GAME OF THRONES

Τελικά ποιος οίκος έχει ματώσει πιο πολύ για αυτό το θρόνο;

Ώρα να δώσεις και συ το αίμα σου για καλό σκοπό.

Mετράμε τις μέρες μία μία για την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του ‘Game of Thrones‘ στις 14 Απριλίου. Για 7 σεζόν οι οίκοι της αγαπημένης σειράς έχουν ματώσει στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον θρόνο του Westeros. Στο πλαίσιο αυτό, το «Bleed For The Throne» αποτελεί μία προσπάθεια αιμοδοσίας που έχει διοργανωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από το HBO. Η Nova στηρίζοντας την προσπάθεια πραγματοποιεί αιμοδοσίες στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Για να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία μπείτε εδώ.

Ποιος όμως από τους οίκους έχει ματώσει – κυριολεκτικά και μεταφορικά – για να διεκδικήσει τον πολυπόθητο θρόνο; Oι Frey, oι Τyrell, οι Bolton και οι Μartell (εκτός από την Ellaria που αργοπεθαίνει) σβήστηκαν εντελώς  από τον χάρτη. Επομένως είναι εκτός συναγωνισμού. Για να δούμε όμως, ποιοι μας έχουν μείνει στο παιχνίδι για το στέμμα;

 

STARK

Ο οίκος των Stark ήταν ο πρώτος που ξεκληρίστηκε. Ο Ned, η Catelyn, o Ροbb και το αγέννητο παιδί του και τέλος το στερνοπούλι ο Rickon μας έκαναν να βλέπουμε τα παιδιά που απέμειναν Arya, Sansa, Brandon και Jon με τη μεγαλύτερη συμπάθεια και να σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος. Όλοι αυτοί οι θάνατοι όμως τους σκλήρυναν και πλέον ίσως είναι και ο πιο πολυπληθής οίκος που παλεύει για τον θρόνο στην τελευταία σεζόν.

ΤΑRGARYEN

Ξεκίνησαν με τα λιγότερα μέλη, αλλά τελικά η Ντανάρα τους έφαγε όλους, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η παικτάρα Jon Snow στο ρόστερ των Targaryen. Tη μάχη με τη ζωή και τον θρόνο έχασε νωρίς ο Viserys, ο Maester Aemon και ο Mad King.

LANNISTER

Ο πάτερ φαμίλιας Tywin, o αδερφός του Kevan, o αιρετικός Lancel και όλα τα παιδιά της Cersei και του Jaime (αυτούς μπορούμε να τους βάλουμε και στους Baratheon) είναι όλοι νεκροί. Ο Tyrion, η Cersei, ο Jaime και το αγέννητο παιδί τους, που δεν προβλέπεται να ζήσει και αυτό σύμφωνα με τον χρησμό που είχαν δώσει στη Cersei, απομένουν να κρατάν το όνομα του οίκου.

BARATHEON

Robert, Joffrey, Myrcella, Tommen (οι τρεις τελευταίοι στα χαρτιά και όχι στο αίμα), Renly, Stannis, Selyse και Shireen έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο μόνος που έχει απομείνει στη σειρά είναι ο νόθος Gendry.

GREYJOY

Oι Greyjoy τα πάνε σχετικά καλά με τις απώλειες, αφού έχουν χάσει μόνο τον πατέρα Balon. O θείος Euron και τα παιδιά Yara και Theon ζουν, αν και δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, άρα δεν βλέπουμε και πολύ μέλλον σε αυτό τον οίκο.

Kαι ενώ οι οίκοι του ‘Game of Thrones’ αιμορραγoύν για τον θρόνο, εσύ μπορείς να το κάνεις για ένα καλύτερο σκοπό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.novaguide.gr/bleedforthethrone

Αιμοδοσίες στα παρακάτω σημεία:

18/3 στη Λάρισα, «Ο Μύλος Του Παππά», Ωράριο Αιμοδοσίας: 8.30-15.00.

19/3 στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ περίπτερο 14, Ωράριο Αιμοδοσίας: 09:00-20:00.

26-27/3 στο Μετρό Συντάγματος, Ωράριο Αιμοδοσίας: 09.00 – 20.00.