ΒΙΒΛΙΟ

Έτσι σκοτώνει τον πλανήτη ο αγαπημένος σου υπερήρωας

Άσε τον Thanos. Για τον Batman θα πρέπει να ανησυχείς.

Loki. Ultron. Thanos. Doomsday. Supervillains που θα καταστρέψουν τον πλανήτη αν δεν μας σώσουν οι Avengers, η Justice League, οι X-men, ή τέλος πάντων όποιος ήρωας δεν βρίσκει κάτι καλύτερο να κάνει το ΣΚ.

Σύμφωνα όμως με την πιο διασκεδαστική έρευνα που έχει γίνει ποτέ κατά πάσα πιθανότητα, αυτήν του American Geophysical Union, ακόμα και να σώσουν τον πλανήτη απ’ αυτούς, ούτως ή άλλως θα μας εξαφανίσει το αποτύπωμα του άνθρακά τους.

Σκοπός της έρευνας που εξήγαγε ο επιστήμονας και κομιξονέρντουλας Miles Traer με την ομάδα του είναι να ενδιαφερθούμε λιγάκι παραπάνω για το δικό μας αποτύπωμα, δηλαδή για τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουμε βάσει της ενέργειας που καταναλώνουμε, του τρόπου που μετακινούμαστε, της διατροφής μας και άλλων παραγόντων.

“Αν υπολογίσω το δικό μου αποτύπωμα, το αποτέλεσμα είναι καταθλιπτικό. Αν υπολογίσω του Batman, έχει πλάκα. Οπότε πάμε με την πλάκα. Είναι ένα κόλπο για να κάνεις τον κόσμο να ενημερωθεί”. Δεν διαφωνούμε καθόλου με τον Traer, ας μάθουμε πράγματα λοιπόν.

Στο αποτύπωμα του μέσου Αμερικανού αντιστοιχούν περίπου 44.000 λίβρες εκπομπών διοξειδίου. Το αντίστοιχο του Batman; Περίπου 5,5 εκατομμύρια λίβρες. Μόνο το Batmobile εκπέμπει 48,400 λίβρες διοξειδίου του άνθρακα αν ο μασκοφόρος κάνει 20.000 μίλια τον χρόνο και τρώει ένα γαλόνι ανά οκτώ μίλια. Κι αυτό, λέει ο Traer, αν υποθέσουμε ότι οδηγεί με την απόδοση της προεδρικής λιμουζίνας. Ναι, ούτε καν.

Πάρε εδώ ένα φιάσκο.

Μόνο η Oracle, το δεξί χέρι του Batman που συντονίζει εξ αποστάσεως όλο το Batfamily μέσω συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να εκπέμψει από 151,000 λίβρες μέχρι 320 εκατομμύρια. Ο Flash αναλόγως με το πόσο γρήγορα θα επιλέξει να τρέξει και την ποσότητα τροφής που θα χρειαστεί, μπορεί να εκπέμψει από 131 λίβρες που είναι τέλειο, μέχρι 89.5 λίβρες που είναι καταστροφή. Απ’ την άλλη, ο Superman δεν εκπέμπει τίποτα γιατί καταναλώνει την ενέργεια του ήλιου. Καλά κάνουμε όσοι είμαστε #TeamSupes δηλαδή.

Το επόμενο βήμα της ομάδας θα είναι πιθανότατα οι εκπομπές των supervillains. Έμπνευση για το πρότζεκτ είναι ο αγαπημένος του Traer, Mr. Freeze, γιατί “το αποτύπωμα της ψύξης είναι πραγματικά φρικτό”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Έτσι θα ήταν οι υπερήρωες με ρεαλιστικά σώματα
Στους δρόμους του Λος Άντζελες, οι υπερήρωες είναι άνεργοι ηθοποιοί
Marvel ή DC;