ΛΙΣΤΕΣ

Back to Black Mirror

Το Black Mirror επιστρέφει και εμείς αναρωτιόμαστε για ποιο διαβολικό λόγο όλες οι σειρές που έχουν στον τίτλο τους το «black» είναι τέλειες.

Το ‘Black Mirror’, η δυστοπική σειρά που θα ζήλευε και ο Orwell και o Huxley μαζί, επιστρέφει επιτέλους στις 18 Οκτωβρίου στο Netflix, με έξι επεισόδια για να μας αποζημιώσει για την διετή αναμονή. Περιμένοντάς το, σκεφτήκαμε ότι οι σειρές που έχουν στον τίτλο τους τη λέξη BLACK είναι όλες μα όλες καλές.

Τι παγκόσμια συνωμοσία μαύρης μαγείας και μέταλ έχει γίνει; Γιατί οι Black Keys και οι Black Angels έρχονται συνέχεια στην Αθήνα; Γιατί πλησιάζει η Black Friday στην Αμερική; Γιατί το little black dress είναι τόσο σίγουρη λύση; Γιατί τελικά απέτυχε το Blackberry; Γιατί η τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου είχε Βlack Μoon; Όλες οι απαντήσεις, τα πάντα εδώ σε αυτό το άρθρο.

BLACK MIRROR

Το ‘Black Mirror’ είναι η σειρά που σε βάζει σε ηθικά διλήμματα περισσότερο από κάθε άλλη. Μιλάει για ένα κόσμο τόσο κοντινό όσο και μακρινό, λίγο πιο τεχνολογικά προηγμένο από τον δικό μας. Ο νέος κύκλος της σειράς υπόσχεται μια πιο κινηματογραφική εικόνα, ολοκαίνουρια επεισόδια και γνωστούς πρωταγωνιστές. Καιρός γαρ εγγύς.

BLACKADDER

Πριν τον ρόλο του ως Mr. Bean που τον καθιέρωσε στο ευρύ κοινό, ο Rowan Atkinson ήταν ο Edmund Blackadder. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε τέσσερις σεζόν και η κάθε μία εκτυλισσόταν σε διαφορετική ιστορική εποχή, σημαντική για την βρετανική ιστορία. Ο Edmund Blackadder και οι απόγονοί του –παιγμένοι όλοι πάντα από τον Atkinson- μαζί με τον πιστό και αφελή ακόλουθό του Baldrick, μπλέκονταν σε ατυχείς περιπέτειες σε μια περίοδο από το 1485 μέχρι το 1917. Σημειωτέον στη σειρά έπαιξαν και ο Hugh Laurie και ο Stephen Fry. Must watch.

BLACK BOOKS

Ο Bernard Black είναι ένας μισάνθρωπος, αλκοολικός, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και ο Manny είναι ο πιστός και αφελής υπάλληλός του. Μαζί με την γειτόνισσά τους Fran (η οποία θα μπορούσε να ήταν η Fleabag σε μια παράλληλη δυστοπικότερη διάσταση), περνάνε την ώρα τους κυρίως μέσα στο βιβλιοπωλείο. Το σενάριο το γράφει ο Dylan Moran, που παίζει και τον Bernard, μαζί με τον Graham Linehan, τον σεναριογράφο του υπέρτατου ‘IT Crowd’.

Το ‘Black Books’ είναι από τις σειρές που κάθε φορά που την ξαναβλέπεις (γιατί θες να την δεις πολλές φορές) σου φαίνεται όλο και πιο αστεία. Και κάτι ακόμη, είναι και για όλη την οικογένεια (καμιά φορά αμελούμε τους γονείς αναγνώστες και ζητούμε συγγνώμη για αυτό). To ‘Black Books’ έχει το γέλιο που απευθύνεται και στους μικρούς μας φίλους που δεν ξέρουν ακόμα από ζωή για να καταλάβουν το βάθος του ‘BoJack’, ή του ‘Louie’ ή του Gervais. Το ‘Black Books’ είναι μία σειρά που μπορείτε να δείτε με το παιδί σας που μόλις ξεκίνησε να διαβάζει υπότιτλους ή και ακόμη νωρίτερα αν είστε χίπστερ και του μιλάτε Αγγλικά από μωρό.

Πι χι έχει αυτή την καταπληκτική σκηνή:

 

ORANGE IS THE NEW BLACK

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το ‘Orange Is The New Black‘ είναι μια γλυκόπικρη σειρά που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς η ζωή το πήγε. Με την πάροδο των σεζόν, το ενδιαφέρον έφυγε από  αποκλειστικά στην Piper και πήγε και στις άλλες κρατούμενες και αυτό μας κράτησε το ενδιαφέρον. Αν δεν το έχετε δει ακόμη, θα το έχετε σίγουρα ακούσει λόγω της ιστορίας που βασίστηκε (μια αστή ξανθιά κοπέλα, έτοιμη να παντρευτεί καταδικάζεται για συνεργία σε διακίνηση ναρκωτικών, πράγμα που είχε κάνει δέκα χρόνια πριν βοηθώντας της τότε σύντροφό της Alex), θα το έχετε επίσης ακούσει λόγω της συμμετοχής της Laverne Cox και της Ruby Rose και φέτος κυρίως λόγω της εμφάνισης της Σοράγια Μοντενέγκρο.

ORPHAN BLACK

Το ‘Orphan Black’ είναι μια sci-fi σειρά μυστηρίου με πρωταγωνίστρια την φοβερή Tatiana Maslany, η οποία φέτος κέρδισε και το EMMY για την ερμηνεία της. Η Σάρα, την οποία υποδύεται η Maslany, βλέπει να αυτοκτονεί μπροστά της μία ίδια στο πρόσωπο με εκείνη (εφιαλτικό;). Κλέβει την ταυτότητά της και η μία εξέλιξη διαδέχεται την άλλη. Δείτε το αν δεν το έχετε δει ήδη.