AP Photo/Andres Kudacki
ΜΟΥΣΙΚΗ

Hillsong Church: Tο ακραίο καλτ που έχει παρασύρει τους σελέμπριτι

Από τον Justin Bieber μέχρι τον Chris Pratt oι διάσημοι βρίσκουν την αλήθεια στην πιο influencer εκκλησία.

Πριν μία εβδομάδα ο Chris Pratt εμφανίστηκε στο late night του Stephen Colbert και μίλησε για την δίαιτα που έκανε βασισμένη στη νηστεία του προφήτη Δανιήλ. Εμπνεύστηκε για να την κάνει, όπως είπε, από τον πάστορα της εκκλησίας του, της Hillsong.

Ο ηθοποιός Elliot Page τότε τουίταρε απευθυνόμενος στον Pratt ότι η εκκλησία του είναι περιβόητη για τις αντί-LGBTQ θέσεις της.

Οι περισσότεροι τάχθηκαν στο πλευρό του Page, οι συντηρητικοί τον θεώρησαν υπερβολικό, ο Chris Pratt βιάστηκε να τα μπαλώσει λέγοντας πως η εκκλησία του τους δέχεται όλους όπως είναι.

Ποια είναι όμως η Hillsong Church και τι σημαίνει το ότι τους δέχεται όλους όπως είναι;

Η Hillsong δημιουργήθηκε στα 80s στην Αυστραλία από τον Brian και τον Bobbie Houston και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως η σύγχρονη εκδοχή του Πεντηκοστιανισμού. Γνωστή όμως έγινε μόλις τα τελευταία χρόνια χάρη στον Justin Bieber και μετέπειτα χάρη στον σύγχρονο παπά της, Carl Lentz. Εκτός (και πολλές φορές εξ αιτίας) του Justin Bieber και άλλοι σελέμπριτι έχουν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις της εκκλησίας, όπως η Selena Gomez, η Kendall και η Kylie Jenner, o Νick Jonas, η Vanessa Hudgens, η Kourtney Kardashian και η Hailey Bieber.

Η εκκλησία είναι γνωστή για τις συναυλιολειτουργίες της, όπου εκατοντάδες πιστοί μαζεύονται για να ακούσουν λατρευτική ποπ μουσική, ευαγγέλιο και life coaching συμβουλές από τους πάστορές της. Ο Carl Lentz είναι ο γνωστότερος πάστορας της εκκλησίας του Hillsong. Είναι νέος, όμορφος, έχει τατού, μοιάζει άνετα με έναν από τους πόπσταρ που αναφέραμε και -πάνω από όλα- είναι καλός ρήτορας.

Με το περιτύλιγμα της προόδου και των σελέμπριτι που την υποστηρίζουν, η Hillsong Church έκατσε πράγματι λίγο εδώ με τη νεολαία, αφού στις θρησκευτικές συναυλίες-λειτουργίες της βρίσκεις πλήθος νέου κόσμου. Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια εκκλησία ακραία συντηρητική και στο θέμα των εκτρώσεων, και απέναντι στην LGBTQ κοινότητα, και που έχει συγκαλύψει σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων.

Η πρόοδος και το “ελάτε όπως είστε” της Hillsong περιορίζεται στην πραγματικότητα στο εμφανισιακό κομμάτι. Θυμίζει το “εγώ σας πάω” του Χριστόδουλου, μόνο που το ακούς από κάποιον που εμφανισιακά μοιάζει με τον Πετρετζίκη και πρακτικά είναι χειρότερος και από τον Άνθιμο.

Είναι μια εκκλησία παιδί του Instagram και ένα story που πολύ θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε skip, πριν αποκτήσει κι άλλους followers.

KI AΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

O δισεκατομμυριούχος της Tesla, η Grimes και η Azealia Banks έχουν μπλέξει στην πιο εξωφρενική ιστορία της εποχής μας
Πώς το πιο πολυτελές πάρτι του πλανήτη κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο