ΛΙΣΤΕΣ

7 πρόωρα κομμένες σειρές που θρηνούμε ακόμα

Αυτές είναι οι δικές μας μεγάλες απώλειες. Ψήφισε κι εσύ τη δική σου.

Ακόμα και στην εποχή της Peak TV που διανύουμε, δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με τους μακελάρηδες της τηλεόρασης. Τα αρχικά νούμερα μιας σειράς, η σχέση τους με το μπάτζετ των shows, οι πρόωρες αντιδράσεις του κοινού, η προσαρμογή των δικτύων σε εποχές που τα μηχανάκια δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός τρόπος σφυγμομέτρησης – όλοι τους έχουν υπάρξει λόγοι που χάσαμε αγαπημένες σειρές πολύ νωρίς και εξακολουθούμε να τις χάνουμε. Αν και η δική σου εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί, τουλάχιστον θα νιώσεις ασφάλεια με την ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινητής, σταθερής, internet και τηλεόρασης WIND ONE.

Στο μεταξύ μπορείς να δεις παρακάτω τις σειρές που θρηνούν ακόμα οι συντάκτες του Oneman και να ψηφίσεις τη δική σου μεγαλύτερη απώλεια στο poll που ακολουθεί, ανάμεσα σε αυτές και μερικές ακόμα που πόνεσαν:

Το ‘Magic City’ για τον Δημήτρη Κουπριτζιώτη

Ξεκάθαρα δεν είμαι ο τύπος που λιώνει σε σειρές και τις καταπίνει την μία μετά την άλλη. Άμα όμως κολλήσω με μία σειρά τότε δεν ξεκολλάω. Κάτι τέτοιο είχα πάθει και με το Magic city. Θυμάμαι είχα δει το τρέιλερ και είχε ταρακουνηθεί κάτι μέσα μου. Θες ότι η ιστορία διαδραματιζόταν στα τέλη της δεκαετίας του 60, θες ότι όλα γυρνούσαν γύρω από ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Μαϊάμι, θες ότι έπαιζε εκπληκτικά -για μένα- ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, θες ότι έπαιζε η Όλγα Κιριλένκο. Τώρα που το σκέφτομαι το τελευταίο ήταν πολύ σοβαρός λόγος να κολλήσεις με την σειρά αλλά μου άρεσε που είχε πλοκή γεμάτη ανατροπές, μαφιόζικα σκηνικά εποχής και παιχνίδια εξουσίας. Μάλλον μόνο σε εμένα άρεσε τόσο και δεν συνεχίστηκες για τρίτη σεζόν. Magic City το κιτρινωπό φίλτρο των εικόνων σου δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και σένα Όλγα Κιριλένκο να κάνεις ηλιοθεραπεία στις παραλίες και στις πισίνες του Μαϊάμι.

‘Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή’ Ελληνική Τηλεόραση για την Ιωσηφίνα Γριβέα

Σκέφτηκα το ‘Freaks and Geeks’. Μετά σκέφτηκα το ‘My So Called Life’. Μετά το ‘Dark Angel’, το ‘Dead Like Me’, το ‘Get Down’ που ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει. Αλλά ξέρεις κάτι; Όχι. Θα γίνω η προβλέψιμη και θα πω το ‘Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή’. Ακόμα περιμένω εκείνη την περιβόητη θεατρική συνέχεια που οριακά είχε τάξει ο Ρήγας (ναι, το θυμάμαι, το είχε πει, μη μου μιλάτε). Τέτοιο κακό return on investment δεν μου έχει κάνει ποτέ σειρά. Αυτά τα ‘καλό ήταν όσο κράτησε’, ‘smile because it happened’ και τα λοιπά, τα ακούω βερεσέ. Εδώ δεν μιλάμε για πρώην. Εδώ χάσαμε το πιο εμπνευσμένο γυναικείο κουαρτέτο της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας και θα παίξουμε με σλόγκαν για T-shirt; Είμαι ακόμα έξαλλη και καταλαβαίνεις και την έκρηξή μου.

