ΛΙΣΤΕΣ

Γίνε ο ηγέτης των Επτά Βασιλείων (συγνώμη, Έξι) στο σπίτι σου

Θα φέρεις στο σπίτι σου το Westeros και θα είναι και καλύτερο.

Εάν και εσύ όπως κι εγώ είσαι με το ένα πόδι μονίμως έξω από το σπίτι, τρέμοντας για όσα σε περιμένουν περνώντας ξανά το κατώφλι. Εάν και εσύ μπαίνεις σε κατάσταση θερινής νάρκης τέτοια εποχή κι ούτε τα μαξιλάρια δεν αντέχεις να σηκώσεις για να βρεις το τηλεκοντρόλ. Εάν νιώθεις τη ζωή και τη μέση σου να εξαϋλώνονται κάθε φορά που βλέπεις την ηλεκτρική σκούπα να σε κοιτάει στα μάτια.

Κυρίως, εάν είδες την 8η σεζόν του ‘Game of Thrones’ και σκέφτηκες ότι ξέρεις κάτι, έτσι που τα έκαναν ναι, μπορείς να πεις πια υπεύθυνα ότι θα έκανες καλύτερη δουλειά ως ηγέτης των Επτά Βασιλείων (ερρρ, Έξι πια) από τον Bran τον Σακάτη.

Η απόδειξη μπορεί να γίνει το ίδιο σου το σπίτι με τη βοήθεια smart συσκευών. Θα πάρεις τις κατάλληλες από τον Κωτσόβολο και θα βγάλεις τους μεγάλους Οίκους ασπροπρόσωπους.

Να πώς:

Επιχείρηση-Σκούπα όπως οι Lannister

Δεν γράφτηκε τζάμπα το ‘Rains of Castamere’. Οι Lannister δεν χαρίστηκαν ποτέ στους εχθρούς τους. Μπορεί να μην επιστράτευσαν όλοι τους λύσεις όπως το αποφασιστικό KABOOM! της Cersei στο Great Sept of Baelor, αλλά εξουδετέρωναν αποτελεσματικά τους αντιπάλους τους και χρησιμοποιούσαν διαχρονικά καλοθελητές για να μαζέψουν τις ζημιές. Για ζημιές στο σπίτι σου τύπου Baelor βέβαια, θα χρειαστείς μάλλον πιο δραστικές λύσεις. Την Πυροσβεστική βασικά. Για λειτουργίες σκουπίσματος όμως, μπορείς να προμηθευτείς ρομποτική σκούπα. Είναι κατά κανόνα αθόρυβες, φορτίζουν γρήγορα, μπαίνουν κάτω από τα έπιπλα, ανταποκρίνονται στα εμπόδια του δωματίου και, πλέον, οι περισσότερες διαθέτουν και σύστημα σφουγγαρίσματος.

Ο Ψήστης, ο Unburnt, ο Πρώτος του Ονόματός σου

Η κάθοδος και ο χειρισμός της Daenerys έκαψαν τη σειρά κι έκαψαν και το μεγαλύτερο μέρος κοινού και κριτικών που ξέσπασαν ομόφωνα για το κρίμα και το άδικο. Πριν σβήσει μαζί με τους Targaryen, η Dany έφερε πίσω τους δράκους, ξεφορτώθηκε τη σκλαβιά στο Essos και χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της εναντίον των White Walkers. Έκαψε και μια πόλη μισού εκατομμυρίου θα μου πεις, αλλά άνθρωποι είμαστε, από σάρκα και οστά κι όχι fire and blood. Θα πέσουμε και σε σφάλμα. Αν όμως η Daenerys είχε έναν smart φούρνο από τον Κωτσόβολο θα είχε βρει άλλη ασχολία, θα απολάμβανε τις λειτουργίες που σου επιτρέπουν να ψήσεις τέλεια και ταυτόχρονα ακόμα και μεγάλες ποσότητες από διαφορετικά είδη τροφίμων και δεν θα ξεσήκωνε τους δράκους, ούτε θα έκαιγε την πόλη. Η συσκευή μπορεί να προτείνει κατάλληλες θερμοκρασίες ανάλογα το πρόγραμμα για να μείνει το φαγητό άκαφτο σαν κι εσένα και, σε κάποιες περιπτώσεις, θα αυτοκαθαρίζεται κιόλας μετατρέποντας τα κατάλοιπα φαγητού σε στάχτη που σκουπίζεται πανεύκολα. Εσύ είσαι ο Drogon και τα λίπη είναι ο Θρόνος σου.

What Is Dead May Never Die στο ψυγείο σου

Από όλους τους μεγάλους Οίκους του Westeros, οι Greyjoy είναι σίγουρα οι πιο σκληραγωγημένοι. Είναι, μάλιστα, και οι μοναδικοί που εκλέχθηκαν κανονικά από τον λαό των ironborn μετά τον θάνατο του Harren the Black από τον Aegon τον Κατακτητή. Τα Iron Islands είναι κρύα και αφιλόξενα, αλλά οι ηγέτες τους ξέρουν να επιβιώνουν. Και επειδή ξέρουν τι θα πει κρύο, αν ήταν υπαρκτά πρόσωπα και ζούσαν και στην εποχή μας θα επένδυαν 100% σε ένα smart ψυγείο. Τα τρόφιμά τους θα επιβίωνων, γιατί το σύστημα καθαρισμού αέρα τα διατηρεί φρέσκα. Κι αν ζήλεψες και θες κι εσύ ένα έξυπνο ψυγείο, σε αυτό το σημείο να πούμε επίσης ότι μπορείς να τα ελέγχεις στο μεταξύ και από το smartphone σου, ενώ αν διαλέξεις κάποιο με InstaView θα μπορείς με δύο χτυπήματα να βλέπεις το εσωτερικό του από γυάλινο πάνελ, χωρίς να μειώνεται ο ψυχρός αέρας όταν ανοιγοκλείνεις την πόρτα.

