ΛΙΣΤΕΣ

Οι 16 τηλεοπτικοί θάνατοι που μας σόκαραν περισσότερο

Ακόμα να ξεπεράσουμε το πώς τους πετσόκοψαν έτσι.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η ψυχή μας έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από fictional θανάτους που είδαμε ένα βράδυ μπροστά απ’ την οθόνη του υπολογιστή (οι περισσότεροι). Τύποι που πέθαναν σε σειρές, οι οποίοι έπαιζαν ρόλους πυο παραδοσιακά ο θάνατος δεν άγγιζε, που στις παλιότερες σειρές δεν θα πέθαιναν ποτέ. Ο χρόνος όμως όλα τα αλλάζει.

Μαζέψαμε 16 από τους πιο αναπάντεχους και σοκαριστικούς τηλεοπτικούς θανάτους της τελευταίας δεκαετίας αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρώτη φορά υπάρχουν τόσα πολλά spoilers μαζεμένα σε ένα μόνο κείμενο.

Συνέχισε με δική σου ευθύνη.

16. Θάνατος σοκαριστικός στο ‘Arrow’, όταν ένα κτίριο έπεσε πάνω στον Tommy αφού είχε σώσει πρώτα τη Laurel. Ξεκινάμε με αυτό.

 

15. Ακόμα και στο ‘How I Met Your Mother’, όταν η Tracy (δηλαδή η ‘Mother’) πέθανε από αρρώστια αφού επιτέλους γνώρισε τον Ted, στεναχωρηθήκαμε. Και ήταν κωμωδία γκαντάμνιτ.

 

14. Όταν στο ‘The Good Wife’, ο Will πυροβολήθηκε από πελάτη του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

 

13. Άλλος σοκαριστικός θάνατος αυτός της Charlie στο ‘Supernatural’, ο οποίος αποκαλύφθηκε τη στιγμή που ο Eldon έψαχνε το ‘Βιβλίο των Καταραμένων’.

 

12. Λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε ότι θα πεθάνει ο Walter White, οπότε μάλλον ο θάνατος που μας σόκαρε περισσότερο στο ‘Breaking Bad’ ήταν αυτός του Hank στην έρημο. Ψιλοαχρείαστος κιόλας.

 

11. Στο ‘Stranger Things’, ο θάνατος του Bob από το κτήνος τον Demogorgon, μας ράγισε την καρδιά. Λίγη ώρα πριν είχε βοηθήσει τους υπόλοιπους να δραπετεύσουν. Πώς του φέρθηκαν έτσι οι σεναριογράφοι;

 

10. Κλάψανε αθρώποι όταν πέθανε ο Derek στο ‘Grey’s Anatomy’, ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι λίγη ώρα πριν είχε σώσει μία οικογένεια που μπλέχτηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

9. Οι φανς του ‘Downton Abbey’ δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει τον θάνατο του Matthew σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

8. Η δολοφονία της Poussey Washington από έναν φύλακα έκανε πολλούς να θέλουν να σταματήσουν το ‘Orange Is the New Black’ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 

7. Δάκρυα όταν αποκαλύφθηκε ποιος τελικά κάηκε μαζί με το σπίτι της Annalise στο ‘How to Get Away With Murder’. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος του Wes.

 

6. Τι σπλατεριά ήταν και αυτή και πόσο βράζει ακόμα το αιώνιο μίσος για τον Negan, ο οποίος διέλυσε τα κρανία των Glenn και Abraham. Από τις πολύ δύσκολες στιγμές του ‘Walking Dead’.

 

5. Ράγισαν χαρλεάδικες καρδιές στη δολοφονία του Opie μέσα στη φυλακή. Το ‘Sons of Anarchy’, μετά απ’ αυτό, δεν ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

 

4. Η κρεμάλα γύρω απ’ τον λαιμό του Brody, πόνεσε πολύ κόσμο που έβλεπε φανατικά το ‘Homeland’.

 

3. Όταν ο Jack θυσίασε τον εαυτό του για να σώσει το νησί, χάρισε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στους φανς του ‘Lost’.

 

2. Η τριπλή μπαμπέσικη δολοφονία που σόκαρε τον πλανήτη ή έστω όσους δεν είχαν ήδη φάει spoiler, δεν θα μπορούσε παρά να μην είναι πολύ πολύ πολύ ψηλά σ’ αυτήν τη λίστα. Όταν οι Lannisters έστειλαν τα χαιρετίσματά τους μέσω των Boltons στη μαμά, στο γιο και στη νύφη Stark, κάτι έσπασε μέσα όποιου είχε έστω και λίγη καρδιά. Από τις πιο σκληρές στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης.

 

1. OK, κλέβουμε εκκλησία το ξέρουμε, αλλά τι να κάνουμε; Εδώ μιλάμε για το τέλος της τηλεοπτικής αθωότητας. Ήταν ο θάνατος κύριου χαρακτήρα που σηματοδότησε στα μυαλά και την ψυχή μας την έναρξη της περιόδου “εντάξει, από εδώ και πέρα κανείς δεν είναι ασφαλής με αυτούς τους τρελούς της τηλεόρασης”. Μετά τον αποκεφαλισμό του Ned Stark στο ‘Game of Thrones’, ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να δούμε τον οποιονδήποτε να πεθαίνει.

 

***

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!