To ‘Ουκ αν Λάβοις Παρά του Μη Έχοντος’ για τον Γιάννη Μπαϊρακτάρη

Το δικό μας South Park, η σειρά που προβλήθηκε για μόλις μια σεζόν στο Mega (παρά το virality που είχε), κόπηκε απότομα χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί. To Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος ήταν πρωτότυπο, με ήρωες καρτούν που σατίριζαν με καυστικό τρόπο γεγονότα της επικαιρότητας. Το στόρι της σειράς εξελισσόταν στη σύγχρονη Αθήνα όπου πήγε ο Χάρος, θέλοντας να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, είχε έλλειμμα έναν οβολό στα βιβλία του, αυτό που χρωστούσε Μένιππος από τότε που πέθανε. Ο Ερμής, ως μεταφορέας των ψυχών και υπεύθυνος που δεν είχε ο Μένιππος τον οβολό, μαζί με τον Χάρο προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον Μένιππο να βγάλει λεφτά ώστε να του πληρώσει τον οβολό.

Στις φωνές των κεντρικών ηρώων ήταν ο Πάνος Μουζουράκης ως Μένιππος και ο Λευτέρης Ελευθερίου ως Χάρος. Προβλήθηκε το 2010, χρονιά στην οποία ξέσπασε και η μεγάλη οικονομική κρίση, κάτι που την έκανε ακόμα πιο viral. Tο γεγονός, όμως, πως προβαλλόταν μετά τα μεσάνυχτα (είχε και λεκτικό περιεχόμενο που δεν του επέτρεπε να προβληθεί νωρίτερα), είχε ως αποτέλεσμα να κάνει μικρά νούμερα τηλεθέασης (τα views στο WebTV όμως ήταν πολλά) και να κοπεί μετά από 13 επεισόδια. Τελικά, με λαϊκή απαίτηση η σειρά επέστρεψε για ένα ακόμη επεισόδιο, αλλά σε κανέναν δεν έφτανε. Όλοι θέλαμε κι άλλο. Τουλάχιστον τα προνόμια του WIND ONE δεν θα τελειώσουν ποτέ. Γιατί δεν πρόκειται για ένα ακόμα πρόγραμμα επικοινωνίας, αλλά για ένα συνδυαστικό πακέτο κινητής, σταθερής, internet και τηλεόρασης. Όλα τα προνόμια σε επικοινωνία, διασκέδαση και εξυπηρέτηση σε ένα πρόγραμμα. Τι άλλο να ζητήσεις;

To ‘Wayward Pines’ για τον Πάνο Κοκκίνη

Έτσι είναι φίλε, άμα αργείς (να απαντήσεις στο κοινό thread), σου παίρνουν τα συναδέλφια τις καλύτερες κομμένες σειρές. Συγκεκριμένα τις δυο πρώτες επιλογές μου (‘Firefly’ και ‘Τι Ψυχή θα παραδώσεις Μωρή’). Και επειδή ντρέπομαι να παραδεχθώ πως η τρίτη σειρά που μου λείπει είναι το ‘Happy Endings’ (στα κιτάπια μου ο διάδοχος του ‘Friends’), κατέληξα εδώ. Σε αυτό το άνισο υβρίδιο μετα-αποκαλυπτικής επιστημονικής φαντασίας, δια χειρός Μ. Night Shyamalan, που μας δείχνει -στην πρώτη σεζόν τον Matt Dillon και στην 2η τον Jason Patric- να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το περίεργο μέρος στο οποίο κατέληξαν και ποιοι είναι οι μεταλλαγμένοι οχτροί που τους χτυπούν τις πύλες. Το ξέρω καλά ότι η σειρά είναι προβληματική (ειδικά η 2η σεζόν). Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το concept είναι καταπληκτικό. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να την αναβιώσει ξανά. Γιατί δηλαδή, τα Stargate καλύτερα είναι;

To ‘Firefly’ για τον Θοδωρή Δημητρόπουλο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα σταματήσει να πονάει το χαμένο potential αυτού του διαστημικού γουέστερν, που πρόλαβε παρόλαυτά να αφήσει το στίγμα του, να γεννήσει μια ταινία-επίλογο, να μας χαρίσει μισή ντουζίνα μελλοντικές κλασικές TV φάτσες. Όμως αυτό το έπος αντίστασης που άντεξε μία -κι αυτή κουτσουρεμένη- σεζόν παραμένει κι από μόνο του ένα τέλειο αντικείμενο. Είναι για καουμπόηδες του διαστήματους και φιγούρες αντίστασης και περιθωρίου που δεν ξέρουν πώς να παραιτηθούν και πώς να συμβιβαστούν, ζώντας μια ζωή στα σύνορα της ηθικής και του νόμου καθώς μια γαλαξιακή αυταρχική κυβέρνηση απλώνεται όλο και περισσότερο. Οι χαρακτήρες είναι τόσο καλοσχηματισμένοι που θα σήκωναν από μια σειρά ο καθένας κι η καθεμία, η μελαγχολία κι ο θυμός που διαπερνά τις περιπέτειες αυτών των γλυκών παρανόμων αντηχεί ακόμα και σήμερα, και τα αφηγηματικά ρίσκα δεν απουσιάζουν ακόμα και στο λιγοστό χρόνο των 14 επεισοδίων.

