ΒΙΒΛΙΟ

The Hunger Games: Το prequel θα έχει έναν αναπάντεχο πρωταγωνιστή

Ένα γνώριμο πρόσωπο που δεν περιμέναμε θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της συνέχειας των Hunger Games.

Η σειρά βιβλίων ‘The Hunger Games’ – και πιστεύω αναμφισβήτητα και των ταινιών σύντομα; – συνεχίζεται από τη συγγραφέα Suzanne Collins και έχει έναν αναπάντεχο πρωταγωνιστή.

Όπως δημοσίευσε αποκλειστικά το Entertainment Weekly, ο άνθρωπος που γνωρίσαμε ως μελλοντικό Πρόεδρο του Panem, Coriolanus Snow, θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’. Τοποθετημένο 60 χρόνια πριν τα γεγονότα που μας σύστησαν την Katniss Everdeen, το βιβλίο θα εξετάσει την περίοδο μετά τη μεγάλη επανάσταση των Περιοχών και, κυρίως, την καθιέρωση των ίδιων των Hunger Games.

Εκείνη την εποχή, ο Snow ήταν ένας νεαρός προνομιούχος απόγονος μιας πλούσιας οικογένειας, με μια πάλαι ποτέ μεγάλη επιρροή που πια έχει αρχίσει να φθίνει. Για να επιβιώσει θα πρέπει να βασιστεί στο ένστικτο και τη γοητεία του, αλλά ακόμα κι αυτά κινδυνεύουν να τον προδώσουν όταν γίνεται ο μέντορας ενός κοριτσιού από την Περιοχή 12 στα νεοσύστατα Hunger Games.

Η πρωταγωνιστική οπτική γωνία του Snow είναι μεγάλο ρίσκο, ειδικά εάν το κείμενο αποπειραθεί να εκβιάσει την κατανόησή μας, όμως η Collins έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται περίπλοκες ψυχολογίες και δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Η επιτυχία των ‘Hunger Games’ έφερε ένα κύμα ανέμπνευστων δυστοπικών young adult σειρών με τα οποία συχνά και άδικα συγχέεται, αλλά τα ίδια τα βιβλία δεν ακολούθησαν τα κλασικά στερεότυπα του είδους. Εδώ υπάρχει, επίσης, μία πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει ένα πιο στέρεο worldbuilding, το σημείο δηλαδή όπου έπασχε περισσότερο η σειρά.

Μπορείς να διαβάσεις το πρώτο απόσπασμα του βιβλίου στο EW.

***

Η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος κάνουν μια αναδρομή σε 90+ χρόνια ιστορίας των Όσκαρ, γεμάτα περίεργες ιστορίες και σπουδαίες ταινίες. Από τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και τον ‘Τιτανικό’, μέχρι τη ‘Γκαρσονιέρα’ και το ‘Λιμάνι της Αγωνίας’, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας φιλμ που πήραν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.