BREAKING BAD

Τι να γνωρίζεις πριν την πρεμιέρα του 5ου κύκλου “Breaking Bad”

Ψάξαμε το ίντερνετ και θυμηθήκαμε το περσινό φινάλε, για να σου παρουσιάσουμε 35 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν την αυριανή επιστροφή της σειράς.

Όπως αναλύσαμε και πριν λίγες μέρες, εδώ στα γραφεία του ΟΝΕΜΑΝ το “Breaking Bad” είναι μια από τις αγαπημένες μας σειρές. Τόσο πολύ δε βλέπουμε την ώρα να επιστρέψει που ανοίξαμε ξεχωριστό μέρος στο site και κάθε βδομάδα θα γράφουμε γι’αυτήν. Με την πρεμιέρα της 5ης σεζόν να έρχεται αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου, μαζέψαμε διάφορες πληροφορίες, λινκς και βίντεο που πρέπει να έχεις υπόψη σου καθώς προετοιμάζεσαι.

Εξυπακούεται: Ακολουθούν χοντρά spoilers για τις 4 πρώτες σεζόν της σειράς.

5 πράγματα που πρέπει σίγουρα να θυμάσαι

1) O Γουώλτ δηλητηρίασε τον Μπροκ ώστε να στρέψει τον Τζέσι εναντίον του Γκας και να τον ξαναφέρει στο πλευρό του ως σύμμαχο.

2) Ο Γουώλτ κερδίζει: Χάρη σε εκρηκτικό μηχανισμό στο καροτσάκι του Έκτορ Σαλαμάνκα, το πρόσωπο του Γκας Φρινγκ θυμίζει ζόμπι από το “Walking Dead”. Ο μεγάλος εχθρός είναι νεκρός…

3) …κι ο Γουώλτ είναι τώρα ο βασιλιάς.

4) Ο Χανκ όμως δικαιώνεται στη Δίωξη σχετικά με τον Γκας και τώρα είναι στο κατόπι του αρχηγού που έχει απομείνει. Του Γουώλτ.

5) Ο Γουώλτ και ο Τζέσι καίνε το εργαστήρι παρασκευής meth. Ώρα για κάτι καινούριο;

Και 3 πράγματα που ίσως δε θυμάσαι

1) Η Σκάιλερ έμπλεξε με τον Τεντ όταν του έδωσε ναρκοδολλάρια του Γουώλτ κι εκείνος άρχισε να την απειλεί για περισσότερα. Ο Σολ Γκούντμαν έστειλε κάτι παλικάρια να καθαρίσουν, και ο Τεντ σκόνταψε στο χαλί σπάζοντας το λαιμό του.

2) O Σολ τώρα το έχει σκάσει για να είναι ασφαλής.

3) Όταν ξεκινά η σειρά ο Γουώλτ είναι 50 ετών.

4 σεζόν, 10 λεπτά, 1 βίντεο

Όλη η σειρά σε μια περίληψη δέκα λεπτών. Εδώ.

5 ατάκες πρωταγωνιστών για τη νέα σεζόν

 

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στο Hollywood Reporter, οι βασικοί συντελεστές της σειράς μίλησαν για την 5η σεζόν.

Μη διαβάσεις αυτή την ενότητα αν δε θες να μην έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι να περιμένεις!

Ποτέ δεν ξέρεις τη μοίρα κανενός σε αυτή τη σειρά. Αλλά ξέρουμε πως δε θα τελειώσει όμορφα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Είναι μακελειό. Αυτό σας λέω.” (Aaron Paul, Τζέσι Πίνκμαν)

Νομίζω πως ο Χανκ ακόμα δεν ξέρει τίποτα για τον Γουώλτ. Είναι τόσο αδιανόητο στο μυαλό του πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Γουώλτ είναι η οικογένεια του Χανκ. Δεν είναι ‘από αυτούς’.” (Dean Norris, Χανκ Σρέιντερ)

Είδαμε τη Σκάιλαρ να ενδίδει στο κακό στην περασμένη σεζόν. Τώρα θα έρθει η κατάρρευση.” (Anna Gunn, Σκάιλαρ Γουάιτ)

Νομίζω στο τέλος της 4ης σεζόν βλέπουμε πως ο Γουώλτ έχει κερδίσει. Το λέει ξεκάθαρα. Αυτό σημαίνει πως κέρδισε τον Γκουστάβο Φρινγκ στην υπαρξιακή παρτίδα σκακιού που έπαιζαν σε όλη τη σεζόν.Τώρα που κέρδισε και είναι στην άνοδο, τι σημαίνει αυτό για τη ζωή του; Τι σημαίνει για τον ίδιο και για την οικογένειά του; Τώρα που ο Γουώλτ είναι ο βασιλιάς, τι θα κάνει με αυτή τη δύναμη;” (Vince Gilligan, δημιουργός της σειράς)

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί τώρα. Και θα συμβεί.” (Bryan Cranston, Γουώλτερ Γουάιτ)

7 μαθήματα καριέρας από τον Γουώλτερ Γουάιτ

Το οικονομικό περιοδικό Forbes συγκέντρωσε σε ένα πανέξυπνο αφιέρωμα, τα 7 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τον Γουώλτ για να πας μπροστά στην καριέρα σου.

