ΘΕΑΤΡΟ

Το Karate Kid γίνεται μιούζικαλ και μοιράζει κλωτσιές χορεύοντας

Cobra Kai και Daniel-San τα ξαναπλακώνονται σε ένα θέατρο του Broadway.

Και εκεί που νόμιζες ότι το ‘wax on, wax off’ είχε τελειώσει μετά από τόσες ταινίες, σίκουελ και σειρές, μια ειδησούλα έρχεται απ’ τις ΗΠΑ, που σε κάνει να χαίρεσαι -παρέα με μια μικρή ντροπή. Μας αρέσει η νοσταλγία, ας το παραδεχτούμε, ας ζήσουμε με αυτό και καμιά φορά ας το απολαύσουμε. (Αυτό το μιούζικαλ δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε βέβαια να το απολαύσουμε ποτέ, καθώς θα ανέβει στο Broadway -ψιλομακριά. Αλλά και πάλι).

Ο ορίτζιναλ σεναριογράφος της ορίτζιναλ ταινίας του 1984, Robert Mark Kamen γράφει αυτήν την εποχή το σενάριο για τη μεταφορά του σε μιούζικαλ και Ιάπωνας σκηνοθέτης Amon Miyamoto βρίσκεται πάνω απ’ το project, ελέγχοντας τα πάντα. Τη μουσική και τους στίχους τους γράφει ο  Drew Gasparini, και πραγματικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το αν θα καταφέρει να ζωντανέψει ξανά την ιστορία του μικρού Daniel LaRusso που για να τα βάλει με τους bullies του σχολείου του -αλλά και για να ρίξει το κορίτσι- μαθαίνει καράτε.

“Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν είχα φανταστεί ότι μία μικρή ταινία όπως αυτή θα άγγιζε τόσες γενιές”, δήλωσε ο Robert Mark Kamen. “Και το γεγονός ότι αυτή η ταινία, που ξεκίνησε ως ερωτικό γράμμα προς το καράτε και στον άνθρωπο που μου το δίδαξε, θα γινόταν ποτέ μιούζικαλ βρισκόταν πολύ μακριά ακόμα και απ’ αυτά τα πιο τρελά μου όνειρα. Αλλά εδώ είμαστε. Και ελπίζω το μιούζικαλ να φέρει την ίδια χαρά και ταύτιση που έφερε και η ταινία τα τελευταία 35 χρόνια σε τόσους πατεράδες και σε τόσους γιους”.

Ο Keone και η Mari Madrid έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν τη χορογραφία του έργου, και δεν χρειάζεται να πούμε πόση απογοήτευση θα σκορπίσουν αν δεν συμπεριλάβουν με κάποιον έξυπνο μαγικό τρόπο και το “χτύπημα του πελαργού”.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του Lost, έρχεται μια σειρά επεισοδίων-αφιέρωμα στο 1ο τηλεοπτικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Ποιος είχε την ιδέα της σειράς και ποιοι ήταν οι σωτήρες της; Ποιους ρόλους θα έπαιζαν αρχικά οι αγαπημένοι σου πρωταγωνιστές; Τι πέτυχε ο πιλότος του Lost που δεν είχαμε ξαναδεί ως τότε και πώς επηρέασε την υπόλοιπη τηλεόραση;