Isle of Man TT. Μαζί του οδηγούσε και ο Lee Thompson, της μουσικής μπάντας Madness.

3. ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΠ

Το 2014, αγόρασε και ανακαίνισε την παμπ ‘The Leather Bottle’ στο Essex, την οποία όμως άφησε το 2017.

4. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ PRODIGY ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

AP Photo/Axel Seidemann

AP Photo/Axel Seidemann

Εκτός από ντεμπούτο τους ‘Experience’ το 1992, τα άλλα έξι άλμπουμ της μπάντας έφτασαν στο νούμερο 1 του βρετανικού chart, με το ‘Firestarter’ του 1996 να θεωρείται ως το πιο επιτυχημένο τους κομμάτι, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στις Η.Π.Α και βοηθώντας στην εξάπλωση της break dance κουλτούρας.

5. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημιούργησε τις μπάντες Flint και Clever Brains Fryin’, όμως ως ‘Flint’ κυκλοφόρησε μόλις ένα single, αφού το άλμπουμ ‘Device #1’ ακυρώθηκε πριν καν κυκλοφορήσει.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/KEYSTONE/Ennio Leanza