LORD OF THE RINGS

Η σειρά Lord of the Rings βρήκε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού της

Το Amazon μάζεψε τους Avengers του για το ακριβότερο εγχείρημα της τηλεόρασης.

Οι μεγάλες παραγωγές θέλουν χρόνο. Οι τεράστιες παραγωγές θέλουν χρόνια. Η πιο σίγουρη χρονιά για την πρεμιέρα της σειράς ‘Lord of the Rings’ που ετοιμάζει το Amazon είναι το 2021 σύμφωνα με την επικεφαλής Jennifer Salke, με κάποιους πολύ αισιόδοξους να ελπίζουν για την εκπνοή του 2020. Η σειρά, βέβαια, είναι ένα αδιανόητο εγχείρημα που θα κοστίσει περίπου 1 δις δολάρια για τουλάχιστον 5 σεζόν, οπότε έχουν και ένα δισεκατομμύριο λόγους να την αργήσουν για να βγει καλή.

Γι’ αυτόν τον σκοπό θα δουλέψουν όσοι αποτελούν επισήμως πια τη δημιουργική ομάδα πίσω από το show, όπως αυτή ανακοινώθηκε στο Television Critics Association Tour.

Έχουμε και λέμε:

Showrunners: J.D. Payne και Patrick McKay. Οι δύο κολλητοί φίλοι γράφουν μαζί από το σχολείο, έγραψαν τα πρώτα σενάρια του ‘Star Trek: Beyond’, πρόκειται να γράψουν το ‘Star Trek 4’, και είναι ήδη ανακατεμένοι με πρότζεκτ όπως τα ‘Flash Gordon’, ‘Micronauts’ και ‘Jungle Cruise’ με τον The Rock. Το δίδυμο είναι το ερωτηματικό της σειράς γιατί δεν έχουμε δείγμα τους προς το παρόν, έχουν όμως ήδη πείσει τρία στούντιο για τις ικανότητές τους και έχουν κλείσει δουλειές για την επόμενη πενταετία.

Σκηνοθέτης πιλότου: J.A. Bayona. Ο Ισπανός σκηνοθέτης του ‘A Monster Calls’ – ακούω και το ‘The Impossible’, αλλά το ‘A Monster Calls’ είναι η καλύτερή του ταινία – προσγειώνει υπέροχα τη φαντασία και θα δώσει τον ιδανικό πρώτο τόνο στη σειρά με τον πιλότο της.

Executive producers: Η Lindsey Weber του τεταμένου ‘10 Cloverfield Lane’, ο Eugene Kelly του εκλεκτικού ‘Boardwalk Empire’, ο Bruce Richmond των απαιτητικών ‘Game of Thrones’ και ‘Westworld’ και η πρώην Head of Genre του Amazon, Sharon Tal Yguado.

Σεναριογράφοι/executive producers: Η υποψήφια για Emmy Gennifer Hutchison των ‘Mad Men’, ‘Better Call Saul’ και ‘Breaking Bad’ – επέβλεψε μάλιστα και τους σεναριογράφους του τρομερού επεισοδίου ‘Ozymandias’ στο τελευταίο – ο Jason Cahill του ‘Sopranos’ και ο Justin Doble του ‘Stranger Things’ που έγραψε το συναισθηματικό ‘The Body’ της 1ης σεζόν.

Συμβουλευτικοί παραγωγοί: Ο Bryan Cogman, aka ο άνθρωπος που έγραψε το μόνο πραγματικά καλό επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Game of Thrones’, ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ – έχει βέβαια γράψει και τον πάτο της σειράς, το ‘Unbowed, Unbent, Unbroken’ – και η Stephany Folsom του τολμηρού ‘Toy Story 4’.

Παραγωγός: Ο Ron Ames που ξεκίνησε από παραγωγός εφέ για το ‘Aviator’ πριν περάσει αργότερα στην παραγωγή του θρίλερ ‘Breathe’ και του πιο πρόσφατου, αξιολάτρευτου ‘Bumblebee’.

Σεναριογράφος/Παραγωγός: Η Helen Shang του ‘Hannibal’.

Σύμβουλος Σεναρίου: Η Glenise Mullins έχει γράψει το σενάριο σε δύο μικρού μήκους ταινίες της.

