GAME OF THRONES

Game of Thrones, ‘Home’: Αληθώς ο Κύριος

Όσα είδαμε στο 2ο επεισόδιο της 6ης σεζόν “Game of Thrones”.

Στο 2o επεισόδιο της 6ης σεζόν, ο Ντάβος και οι άντρες του ετοιμάζονται για την εισβολή του Άλισερ, ο Τύριον παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στη Μερίν και ο Τζέιμι Λάνιστερ έχει μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον High Sparrow.

Ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο ‘Home’.

Ξέχνα το Winter is Coming. Φέτος λέμε The dead are coming κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα – ταυτόχρονα με την Αμερική – στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Ο έκτος κύκλος Game of Thrones είναι εδώ.

***

Να δούμε τι άλλο promo θα σκαρφιστούν για τη σειρά οι άνθρωποι του ΗΒΟ, μέχρι και το ορθόδοξο Πάσχα πήγαν κι έβαλαν πάνω στην ανάσταση του Τζον Σνόου οι κατεργάρηδες. Η αρμονία αυτής της χρονική σύμπτωσης θα μπορούσε να έχει ξεπεραστεί μόνο αν προγραμμάτιζαν το επεισόδιο ‘Blackwater’ την ίδια μέρα με το Γερμανία-Βραζιλία 7-1. Μπορεί να είναι και καλύτερο. Βγαίνεις από μια βδομάδα προβολών του ‘Ιησού από τη Ναζαρέτ’ και βλέπεις έναν ακόμα ‘αιρετικό ηγέτη’ με φροντισμένες μπούκλες να αννασταίνεται λίγο αφού τον έφαγε το κατεστημένο που δεν ήθελε να έρθει αλλάγή στα πράγματα.

Ευτυχώς είχε μείνει λίγο αρνί.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως και θα φτάσουμε και στην εντελώς σοκαριστική αυτή εξέλιξη που κανείς απολύτως δεν είδε να έρχεται. Μέχρι να καταλήξουμε εκεί η σειρά είχε πάλι ξεκληρίσει μισή ντουζίνα χαρακτήρες. Αλλά έτσι είναι η ζωή, παίρνει και δίνει ε.

AKOY, ΠΑΤΕΡΑ

Είστε να βγάλουμε όλους τους μεγάλους φόνους στην ίδια ενότητα; Εγώ είμαι, γιατί ακόμα χωνεύουμε Πάσχα και όσο λιγότεροι οι μεσότιτλοι τόσο καλύτερα. Δύσκολη βδομάδα λοιπόν να είσαι νομάρχης στο Γουέστερος. Ή όπως τους λένε. Το νομάρχης μου αρέσει.

Ας ξεκινήσουμε από το Γουίντερφελ και τον φίλο μας τον Ράμσεϊ Μπόλτον που συνεχίζει επάξια να καλύπτει το μεγάλο κενό που άφησε στη σειρά ο Τζόφρι. Γιατί οι δύο πιο αρρωστημένοι ψυχανώμαλοι χαρακτήρες της σειράς είχαν τέτοια εμμονή με τη Σάνσα; Αν είναι δυνατόν. Ο Ράμσεϊ εν προκειμένω βέβαια κάνει κακό όχι μόνο στη Σάνσα αλλά σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω του, είναι παλαβό σκυλί όπως τον αποκάλεσε κι ο πατέρας του.

Θα θυμάστε πως στο προηγούμενο επεισόδιο οι δύο Μπόλτον έκαναν κάποιες στρατηγικές συζητήσεις για το πώς θα ενισχύσουν την παρουσία τους στο Βορρά και ποιες οικογένειες χρειάζονται για αυτό. Τώρα που έχασαν τη Σάνσα και μαζί την στάμπα ποιότητας του ονόματος Σταρκ, ο Τζόφρι Μπόλτον παίρνει μια μάλλον ακραία προσέγγιση στο τραπέζι της στρατηγικής, προτείνοντας λίγο-πολύ να πάνε στο Τείχος και να σκοτώσουν τον Τζον Σνόου. Ο Ρους Μπόλτον είναι σε φάση “νε” και λέει στον μικρό να ηρεμήσει λίγο τη φάση του και πως αν αρχίσει να φέρεται σα μανιακός θα αρχίσουν κι οι άλλοι να του φέρονται σαν μανιακοί κι αυτό δε θα είναι καλό για κανέναν.

