ΘΕΑΤΡΟ

H θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout συνεχίζει ακάθεκτη

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society ετοιμάζεται για τη νέα της παράσταση.

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society, παρουσιάζει στις 28 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Σταθμός την παράσταση ‘Ο Θίασος ταξιδεύει για μια… Πετρόσουπα’ σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δορλή.

Το ταξίδι της θεατρικής ομάδας αστέγων Walkabout ξεκίνησε έναν περίπου χρόνο πριν ανοίγοντας την πόρτα στα μέλη της σε έναν καινούργιο συναισθηματικό κόσμο. Η δραματοθεραπεία και η ζωντάνια της τέχνης του θεάτρου ώθησε από την πρώτη στιγμή τους άστεγους συνανθρώπους  μας να βγουν από την απομόνωση στην οποία είχαν βυθιστεί. Με βήματα αργά μα σταθερά τα μέλη της θεατρικής ομάδας κατάφεραν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα απέναντι στα προβλήματά τους  και να καταλάβουν πως η αδυναμία μπορεί να κυοφορήσει νέες δυνάμεις, μέσα από τη δημιουργικότητα, το διάλογο και το ομαδικό πνεύμα.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση:

“-Τι να περιμένω στην ηλικία μου; Δεν περιμένω τίποτα.

Περιμένοντας την ευτυχία ένα είναι σίγουρο: θα σε πάρει ο ύπνος.

-Συμφωνώ. Γι΄αυτό μην περιμένεις. Ψάξτην!”

Το λαϊκό παραμύθι του Τζον Μουθ εμπλουτισμένο με κείμενο του Παναγιώτη Δορλή διηγείται την ιστορία ενός θιάσου, που ταξιδεύει και μας μιλά για την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ο Θίασος ταξιδεύει. Δεν σταματά.  Αντιμέτωποι κατά αρχάς με τους εαυτούς τους και έπειτα με τους ρόλους τους, προσπαθούν να διαφύγουν από τις δυσκολίες ακόμα και όταν έρχεται κατά πάνω τους η ματαιότητα. Θέλουν να συνεχίσουν. Θέλουν να προσφέρουν. Να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στα όνειρά τους, όπως τον παλιό, καλό καιρό!

Λίγα Λόγια για την Ομάδα

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society, αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα, που την απαρτίζουν συμπολίτες μας, που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Οι ηθοποιοί στις 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα, στο θέατρο Σταθμός θα υπερβούν για ακόμη μια φορά τον εαυτό τους μεταφέροντας παράλληλα στο κοινό ένα αυθεντικό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Info:

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 20.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211.70.51.841

Εισιτήρια: Eventora

Κόστος: Ένα πακέτο τρόφιμα για την ενίσχυση της Δομής Ανθρώπων Γεύματα της Equal Society