1) Μη φοβάσαι να αλλάξεις καριέρα

2) Ποτέ μη συμβιβάζεσαι για οτιδήποτε πέραν του καλύτερου δυνατού προϊόντος.

3) Να είσαι επιλεκτικός με τους συνεργάτες σου.

4) Ποτέ μην παραδίδεις αλλού τον έλεγχο.

5) Να είσαι αναντικατάστατος στον εργασιακό σου χώρο.

6) Χτίσε τη φήμη σου.

7) Μερικές φορές θα πρέπει να κάνεις τη βρώμικη δουλειά μόνος σου.

13 πράγματα που δε γνώριζες για το “Breaking Bad”

1) Ο Gilligan είχε γράψει και σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο για την 6η σεζόν των “X-Files” με τίτλο “Drive”. Guest star σε εκείνο το επεισόδιο; Ο Bryan Cranston. (Μην το μπερδεύουμε με την ταινία “Drive”, στην οποία επίσης έπαιζε ο Cranston.) Βάσει εκείνου του επεισοδίου, ο Gilligan λύσσαξε για να πείσει τους ανθρώπους του στούντιο ότι αυτός ο ηθοποιός ήταν ο άνθρωπος για τη δουλειά, παρότι σε εκείνο το σημείο ήταν κυρίως γνωστός ως κωμικός.

2) Η απεργία των σεναριογράφων το 2008 έκοψε την πρώτη σεζόν νωρίτερα από το προβλεπόμενο αριθμό επεισοδίων, γι’αυτό και το φινάλε είναι κάπως απότομο.

3) Αυτό έκανε καλό. Στο διάλειμμα αυτό ήταν που ο Gilligan αποφάσισε να πει την ιστορία μεταμόρφωσης του Γουώλτ με πιο αργό και φυσικό ρυθμό.

4) Επίσης στο φινάλε της 1ης σεζόν, αν είχε προλάβει να γυριστεί, σκόπευε να σκοτώσει τον Τζέσι. Όταν είδαν όλοι ψύχραιμα πόσο καλή χημεία έχει με τον Γουώλτ, άλλαξε γνώμη.

5) Ο Γκας θα ήταν guest star για ένα επεισόδιο. “Μεγάλος κακός” της σειράς θα ήταν ο Έκτορ Σαλαμάνκα και μόνο αυτός. Αλλά ο Giancarlo Esposito παραήταν καλός στο ρόλο…

6) …παρόλο που δεν είναι καν Ισπανικής καταγωγής. (Είναι εν μέρει Ιταλός.)

7) Αυτό που λέγαμε παραπάνω για το κεφάλι του Γκας στο φινάλε της 4ης σεζόν, ότι μοιάζει με ζόμπι από το “Walking Dead”; Ε, λογικό, οι ίδιοι άνθρωποι έκανα το μακιγιάζ και τα εφέ.

8) Κάθε επεισόδιο κοστίζει περίπου $3 εκατομμύρια.

9) Σε μια αρχική εκδοχή του σεναρίου για το φινάλε της 2ης σεζόν, ο Γουώλτ δεν αφήνει απλώς την Τζέιν να πεθάνει, αλλά εμπλέκεται πιο ενεργά στο θάνατό της, αλλά τελικά ο Gilligan το “μαλάκωσε”. Ίσως θεώρησε πως ήταν νωρίς για τον χαρακτήρα μια τόσο σκοτεινή στροφή. Στην 4η σεζόν πλέον, υποπτευόμαστε πως δε θα είχε παρόμοιο πρόβλημα.

10) Ο Aaron Paul πριν γίνει ηθοποιός, είχε διαγωνιστεί σε τηλεπαιχνίδι.

11) Το site του Σολ Γκούντμαν είναι αληθινό.

12) Όπως κι εκείνο που είχε φτιάξει ο Γουώλτ Τζούνιορ για την οικονομική υποστήριξη του καρκινοπαθούς πατέρα του.

13) Τα σύμβολα στους τίτλους αρχής της σειράς; Ο χημικός τύπος της μεθαμφεταμίνης.

Και 1 που σίγουρα γνωρίζεις

Το “Breaking Bad ” επιστρέφει αυτή την Κυριακή 15 Ιουλίου για την 5η σεζόν, που τυπικά θα είναι κι η τελευταία. Στην πράξη, είναι χωρισμένη στα δύο. Τη μισή θα δούμε φέτος, και την άλλη μισή το επόμενο καλοκαίρι.