NETFLIX

Το ‘Ozark’ έγινε το τηλεοπτικό χιτ που δεν περίμενε κανείς

Πιο sleeper hit κι από τα sleeper hit.

Όταν το ‘Ozark’ έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο στην πλατφόρμα του Netflix, ο ερχομός του έγινε με τόσο λίγο ντόρο (μηδαμινό βασικά) που ούτε το ίδιο το Netflix δε νομίζουμε ότι περίμενε να κάνει αυτό που έκανε. Επειδή τώρα εσύ θα αναρωτιέσαι “τι έκανε” – κυρίως επειδή ακόμα και την επιτυχία το ‘Ozark’ τη ζει αθόρυβα – θα σου πούμε για να ξέρεις.

Το Netflix ως γνωστόν δε βγάζει τα νούμερά του στη δημοσιότητα. Αυτό που κάνει είναι να διαψεύδει τα νούμερα που άλλες εταιρείες υποστηρίζουν πως έχει κάνει. Και στην περίπτωση του ‘Ozark’ συνέβη το ίδιο.

Η Parrot Analytics έδωσε έρευνά της στο Indiewire και παρουσιάζει τα νούμερα του Netflix τις τελευταίες 90 μέρες, σύμφωνα με τη δική τους μέθοδο μέτρησης Demand Expressions. Οι παράγοντες που συντελούν στο τελικό αποτέλεσμα είναι το streaming, τα social media, το blogging, το file sharing, τα σχόλια και άλλες πηγές, με το βάρος να δίνεται στο streaming και τα downloads (που το Netflix έχει κάνει διαθέσιμα από τον περασμένο Νοέμβριο).

Μαζί με το Netflix τσέκαραν και τις υπόλοιπες streaming πλατφόρμες (Amazon, Hulu, CBS All Access) και σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, οι τελευταίοι 3 μήνες διαμορφώνονται ως εξής:

Average Demand Expressions, 14 Ιουλίου έως 11 Οκτωβρίου 2017.

Average Demand Expressions, 5 Οκτωβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2017.

Το ‘Ozark’ επιστράτευσε τον Jason Bateman σε δραματικό πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και σε ρόλο σκηνοθέτη, παρέα με την πάντοτε υπέροχη Laura Linney. Μαζί υποδύονται ένα ζευγάρι που μετακομίζει στο Missouri και μπλέκει με ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2ο κύκλο από τον Αύγουστο, ενώ για σπόιλερ ακόμα ούτε λόγος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτές είναι οι σειρές της τηλεοπτικής σεζόν που σπάνε τα κοντέρ