Με τη θέα των Martell

Όχι, η σειρά δεν εξυπηρέτησε σωστά το Dorne. Αλλά σκέψου το λίγο. Θα ήθελες πραγματικά να ανήκεις σε άλλον Οίκο εκτός των Martell; Εκτός από το αδιανόητο badassery για το οποίο θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι – θα ήσουν άλλωστε απόγονος των ανθρώπων που αντιστάθηκαν πετυχημένα στον Aegon τον Κατακτητή και σε όσους Targaryen πήγαν να σε κυριεύσουν με τσεκούρι και φωτιά – θα έχεις την ελευθερία της γνώμης σου, το κρασάκι σου το ντόπιο, τα οπωροκηπευτικά σου που δεν βρίσκονται αλλού, τα φανταστικά σου ρούχα, τη θαλασσίτσα σου όταν σε καίει ο ήλιος και, φυσικά, την καλύτερη θέα από το Sunspear. Αν το Sunspear ήταν τηλεόραση, θα ήταν ξεκάθαρα μια έξυπνη OLED. Από αυτές που τα έβαλαν επάξια και με το φετινό επεισόδιο της μάχης του Winterfell. Κανένα πιξέλιασμα, κανένα αναίτιο σκοτάδι δεν φοβούνται οι λυχνίες τους.

Mic drop αλά Tyrell

Η Olenna Tyrell ήταν ο αφανής ήρωας του ‘Game of Thrones’. Άλλαξέ μου τη γνώμη. Σκότωσε τον Joffrey, υπερασπίστηκε τη σεξουαλικότητα του εγγονού της και τη ζωή της Margaery μέχρι το τέλος, και ήταν προσωπικά υπεύθυνη για τη μακρά ειρήνη στο Reach. Ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων άφησε τα μέρη της ανέγγιχτα και τους κατοίκους τους ασφαλείς και το «Tell Cersei, I want her to know it was me» ήταν ο μεγαλύτερος κρότος που ακούστηκε ποτέ στη σειρά. Την υπεροχή της είναι πολύ δύσκολο να τη διεκδικήσουν κοινοί θνητοί σαν κι εμάς, όμως με ένα smart speaker ή μία smart screen που θα μας επιτρέπει να ρωτάμε από τα καθημερινά νέα και τον καιρό μέχρι να ελέγχουμε όλες τις συσκευές και τα φώτα του σπιτιού, μπορούμε να προσπαθήσουμε. Τουλάχιστον θα έχουμε κι εμείς την τελευταία λέξη.

Καθήκον και τιμή για τα ρούχα σου

Οι Tully και οι ποταμίσιοι του Westeros είναι γνωστοί για τη λογική τους και για το κουράγιο τους στη μάχη. Επειδή ζουν σε πλούσια, κεντρική περιοχή, όμως, που διάφορες δυνάμεις διεκδικούν κατά καιρούς, ως κάτοικοι σε ένα διαρκές πεδίο μάχης είναι πολύ ταλαιπωρημένοι. Σκέψου τη δική σου μάχη με τις στοίβες από ρούχα που μαζεύονται στο δωμάτιό σου, απλά όπου στοίβα βάλε το Riverrun. Ίδιο ύψος έχουν πάνω-κάτω. Στον Κωτσόβολο όμως, θα βρεις smart πλυντήρια για να πλένεις τα ρούχα σου ακόμα κι όταν δεν είσαι σπίτι, με τη βοήθεια εφαρμογής στο κινητό ή το tablet σου. Είναι η ίδια εφαρμογή που θα σε ρωτήσει αν θες να ενεργοποιήσει μικρούς κύκλους ανάδευσης για να μυρίζουν καθαριότητα, ακόμα κι αν αργήσεις να τα βγάλεις.

 

Ανεξάρτητος σαν τον Βορρά

Αν κάτι κρατήσαμε οι περισσότεροι από το αμφιλεγόμενο φινάλε της σειράς ως συνεπής εξέλιξη, ήταν η στέψη Queen in the North, Sansa Stark. Η Sansa χρειάστηκε να λειτουργήσει υπόγεια για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του τόπου της, όμως οι Βόρειοι που αγκαλιάζουν το ψυχρό κλίμα τους είναι δύσπιστοι και δεν τα πηγαίνουν καλά με τη ζέστη και όσους την εκπροσωπούν. Είτε μέσα από τα smart speaker ή screen που αναφέραμε παραπάνω, είτε με εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σου, ένα έξυπνο κλιματιστικό μπορεί να δροσίσει το σπίτι σου ακόμα κι αν λείπεις απ’ αυτό, να αυτοδιαγνώσει τα προβλήματά του και, συχνά, να αυτοκαθαριστεί.

Όλα τα λάβαρά μας για τον νέο Βασιλιά.