Εδώ υποψιάζομαι πως ο Ράμσεϊ ήδη έχει ξεκινήσει τις νοητικές διαδικασίες που γίνονται μέσα του για να καταλήξει στο φόνο, αλλά αυτό που συνέβη αμέσως μετά σίγουρα βοήθησε κι αυτό. Στο χειρότερο/καλύτερο timing όλων των εποχών, η Γουάλντα μόλις γέννησε. Οπότε μέσα στο ίδιο μισό λεπτό, ο Ράμσεϊ άκουσε τον πατέρα του να του λέει βασικά ‘τσιλ τρελόπαιδο, αυτό που λέω εγώ θα κάνεις’ ΚΑΙ ο ίδιος αυτός πατέρας απέκτησε έναν 100% ορίτζιναλ γιο.

Κάτι μέσα στον Ρους θα πρέπει να τον τσίγκλισε γιατί ένιωσε την ανάγκη να διαβεβαιώσει κατευθείαν τον Μάικλ Μάγιερς του Γουίντερφελ πως είναι ακόμα ο διάδοχος, ο πρώτος του, φουλ γιος, όμως ο Leatherface δεν ακούει λέξη και τον ξεκοιλιάζει στην ψύχρα. Κι επειδή δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις τέτοια διαδικασία άμα δε την ολοκληρώσεις, πάει καπάκια στην αυλή, βρίσκει τη Γουάλντα με τον δύο ωρών ζωής αδερφό του, και (σε μια κίνηση που ακόμα κι η Ανίκα από το ‘Empire’ θα έβλεπε και θα φώναζε “DUDE ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ”) τους οδηγεί πίσω από μια σιδερένια πόρτα και κατευθείαν στο στόμα των λυσσασμέων σκύλων, αφήνοντας εμάς να ακούμε τα χλατς και τα χλουτς της σάρκας να ξεσκίζεται.

Αχ, ‘Game of Thrones’, ό,τι πρέπει για τη χώνεψη η/και ιερή κατάνυξη.

Μια νοητική σημείωση, Γουάλντα, στο εξής άμα δεις έναν ημίτρελο δολοφόνο που το μάτι του τρεμοπαίζει να σε οδηγεί σε ένα σκοτεινό σοκάκι από όπου ακούγονται άγρια γαβγίσματα, ε, γενικά τρέξε από την άλλη ξερωγώ.

Μιας και την αναφέραμε, η Σάνσα είναι ακόμα εκεί στο παγωμένο δάσος με το παρεάκι της Μπριέν, του Πόντρικ και του Θίον, ο οποίος την αφήνει να συνεχίσει το ταξίδι της προς το Τείχος. Τουλάχιστον έχει αρκετή συναίσθηση του εαυτού του για να καταλαβαίνει ότι δεν έχει κάτι να συνεισφέρει εδώ. Φιλιούνται σταυρωτά με τη Σάνσα και την αφήνει με ένα αντίο και μπόλικες ενοχές. Εις το επανειδείν, όπως θα έλεγε κι ο Θοδωρής Δρακάκης.

Ενώ Σάνσα και Μπριέν λογικά θα πάνε στο Τείχος για να επανενωθούν με τον Τζον (ή με ό,τι ξύπνησε στη θέση του), ο Θίον λογικά θα γυρίσει πίσω στο πατρικό του, το οποίο, χα, αστεία ιστορία, επίσης έχασε το αφεντικό του τις ίδιες αυτές στιγμές. Τέτοια αναμπουμπούλα για τις μεγάλες καρέκλες έχει να γίνει από εκείνο το καλοκαίρι πριν 3 χρόνια που άλλαξαν ταυτόχρονα προπονητή Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ, Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα Iron Islands λοιπόν άλλος ένας πατέρας με τη διάδοχο έχουν την ίδια ακριβώς συζήτηση, περί της στρατηγικής ενός διαρκούς πολέμου στο Βορρά. Η Γιάρα τον παρακαλά να σταματήσει τον πόλεμο γιατί δεν έχει νόημα να ξοδεύει ανθρώπους σε μια κατάσταση που δεν πάει πουθενά, όμως ο βασιλιάς Γκρέιτζοϊ είναι ανένδοτος. Κάνει εντυπωσιακή έξοδο σωστής drama queen κατευθεία στη βροχή, κι εκεί ακριβώς, στο ύποπτο γεφυράκι, τον περιμένει ο Arrow, που αποκαλύπτεται πως είναι… εικάζω… ο αδερφός του; Αυτό καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα. Δεν είναι εδώ κι ο Χωριανόπουλος για να διπλοτσεκάρω.

