ΛΙΣΤΕΣ

Will & Grace: 15 επεισόδια για να δεις πριν τη μεγάλη επιστροφή

Φτιάξαμε το απαραίτητο top-15 επεισοδίων για να σε βρει το revival διαβασμένο.

Οχτώ χρόνια, 16 βραβεία Emmy, 83 υποψηφιότητες και 25 εκατομμύρια θεατές/επεισόδιο στο peak του μετά, το ‘Will & Grace’ κατέβασε αυλαία το 2006. Το να πεις ότι είχε απλά ένα τίμιο run θα ήταν αστειότητα. Ήταν φαινόμενο. Όχι ακριβώς για τα νούμερά του όμως.

Το τεράστιο δίκτυο του NBC που είχε πίσω του δε θα μπορούσε ποτέ να το καταστήσει “μια μικρή σειρά που τα κατάφερε”, αλλά από την άλλη ένα παρόμοιας δύναμης δίκτυο δεν είχε καταφέρει να σώσει το ‘Ellen’, τη σειρά της Ellen DeGeneres με το περιβόητο coming-out επεισόδιο που κέρδισε τους κριτικούς αλλά κόστισε σε νούμερα. Σ’ αυτό το τηλεοπτικό περιβάλλον έσκασε λίγους μήνες μετά το ‘Will & Grace’.

Από τότε έχουν αποδοθεί στη σειρά πολλά εύσημα για την εκπροσώπηση της γκέι κοινότητας στην τηλεόραση που με τα χρόνια θα διευρυνόταν όλο και περισσότερο, για την επιρροή της στην αμερικανική κοινωνία (ο πρώην Αντιπρόεδρος Joe Biden έχει δηλώσει ότι η σειρά “πληροφόρησε περισσότερο το αμερικανικό κοινό απ’ οποιονδήποτε άλλον”) και για την παρουσίαση καθημερινών, εύθυμων ανθρώπων που απλά έτυχε να είναι γκέι και δε βρίσκονταν στην τηλεόραση μόνο στα πλαίσια κάποιου ενημερωτικού special ή ως δορυφόροι άλλων κεντρικών χαρακτήρων.

Τώρα επιστρέφει το Σάββατο 30/9 στις 22.30 και κάθε Σάββατο στην COSMOTE TV με το καστ των Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace), Megan Mullaly (Karen) και Sean Hayes (Jack) να χτυπάει τα κωμικά beat ακριβώς όπως τότε, και την πρεμιέρα να επουλώνει το προηγούμενο άτσαλο τέλος.

Είτε θες να φρεσκάρεις τη μνήμη σου, είτε είσαι επίδοξος νέος φαν του ‘Will & Grace’, πριν συντονιστείς στο COSMOTE CINEMA 4HD τσέκαρε τα παρακάτω απαραίτητα επεισόδια:

PILOT (1.01)

Κάποια από τα αστεία του πιλότου της σειράς δεν έχουν γεράσει πολύ καλά, αλλά το επεισόδιο ήταν σίγουρα πολύ μπροστά από την εποχή του. Η εισαγωγή μας στο ‘Will & Grace’ έκανε μονάχα τόσο-όσο χρειαζόταν για να μας συστήσει στους χαρακτήρες και το σκηνικό γενικότερα, αλλά έβαλε το κέντρο σύγκρουσης των πρωταγωνιστών κατευθείαν στο παιχνίδι μέσα από ατάκες που φώτιζαν τη συμβιωτική τους σχέση (Will: Απλά θέλω να είσαι ευτυχισμένη – Grace: Όχι, θες να είμαι μόνη μου. Σαν κι εσένα).

Ο μεγαλύτερος αστερίσκος υπέρ του πιλότου είναι ότι βγάζει αμέσως από την εξίσωση την περίπτωση ρομαντικής εξέλιξης των δύο κολλητών φίλων. Λογικό θα σκεφτείς, ο ένας εκ των δύο είναι γκέι, πώς θα μπορούσαν να είναι ποτέ μαζί; Η άποψη, όμως, ότι ένα γκέι άτομο αρκεί να γνωρίσει τον/την κατάλληλο/-η “για να ισιώσει” δυστυχώς δεν είναι άγνωστη ούτε στην κοινωνία, ούτε στην ποπ κουλτούρα. Το ‘Will & Grace’ την ξεφορτώθηκε από το 1ο επεισόδιο.

A NEW LEASE ON LIFE (1.02)

Μπορεί ο πιλότος να μην έκανε την καλύτερη δουλειά στο στήσιμο της παρέας, αλλά γι’ αυτό υπάρχει το 2ο επεισόδιο. Αξίζει να το δεις για τη γνωριμία του Jack με την Karen και την πιο gifable στιγμή της σειράς.

THE UNSINKABLE MOMMY ADLER (1.13)

Δε χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να δεις οτιδήποτε με τη Debbie Reynolds (R.I.P.), αλλά η χημεία της με τη Messing είναι υπέροχη (και ο τρόπος που τη ντροπιάζει από τον ρόλο της μητέρας ανεκδιήγητος). Η Reynolds ήταν η μοναδική guest star που εμφανίστηκε σε όλες τις σεζόν της σειράς.