Κοστούμια: Η Kate Hawley έχει ντύσει τους μάχιμους στο ‘Pacific Rim’, τον time-travelling Tom Cruise στο ‘Edge of Tomorrow’, την ομάδα της ‘Suicide Squad’ και τον Joker της. Θα σταθώ στη δουλειά της για το ‘Crimson Peak’, όχι γιατί κέρδισε μια υποψηφιότητα Saturn γι’ αυτήν, αλλά γιατί είναι η πιο αντιπροσωπευτική ιδέα για όσα μπορεί να κάνει στο ‘LotR’ σε συνδυασμό με τα street fight κοστούμια του ‘Mortal Engines’.

Σκηνογράφος: Οσκαρικός για το ‘Sleepy Hollow’, υποψήφιος για το ‘Pirate of the Cribbean: Dead Man’s Chest’, τρομερά παραγνωρισμένος για τη φανταστική δουλειά του στο ‘The Last Jedi’. Ο Rick Heinrichs πήρε τη σεκάνς στο Throne Room του Snokes από τα ‘Star Wars’ και την έκανε Argento.

Επικεφαλής σπέσιαλ εφέ: Παρολίγον οσκαρικός Jason Smith για το ‘Revenant’ και του άξιζε και μόνο για την αρκούδα. Έχει όμως στο βιογραφικό και ‘Bumblebee’, και ‘Pacific Rim’, και ‘Avengers’.

Ακαδημαϊκός Tolkien: Πόσο χαίρομαι που υπάρχει κι αυτός στο ρόστερ. Ο Tom Shippey είναι συγγραφέας του ‘J.R.R. Tolkien: Author of the Century’ και πρώην καθηγητής της λογοτεχνίας στην Παλαιο-Αγγλική γλώσσα και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς ερευνητές για οτιδήποτε Tolkien παγκοσμίως.

Concept Artist: Χωρίς concept art δεν πας κυριολεκτικά πουθενά. Και ποιον θα βρεις καλύτερο από τον άνθρωπο που έφτιαξε τη Μέση Γη για τον Peter Jackson; Ο John Howe επιστρέφει στα πάτρια.

«Η ομάδα είναι η Συντροφιά μας», έγραψαν σε δήλωσή τους ο McKay και ο Payne, «έχει συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο, όλοι μας περπατάμε μαζί τον δρόμο για να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μόνοι μας. Νιώθουμε ταπεινοί και πάρα πολύ τυχεροί που περιστρεφόμαστε από τόσο εμπνευσμένες και ταλαντούχες γυναίκες και άνδρες».

Η πολυαναμενόμενη σειρά θα τοποθετηθεί στη Δεύτερη Εποχή, όταν άκμαζε ο πολιτισμός της Νούμενορ. Το νησί της Νούμενορ παρομοιάζεται συχνά με την Ατλαντίδα, γιατί πρόκειται για μία αρχαία κοινότητα που, αφού εξαφανίστηκε, έφτασε να θεωρείται ένας μυθικός, χαμένος πολιτισμός. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής, οι πολίτες της Νούμενορ ξεγελάστηκαν από τον Sauron που τότε άρχισε να σφυρηλατεί το Ένα Δαχτυλίδι, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τα βάλουν με τους θεούς, και βρέθηκαν τελικά μαζί με το νησί τους στον πάτο της θάλασσας. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, εάν από όλες τις χρονικές περιόδους μέσα στη Δεύτερη Εποχή η σειρά θα επιλέξει να επικεντρωθεί στην πτώση της Νούμενορ. Δραματουργικά τουλάχιστον όμως, εκεί βρίσκεται το ψωμί.

Πέρα από τον Sauron, μία από τις οικείες φιγούρες που θα μπορούσαμε πιθανόν να δούμε στη σειρά είναι και ο Elrond. Το ληθαργικό ξωτικό που γνωρίσαμε στη ‘Συντροφιά’ απέχει πολύ από τον Elrond της Δεύτερης Εποχής. Τότε έστησε το βασίλειο του Rivendell, πήρε μέρος στη συμφωνία μεταξύ Ανθρώπων και Ξωτικών εναντίον του Sauron και ανέμιζε εντυπωσιακά την κόμη του στην πρώτη γραμμή των μαχών. Όλα αυτά βέβαια, εξαρτώνται πάντα από τη χρονική τοποθεσία που θα επιλέξει η παραγωγή.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ TOLKIEN:

Η σειρά ‘Lord of the Rings’ θα παρουσιάσει τη Μέση Γη που δεν είδες
Κυκλοφόρησε ένα νέο παραμύθι του Tolkien από τη Μέση Γη
18 πράγματα που όντως δεν ξέρεις για το έπος της Μέσης Γης