Ο Έουρον πετάει τον αδερφό του από το γεφυράκι, πάει κι αυτός ο νομάρχης, μόνο που σε αντίθεση με την περίπτωση του Ράμσεϊ εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Γιάρα θεωρεί δεδομένο πως θα πάρει το θρόνο και μάλιστα στην κηδεία είναι σε φάση εκδίκηση ήδη, θα τονε βρω το δολοφόνο και θα τονε ξεσκίσω, αλλά ένας Old Dude την σταματά κατευθείαν και της λέει “χαχα μη βιάζεσαι, εμείς θα εκλέξουμε τον διάδοχο”.

Ουάο, ναι, ας γίνει μια αναλυτική παράλληλη ιστορία για το ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο των Iron Islands, τρομερά ενδιαφέρον.

Τελοσπάντων, ο Θίον επιστρέφει πάντως.

ΤΗ ΣΕΡΣΕΪ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΕΡΣΕΪ

Πολύ ήταν αυτό ε; Ας κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο, ευχάριστο διάλειμμα με τον φίλο μας τον Βουνό.

Κάπου στα καφενεία του King’s Landing, ένας τύπος κομπάζει και λέει στους φίλους του διάφορα γελοία και ενοχλητικά πράγματα για τη Σέρσεϊ, υποβαθμίζοντάς την, βασικά, για το γεγονός πως είναι γυναίκα (και που μάλιστα δεν είχε τον έλεγχο στο σώμα της όταν συνέβαινε το ‘Shame’ περιστατικό). Ο διάλογος φτάνει, προφανώς, στα αθάνατα αυτιά του Βουνού με την ταχύτητα ενός αυτόματου retweet κι έτσι όταν ο dudebro πάει να κατουρήσει στο δίπλα σοκάκι, ο Βουνός τον πλησιάζει από πίσω και με μια απλή κίνηση του χεριού του, του σκάει το κεφάλι στον τοίχο σαν καρπούζι, μην αφήνοντάς του ούτε καν το χρόνο για το αναπόφευκτο ‘σιγά μωρέ χαλάρωσε μια πλάκα κάναμε’.

Λίγο αργότερα η Σέρσεϊ επιχειρεί να βγει από το διαμέρισμά της για να παραστεί στην κηδεία της Μυρσέλα, αλλά η φρουρά δεν την αφήνει, κατόπιν διαταγών του Τόμεν. Το Βουνό είναι εκεί δίπλα, έτοιμος να τους διασύρει όλους με μια του κίνηση, με ένα νεύμα της Σέρσεϊ. Η φρουρά το ξέρει, κιόλας, γιατί κοιτάνε πιο πολύ εκείνον παρά τη Σέρσεϊ στην οποία απευθύνονται, και είναι έτοιμοι να πιάσουν τα όπλα τους αλλά με αυτό το ύφος του μαθητή που ξέρει πως έχει γράψει κάτω από τη βάση και βλέπει τον καθηγητή να πιάνει το διαγώνισμά του.

Ευτυχώς γι’αυτούς η Σέρσεϊ το άφησε αυτό να φύγει, για την ώρα, αλλά είναι εμφανές πως θα περάσουμε πάρα πολύ καλά φέτος με αυτήν και με τον νέο της αγαπημένο σωματοφύλακα.

…ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Όση ώρα η Σέρσεϊ προσπαθεί να βγάλει άκρη με το μικρό δράμα της με τον Τόμεν (που είναι ακόμα βασιλιάς, λολ), ο Τζέιμι που μοιάζει να διαχειρίζεται εξόχως εσωτερικά την οργή του, πάει στην κηδεία της Μυρσέλα. Αυτό σημαίνει πως αντικρύζει δύο πράγματα: Την νεκρή κόρη του με αυτά τα γελοία αποκριάτικα μάτια (ειλικρινά αν φορούσαν στους νεκρούς τους ψεύτικα γυαλιά και μούσια λιγότερο αστείο θα μου φαινόταν) και φυσικά τον αιδεσιμότατο Σπουργίτη.

Ο Σπουργίτης, πάντα με αυτό το το φλεγματικά ανώτερο ‘σε κοιτώ και σε φτύνω από μέσα μου’ ύφος του Τζόναθαν Πράις, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζέιμι και οι δύο τους μοιράζονται μια σκηνή ευγενούς έντασης. Ο Τζέιμι βασικά του λέει ‘θα σε διαμελίσω’ κι ο Σπουργίτης του απαντά όχι με λόγια αλλά με τις πράξεις των ακολούθων του: ανώνυμοι πιστοί εμφανίζονται στο περιθώριο της σκηνής να βαστάνε όπλα, δημιουργώντας μια τεράστια, ανίκητη, ανώνυμη μάζα. “Οι φτωχοί δεν έχουν όνομα αλλά έχουν όπλα”, θα μπορούσε πρακτικά να του λέει, φέρνοντας μια επιπλέον διάσταση στην εμπόλεμη κατάσταση του King’s Landing. Οι απλοί πολίτες-πιστοί της πόλης, μαζικά, εναντίον της βασιλικής ελίτ; Μιλάμε για χαμό. Κρίμα που τίποτα από όλα αυτά δε θα έχει σημασία όταν ο Τύριον κι η Ντενέρις έρθουν με τους δράκους και κάψουν τα πάντα ζωντανά 🙂

ΚΟΥΛ ΘΕΙΟΣ

Με τη Ντενέρις απούσα σε μια ακόμα α λα 3η σεζόν ‘περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι με το χαρακτήρα’ πλοκή, ο Τύριον, ο Βάρυς, η Μισαντέι κι ο Grey Worm έχουν ξεμείνει πίσω τη Μερίν, την τελευταία από τις πόλεις της περιοχής την οποία δεν έχουν επανακαταλάβει τα παλιά αφεντικά. Σπάνε το κεφάλι τους τι να κάνουν για να σώσουν την κατάσταση, μέχρι που ο Τύριον κάνει τα δύο πράγματα που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους: Πρώτα πίνει, μετά σκέφτεται τη λύση, και μετά ξαναπίνει.

“Αυτό κάνω- πίνω και ξέρω πράγματα,” λέει, εκστομίζοντας μια από αυτές τις ατάκες που μοιάζουν καταδικασμένες να γίνουν signature lines και twitter bios αμέτρητων ανθρώπων. (Θα την έβαζα κι εγώ αλλά ευτυχώς δεν ξέρω πράγματα. Επίσης είμαι με τον Μουρίνιο.)

Αυτό που ξέρει εδώ ο Τύριον είναι πως κι οι δράκοι άνθρωποι είναι ρε παιδί μου, κι αυτή στοργή και αγάπη θέλουν. Η μαμά τους κλείδωσε στο δωμάτιο τιμωρία, οπότε τώρα αυτός θα έρθει να το παίξει κουλ θείος, να αφήσει τα παιδιά να βγουν για να παίξουν. Υπάρχει ένα μπόλικο λογικό άλμα σε αυτά που λέει ο Τύριον αλλά βγάζουν αρκετό νόημα υποθέτω ώστε αρκετή απόγνωση και μπόλικο αλκοόλ αργότερα, να μην είναι παράλογο αυτό που πάει να κάνει.

Ο Τύριον πάει στο μπουντρούμι λοιπόν, χαιρετάει τα παιδιά από το σκοτάδι, τους ανοίγει τις αλυσίδες, τους δίνει και χαρτζιλίκι και τους αφήνει να κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Τζον Σνόου. Αν έχω κι άλλες τέτοιες παρόμοιες ιδέες σταμάτα με, λέει στον Βάρυς βγαίνοντας, αλλά μάλλον κι ο ίδιος ξέρει πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Ήταν μια κάπως λογική λύση σε ένα πρόβλημα απόγνωσης. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει.