DAS BOOB (2.03)

Αγαπημένο επεισόδιο της Messing και απόλυτο must για όποιον θέλει να τη δει σε peak σωματικής κωμωδίας. Δύο λέξεις: hydra bra.

TO SERVE AND DISINFECT (2.06)

Μέσα στα πολυαγαπημένα επεισόδια των φαν, το ‘To Serve and Disinfect’ ασχολείται με ένα πρόστυχο μυστικό από το παρελθόν της Karen και τον Will να δουλεύει ως σερβιτόρος για τον Σύνδεσμο Αμερικανικών Μπαρ.

HOMO FOR THE HOLIDAYS (2.07)

Η παρέα μαζεύεται για Thanksgiving και διαπιστώνει ότι η μητέρα του Jack δε γνωρίζει ότι ο γιος της είναι γκέι. Η Karen έχει απόψεις πάνω σ’ αυτό.

ACTING OUT (2.14)

To πιο meta επεισόδιο της σειράς. Όταν το NBC κόβει το πρώτο γκέι φιλί μεταξύ ανδρών από γνωστή του σειρά στην τηλεόραση, ο Will και ο Jack αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία του δικτύου. Η διαμαρτυρία οδηγεί σε δικό τους φιλί μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους του Today Show εντός της αφήγησης, αλλά και στο πρώτο φιλί μεταξύ γκέι ανδρών σε τηλεοπτική αμερικανική σειρά.

GIRLS, INTERRUPTED (2.20)

Και Molly Shannon και Neil Patrick Harris στο ίδιο επεισόδιο. Κανείς από τους δύο δεν έχει μεγαλώσει από τότε (σαν κι εσένα βρε).

GYPSIES, TRAMPS AND WEED (3.07)

Η εμμονή του Jack με τη Cher μπορεί να έφερε τη σούπερ σταρ στη σειρά, αλλά δε μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πρόκειται για drag queen. Καταλαβαίνεις τι συνέβη όταν προσπάθησε να της μάθει πώς να μιμείται καλύτερα το είδωλό του.

LOWS IN THE MID-EIGHTIES (3.08/09)

Χαίτη, αφάνες, Duran Duran, Kevin Bacon και οι πρωταγωνιστές σε σχέση (ουπς!). Το φλάσμπακ στα κολλεγιακά ’80s χρόνια του Will και της Grace δεν ήταν μόνο από τα πιο αστεία της σειράς, αλλά και από τα πιο εγκάρδια. Όταν θα χωρίσουν και θα ξαναβρεθούν τυχαία έναν χρόνο μετά, η σχέση τους θα ξεκινήσει από διαφορετική βάση με μια γλυκιά υπόσχεση. (Will: Are we ok? Grace: We will be).

BED, BAD AND BEYOND (4.07)

Πριν γίνει σταρ του κινηματογράφου, ο Woody Harrelson έβγαινε με τη Grace. Η πρόταση γάμου που του έκανε όμως ήταν και το τέλος της σχέσης τους. Το ‘Bed, Bad and Beyond’ είναι οι προσπάθειες της παρέας να τη βγάλουν από τη μιζέρια της. Η φάση καταλήγει με τους τέσσερίς τους σε ένα κρεβάτι να κλαίνε τη μοίρα τους. Καμιά φορά αυτό που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν είναι φλερτ και πάρτι, αλλά αγνή, αμόλυντη μιζέρια.

MOVEABLE FEAST (4.09)

To παρεάκι κάνει γύρα στις οικογένειές του λόγω Thanksgiving κι όπως μπορείς να φανταστείς ο ένας είναι πιο αλλόκοτος από τον άλλον.

A CHORUS LIE (4.16)

Ο Matt Damon ανταγωνίζεται τον Jack για μια τελευταία θέση σε μια χορωδία γκέι αντρών. Μόνο που ο ίδιος είναι στρέιτ. Το ‘A Chorus Lies’ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Emmy.

LAST EX TO BROOKLYN (6.02)

Η Mira Sorvino παίζει τη μοναδική γυναίκα που κοιμήθηκε ποτέ με τον Will και η κτητικότητα της Grace χτυπάει κόκκινο. 

THE FINALE (8.23/24)

Το revival της σειράς δε θα αναγνωρίσει το φινάλε της και πολύ καλά θα κάνει. Το (πρώην) τελευταίο επεισόδιο τόλμησε να μας πει ότι ο Will και η Grace πέρασαν τέτοια ρήξη στη σχέση τους, που έκαναν να μιλήσουν 20 χρόνια. Δεν είναι αυτός ο κόσμος που θες να φέρεις τα παιδιά σου, αναγνώστη. Αξίζει όμως να δεις το γλυκόπικρο επεισόδιο, ακόμα κι αν τελικά θα το ξεφορτωθείς.

* H πρεμιέρα του ‘Will & Grace’ θα προβληθεί αποκλειστικά από την COSMOTE TV το Σάββατο 30/9 και κάθε Σάββατο στις 22.30.