GAME OF THRONES

Η Emilia Clarke είναι “πραγματικά λυπημένη” για το τέλος του Game of Thrones, εμείς να δεις

Η Μητέρα των Δράκων σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Σε συνέντευξή της με το περιοδικό Stellar, η παντοτινή Μητέρα των Δράκων θυμήθηκε τη Daenerys Targaryen και τα μαθήματα που της έδωσε για τη δική της προσωπική ζωή. «Μου έμαθε για τα γυναικεία μπ@λ@κια. Μου έμαθε πώς είναι να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο και να ακούγεσαι. Κρατούσε τόση δύναμη στα χέρια της, ηρεμία και αέρα. Είχε μια άγρια ορμητικότητα και πήρε κάποιες απίστευτα δύσκολες αποφάσεις. Στην 3η σεζόν, έπρεπε να αρχίσει να τσακίζει κόκαλα και, ως 25χρονη μπροστά σε 500 κομπάρσους, 6 κάμερες, ένα drone, δράκους και φωτιά, έπρεπε να το υπηρετήσω. Σκεφτόμουν ότι αν κάνω αυτό, τότε το κόκκινο χαλί δεν θα μου φαινόταν τόσο τρομακτικό. Είναι αυτοπεποίθηση που περνά και σε σένα ως άτομο».

Αυτήν ακριβώς την άνθιση της Daenerys και της ίδιας της Clarke στήριξε το τηλεοπτικό κοινό μέσα στα εννέα χρόνια που προβαλλόταν το ‘Game of Thrones’, γι’ αυτό και οι αντιδράσεις για τον χειρισμό του χαρακτήρα απ’ τη σειρά λίγο πριν το τέλος της, ήταν και είναι ακόμη σφοδρές. Παρότι η ηθοποιός εξέφρασε στο παρελθόν το σοκ και την απογοήτευση που βίωσε διαβάζοντας τα σενάρια της τελευταίας σεζόν για πρώτη φορά, αντιλαμβάνεται ότι σε αντίθεση με άλλους, η ίδια είναι τυχερή γιατί τουλάχιστον είχε τη στήριξη των φαν.

«Ήμουν πολύ απασχολημένη στις δικές μου αντιδράσεις για να δώσω προσοχή [στις αντιδράσεις των άλλων]. Το μόνο πράγμα για το οποίο ήμουν πραγματικά λυπημένη ήταν ότι ο David [Benioff] και ο Dan [Weiss] (οι showrunners) είναι πολύ καλοί μου φίλοι, κι έτσι γι’ αυτούς νιώθω τη θλίψη, γιατί είναι δικό τους […]

Όλοι θα έχουν τη γνώμη τους και έχουν το απόλυτο δικαίωμα σ’ αυτή. Είναι τέχνη και είναι εκεί για να αναλυθεί και να αναμετρηθεί με όποιον ξεχωριστό τρόπο επιθυμεί κανείς. Και αν στεναχωριέται κανείς γιατί η σειρά τελείωσε και γιατί περνούσε καλά βλέποντάς τη, τότε κι αυτό είναι στενάχωρο. Είναι απαίσιο που δεν ήταν το τέλειο τέλος για το οποίο ήλπιζε ο κόσμος, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να τους είχαμε κάνει όλους ευτυχισμένους».

Όσο για την ίδια, εκείνη δεν νιώθει πίεση για το επόμενο βήμα της. Δεν μπορεί «να απαιτεί δράκους για πάντα», ούτε βρέχει πρότζεκτ σαν το ‘Game of Thrones’, οπότε είναι πολύ ευχαριστημένη με το να επιλέγει απλώς αυτά που της αρέσουν. «Ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου, αλλά υπάρχει μια απόλυτη ελευθερία που μου έδωσε το ‘Thrones’ – ένα δώρο σε πακέτο με κορδέλα που έλεγε ‘Τώρα είσαι αρκετά ασφαλής οικονομικά για να μη χρειάζεται να πανικοβληθείς ξανά, οπότε τι θέλεις να κάνεις;’’. Αυτού του τύπου η ελευθερία είναι υπέροχη. Και δεν μπορούσα να τη δω όσο έκανα γυρίσματα, γιατί ήμουν πολύ κοντά σ’ όλο αυτό για να το αντιληφθώ».

Η Clarke θα είναι στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 14 Νοεμβρίου με τη ρομαντική κομεντί ‘Last Christmas’, σε σκηνοθεσία του Paul Feig, πλαισιωμένη από την υπέρτατη Emma Thompson, τον ανερχόμενο Henry Golding (Crazy Rich Asians) και τον θρύλο Michelle Yeoh (Τίγρης και Δράκος). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Tulip Entertainment, ενώ στο μεταξύ τα γυρίσματα για το prequel του ‘GoT’ έχουν ήδη ξεκινήσει.

***

Και μην ξεχνάς! Στο πλαίσιο του αφιερώματός μας για το θρυλικό σινεμά του 1999 και τον ερχομό του Halloween, δες το νέο μας επεισόδιο POP για τις Δύσκολες Ώρες για το φαινόμενο του ‘Blair Witch Project’, με καλεσμένο τον Ηλία Αναστασιάδη.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Η Emilia Clarke μιλά για τη μοίρα της Daenerys Targaryen
Emilia Clarke: «Η τελευταία σκηνή της Daenerys με γ@μησε»