Τύριον: ο κουλ θείος των δράκων; Θα δείξει.

THE KARATE KID

Κοιτάχτε, είμαστε ήδη στις 1,900 λέξεις και ακόμα δεν έχουμε πιάσει το φλάσμπακ του Μπραν και την ανάσταση του Τζον Σνόου, οπότε ας προχωρήσουμε. Θα ασχοληθούμε με την Άρυα όταν όντως συμβεί κάτι.

Σκεφτείτε μόνο αυτό, γιατί εδώ αποκαλύπτεται πόσο μηχανικά μπορεί να λειτουργούν κάποιες φορές οι showrunners της σειράς. Αντί να πετάνε αυτά τα βαρετά δίλεπτα της Άρυα όπου δε συμβαίνει τίποτα, ένα δίλεπτο ανά επεισόδιο, ανάμεσα σε πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα, δε θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν ένα επεισόδιο, όταν ερχόταν η ώρα του, τα είχε διάσπαρτα ανάμεσα στις άλλες σεκάνς; Ντενέρις – Άρυα. Μερίν – Άρυα. Τζον Σνόου-Άρυα. Έτσι το χτίζεις, με διλεπτάκια-σφήνες, και στο τέλος επιστρέφεις και καταλήγεις όπου τελοσπάντων πρόκειται να καταλήξει όλο αυτό. Έχουμε 15 ταυτόχρονες ιστορίες στη σειρά, δεν χρειάζεται να εμφανίζονται εντελώς όλες σε κάθε επεισόδιο, ειδικά όταν είναι τόσο επαναλαμβανόμενες όσο ετούτη.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΧΟΝΤΟΡ

Έχουμε σε αυτό το επεισόδιο σημαντικούς θανάτους, έχουμε βίαιους θανάτους, έχουμε αναστήσεις, έχουμε γίγαντες, έχουμε φλάσμπακ με τα Σταρκάκια, γενικά γίνεται ο κακός χαμός, οπότε από πολλούς σίγουρα θα παραμεριστεί αυτό το τεράστιας σημασίας γεγονός:

Ο Χόντορ μίλησε! Και είπε κάτι άλλο εκτός από Χόντορ!

Κάτσε, τα παίρνουμε με τη σειρά. Ο Μπραν, που τον είχαμε δει τελευταία φορά πρόπερσι να γίνεται δέντρο, εδώ έχει μπει για τα καλά στο πετσί ή, αχμ, στον κορμό του ρόλου του. Καθώς επιστρέφουμε σε αυτόν, στο άνοιγμα μάλιστα του επεισοδίου, μερικά πράγματα που παρατηρούμε στα γρήγορα: Ο Άιζαν Ράιτ, ο ηθοποιός που παίζει τον Μπραν, έχει μεγαλώσει αμήχανα πολύ. Είναι το λεγόμενο “ΓΟΥΩΩΩΩΛΤ”. Επίσης έχει γίνει ένα με το δέντρο στο οποίο είναι χωμένος κι ο Μαξ φον Σίντοφ, ο Three-Eyed Raven, ήδη σε ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν που είχε στο ‘Force Awakens’.

Μαζί οι δυο τους βιώνουν ένα πολύ ρεαλιστικό φλάσμπακ το οποίο, από όσο μπορώ να καταλάβω, είναι αποτέλεσμα της ένωσης του Μπραν με το δέντρο. Όχι αυτό το συγκεκριμένο, αλλά όλων. Τα δέντρα του επιτρέπουν να ‘κοιτάζει’ το παρελθόν σα να ήταν εκεί, το οποίο είμαι σίγουρος πως είναι μια τρομερά βοηθητική υπερδύναμη που θα δώσει πολλά στη συνέχεια της σειράς.

