GAME OF THRONES

Πίσω από την απόφαση του Jaime Lannister

Όσα σκέφτεται ο Jaime από το στόμα του Nikolaj Coster-Waldau και οι προοικονομίες των βιβλίων για το τέλος του.

Σε περσινή του συνέντευξη στο Vanity Fair που είχαμε μοιραστεί και από εδώ, ο Nikolaj Coster-Waldau, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Jaime στο ‘Game of Thrones’, είχε εξηγήσει στο περιοδικό την απόφασή του να αφήσει επιτέλους τη Cersei Lannister και το κοινό τους παρελθόν όσο πιο πίσω άντεχε. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να εγγυηθεί το κατά πόσο ο Jaime θα έμενε στη νέα του θέση.

«Φυσικά μιλάμε για μια στιγμή πάθους. Ποιος ξέρει αν είναι αληθινή; Είμαι παντρεμένος εδώ και 20 χρόνια – η επέτειός μου είναι στις 6 Ιουνίου – και είμαι πολύ, πολύ τυχερός. Έχω μια υπέροχη σύζυγο. Αλλά σε 20 χρόνια, υπάρχουν και στιγμές τσακωμών. Μπορεί να είσαι τόσο θυμωμένος που για ένα δευτερόλεπτο, μέσα στο πάθος και τον θυμό σου, λες ‘Ω, γάμησέ το’. Φυσικά τρία δευτερόλεπτα μετά, σκέφτεσαι ‘Όχι, όχι, όχι. Τι κάνω; Τι σκεφτόμουν;». Νομίζω τα θεμελιώδη συναισθήματα είναι τα ίδια σε κάθε σχέση. Ως setup πάντως για τη σεζόν που γυρίζουμε τώρα, ήταν φανταστικό», είχε δηλώσει.

«Μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στιγμές στη ζωή τους που αναρωτιούνται, ‘Μπορώ να αλλάξω τα θεμέλιά μου; Ο πυρήνας του ήταν πάντοτε η Cersei. Όταν αυτό φεύγει, ποιος είναι τελικά; Τι μένει; Υπάρχει τίποτε άλλο; Όταν φεύγει δεν έχει ιδέα προφανώς. Δεν ξέρει την απάντηση στην ερώτηση».

Το επεισόδιο ‘The Last of Starks’ ίσως έχει αρχίσει να βρίσκει την απάντηση. Ακολουθούν spoilers.

«Έχουμε συνηθίσει να έχουμε ολόκληρη σεζόν για να φτάσουμε σε κάποιο σημείο. Τώρα ξαφνικά πολλά πράγματα συμβαίνουν πολύ γρήγορα», συμπληρώνει σε νέο άρθρο του Vanity Fair, εξηγώντας πως ως ηθοποιός προσπαθεί να συμπληρώσει τα κενά που δεν βλέπουμε εμείς στην οθόνη.

«Το να προσπαθείς να ενώσεις τις τελείες μεταξύ των σκηνών ήταν περίπλοκο γιατί επενδύεις τόσο πολύ χρόνο, τόσα πολλά χρόνια με αυτούς τους χαρακτήρες, οπότε ξαφνικά να μαθαίνεις ότι ο Jaime επιστρέφει και ο γιος του έχει αυτοκτονήσει… υπάρχουν τόσα που προφανώς δεν μπορείς να δείξεις στην οθόνη, όλες αυτές τις στιγμές, αλλά πρέπει να τις έχεις στο μυαλό σου όταν είσαι ηθοποιός, να τις συζητάς τουλάχιστον. Υπήρχαν πολλές τέτοιες τελείες σε όλη τη διάρκεια».

Το τέλος του Jaime είχαμε προβλέψει πολλά χρόνια τώρα ότι θα είναι δεμένο με τη Cersei. Οι εκδοχές που έχουμε ρίξει στο τραπέζι ήταν πολλές ως τώρα – ακόμα και αυτή της Arya με μάσκα το πρόσωπό του – θα μείνουμε, ωστόσο, με την πρώτη μας εκδοχή, την ορθόδοξη. Πως είτε τη σκοτώσει, είτε απλώς δεν εμποδίσει τον θάνατό της, θα πεθάνουν παρέα. Βάσει των βιβλίων κιόλας, ίσως αγκαλιά.

“He could not die. Cersei was waiting for him. She would have need of him”. (Jaime, ‘A Storm of Swords’)

“I cannot die while Cersei lives, he told himself. We will die together as we were born together”. (Jaime, ‘A Storm of Swords’)

“We will leave this world together, as we once came into it”. (Cersei, ‘A Feast for Crows’)

“We came into this world together, Uncle. He would not go without me.” (Cersei, epilogue, ‘A Dance With Dragons’)

***

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

** Το απόλυτο κουίζ του Game of Thrones είναι εδώ και το έχει ετοιμάσει το Oneman, πάτα εδώ και δείξε μας τι ξέρεις.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Γιατί το ιπποτικό χρίσμα της Brienne ήταν κληρονομιά της
Τι σημαίνει το τραγούδι του Podrick για τον Jon και τη Daenerys;