Αν ο Joss Whedon κατάφερε να γράψει τηλεοπτική ιστορία με μια σειρά σαν τη ‘Buffy’ που δοκίμασε, ρίσκαρε και υπήρξε συναρπαστικά άνιση για αρκετό διάστημα πριν φτάσει στο απόγειό της, στεναχωριέμαι και μόνο που σκέφτομαι σε τι ύψη θα μπορούσε να έχει φτάσει το ‘Firefly’, το οποίο από την πρώτη του σκηνή ήξερε ακριβώς τι είναι, αισθητικά, θεματικά, και πολιτικά.

To ‘Deadwood’ για τον Νίκο Σταματίνη

Φήμες λένε ότι η μεταβατική τελετή της τηλεοπτικής σου ωριμότητας έρχεται μόνον αφού δεις την ερμηνεία του Ian McShane ως Al Swearengen στο ‘Deadwood’ του HBO. Το ‘Deadwood’ το είχα δει τελείως τυχαία ένα καλοκαίρι πριν από κάποια χρόνια. Όντας λάτρης των western στην πολύ μικρή μου ηλικία, ξέρετε, σοκαρίστηκα όταν είδα τα βρόμικα ποτήρια, τις λάσπες και τις άμαξες που κόλλαγαν πάνω τους. Στο ‘Deadwood’ είδαμε μια πραγματικά καλή και σκληρή αναπαράσταση της ‘Αγριας Δύσης’. Το χειρότερο όμως ήρθε αργότερα, όταν μετά από μια καταπληκτική τρίτη σεζόν όπου έδειχναν τα πάντα να αλλάζουν και μαζί να μπαίνουν σε μια πορεία, κατάλαβα ότι πάει. Αυτό ήταν. Εγώ μέσα στον ενθουσιασμό και τα μέλη της παραγωγής του ‘Deadwood’ να έχουν βγάλει τις σκούπες και να έχουν κλείσει τη μουσική (σίγουρα σας έχει συμβεί με πρώην σας). Μας πληγώσατε και το γεγονός ότι βγάλατε τόσα χρόνια μετά μια ταινία είναι μόνο αλάτι στις πληγές μας. Θα βουτήξουμε στην ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας και διασκέδασης του WIND ONE για να το ξεπλύνουμε.

Το ‘Terriers’ για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

Ναι ξέρω, το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η τηλεόραση, είναι ακόμα μια σειρά με ντετέκτιβ. Αλλά το δίδυμο του αλκοολικού Hank και του πρώην εγκληματία φίλου του Britt, που αποφάσισαν μαζί να ανοίξουν γραφείο ιδιωτικών ντετέκτιβ χωρίς άδεια, ήταν κάπως διαφορετικό. Είχε πλάκα, είχε ειλικρίνεια, είχε κυνικότητα, είχε Καλιφόρνια, είχε ωραίους συμπληρωματικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς, η σειρά απέκτησε φανατικούς φίλους, αλλά λίγους φίλους και μετά από μια μόλις σεζόν το FX αποφάσισε να την ακυρώσει. Μας άφησε κληρονομιά 13 επεισόδια που αξίζει να τα δεις, αν και να ξέρεις πως όσο προχωράει η σειρά, θα στεναχωριέσαι που δεν έχει κι άλλο.

***

Ψήφισε τη σειρά που σου λείπει περισσότερο, ανάμεσα στις δικές μας επιλογές και σε 3 ακόμα iconic σειρές που τέλειωσαν νωρίς:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα πακέτο επικοινωνίας σου προσφέρει όλο το πλούσιο περιεχόμενο WIND VISION, απεριόριστη ομιλία με όλη την οικογένεια, επιπλέον data για κάθε συσκευή, απεριόριστα mobile data που πραγματικά δεν τελειώνουν ποτέ, προνομιακό service ΚΑΙ δωρεάν τεχνικό. Με καινοτομία στην εξυπηρέτηση που βάζει τέλος σε προηχογραφημένα μηνύματα και ατελείωτα waiting lists, το WIND ONE δεν είναι απλά ένα νέο συνδυαστικό πρόγραμμα αλλά μια νέα εμπειρία επικοινωνίας και διασκέδασης!