 

Αυτό που βλέπουμε για την ώρα είναι τα μικρά Σταρκάκια να παίζουν στην αυλή. Δεν γίνεται κάτι συνταρακτικό, ο Μπραν διαμαρτύρεται κιόλας γιατί κόψαμε το όραμα τόσο γρήγορα. Ο φον Σίντοφ του λέει εκεί ένα φιλοσόφημα τύπου “και το φυστικοβούτυρο τέλειο είναι αλλά δεν το τρως όλη μέρα” (μετάφραση: “έχουμε άλλα 8 επεισόδια”) και κάπως έτσι μεταφερόμαστε αλλού, όμως ακόμα κι έτσι κρατάμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Πρώτον και κυριότερον, ο Χόντορ λέγεται Γουίλις, ήταν ο ατσούμπαλος πιτσιρικάς στο σχολείο  που οι γονείς του δεν τον άφηναν να κάνει αυτό που θέλει στα αλήθεια, και επίσης ναι, ΜΙΛΑΕΙ. Δηλαδή ναι, φυσικά και το ξέρουμε ότι μιλάει αλλά εννοώ λέει και λέξεις εκτός από Χόντορ. Τι συνέβη στο ενδιάμεσο; Τι έπαθε; Θα μάθουμε; Ήμασταν προετοιμασμένοι για Χόντορ-μυστήριο στις ζωές μας;

Δεύτερον, εκτός από τον μίνι Νεντ Σταρκ βλέπουμε και τη Λυάνα Σταρκ η οποία έχει αναφερθεί κρυπτικά από διάφορους σκιώσεις τύπους στη σειρά (όπως τον Μπέιλις) και η οποία πρωταγωνιστεί και στην διασημότερη fan θεωρία γύρω από τη σειρά και τα βιβλία, το διαβόητο R+L=J. Σε αυτό το σημείο, και με φλάσμπακς πλέον να αρχίζουν να μας την δείχνουν πέρα από περιφερειακό μπλα-μπλα που είχαμε ως τώρα, το να γίνονται όλα αυτά ως tease-άρισμα των φανς μοιάζει ακραίο. Η σειρά μοιάζει πραγματικά έτοιμη να προχωρήσει σε ζουμερές αποκαλύψεις, κάτι που έκαναν ακόμα πιο βέβαιη την επιστροφή του Τζον.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ο Τζον λοιπόν.

Την ώρα που θρόνοι αδειάζουν και βασιλιάδες ξεπαστρεύονται στο Γουέστερος από τη μια άκρη στην άλλη, σε ένα μικρό δωματιάκι κάπου στο Τείχος, μια περίεργη παρέα μισθοφόρων, αγρίων, μαγισσών και στρατιωτών, σχεδιάζει την αλλαγή με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Πρώτα, ο Εντ επιστρέφει με ενισχύσεις την ώρα που ο Άλισερ κι οι υπόλοιποι Τραμπ-ικοί ετοιμάζονται να μπουκάρουν στο δωμάτιο όπου ο Ντάβος κρατά το άψυχο κορμί του Τζον Σνόου και η Μελισάνδρη παίρνει τον υπνάκο της. Ο Εντ, νά’ναι καλά, φέρνει μαζί του τον Τόρμουντ και τους wildlings και μαζί τον κολλητό μας τον γίγαντα. Ειλικρινά, ο Άλισερ θα έπρεπε να το έχει ψιλοσκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν το σκέφτηκε ωστόσο, και καλύτερα για εμάς! Ύστερα από μια χλιαρή υποψία μάχης που δεν πραγματοποιείται ποτέ, ο Άλισερ κι οι λοιποί προδότες παραδίδονται στον Τόρμουντ και κλειδαμπαρώνονται στο μπουντρούμι μέχρι το παρεάκι των Defenders να βγάλει άκρη με τον χαμό.

 

Στο τέλος του επεισοδίου ο Ντάβος προσεγγίζει τη Μελισάνδρη, η οποία μοιάζει να έχει χάσει κάθε διάθεση για ζωή βλέποντας όλες τις προφητείες της να καταρρέουν την ίδια στιγμή, με μια τρομερή ιδέα που θα είχε σκεφτεί νωρίτερα αν διάβαζε καθόλου ίντερνετ: “Χέι, Μελ,” της λέει, “μιας που έχουμε δει συνάδελφό σου να ανασταίνει κόσμο και μιας που έχουμε κρατήσει τον άψυχο Τζον εδώ όλο το απόγευμα, μου ήρθε μια τρελή ιδέα, μήπως να δοκίμαζες να τον αναστήσεις;” Άκου να δεις πράγματα!

Η μάγισσα στην αρχή διστάζει, επειδή δεν κατέχει τα skillz για να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μετά ξαφνικά αλλάζει γνώμη κι είναι σε φάση #yolo (ή, ξέρεις, όχι πια). Και ξεκινά τις διαδικασίες της επαναφοράς στη ζωή, που βασικά αποτελούνται από ένα γερό λούσιμο και κούρεμα. Δυο πραγματάκια εδώ. Αρχικά, δεν περίμενα με τίποτα πως η ανάσταση αυτή θα γινόταν τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα. Ειλικρινά νόμιζα πως θα έπαιρνε τουλάχιστον τη μισή σεζόν, αν μη τι άλλο ώστε η Μελισάνδρη να κάνει όντως κάτι πέρα από αυτό το σύντομο ‘χμμμ; α, λες ε; οκ, για να δούμε’ που είδαμε εδώ.

Για να το πω αλλιώς, αυτή η ανάσταση μοιάζει αυτή τη στιγμή πιο πολύ κερδισμένη από εμάς ως κοινό (που υπομείναμε αυτό τον promo βομβαρδισμό των 9 μηνών ανάμεσα στις σεζόν) παρά από την ίδια τη σειρά (που αν το καλοσκεφτείς είχε τη Μελισάνδρη να απογοητεύεται στη μία σκηνή και να τον ανασταίνει στην επόμενη).

Δεύτερον, λούσιμο;

Ενιγουέι, δεν έχει και πολλή σημασία τώρα, γιατί αυτό που κανείς από εμάς ποτέ του δεν περίμενε, και μας ήρθε όλων σαν τρελό σοκ, δηλαδή ποιος να το έλεγε, τώρα είναι πραγματικότητα. Ο Τζον Σνόου είναι ξανά ζωντανός!

Βέβαια κανείς δεν το ξέρει ακόμα γιατί αποχώρησαν όλοι από το δωμάτιο απογοητευμένοι ή/και έξαλλοι. Τόρμουντ δικέ μου, τι φάση; Έχεις κάνει πολλά ξόρκια επαναφοράς νεκρών και θύμωσες που δε δούλευε γρήγορα αυτό; Χαλάρωσε τη φάση σου λίγο, η γυναίκα προσπαθεί να ζωντανέψει έναν ΝΕΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ντάβος και Μελ αποχώρησαν σκασμένοι γενικά, αλλά μισό λεπτό μετά ο Τζον άνοιξε τα μάτια του και επέστρεψε στη ζωή. Κυριολεκτικά άρχισα να πανηγυρίζω στο σαλόνι. Εν μέρει, ναι, επειδή έχω τον Σνόου και τη μάγισσα στο fantasy οπότε άνετα κέρδισα την αγωνιστική. Αλλά κυριότερα επειδή τελειώσαμε και με αυτό, και τώρα η σειρά είναι στο σημείο που όλοι περιμέναμε πως θα φτάσει, οπότε καλύτερα που ήρθε εκεί μια ώρα αρχύτερα.

Αυτό τώρα ανοίγει την πόρτα σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα. Επέστρεψε κανονικά ο Τζον; Οι τρύπες από τα μαχαίρια θα παραμείνουν πάνω του; Το χρώμα του θα παραμείνει αυτό το λευκό νεκρέ που έχει τώρα; Θα είναι όλα στη θέση τους, νοητικά μιλώντας; Θα είναι ακόμα Lord Commander; Θα είναι φίλος με τα ζόμπι; Θα είναι ακόμα φίλος με τον Σάμγουελ; Θα είναι εν ολίγοις ο ίδιος Τζον που αγαπήσαμε;

Η λογική λέει πως όχι ακριβώς, αλλιώς γιατί έγιναν όλα αυτά;

Αν όμως επέστρεψε λίγο διαφορετικός, τότε ποιες θα είναι οι διαφορές;

ΧΜ.

Για την ώρα, ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την απόλυτη ανάσταση του φετινού Πάσχα. Αληθώς ο Lord Commander.

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.