CASA DE PAPEL

H νέα σειρά του δημιουργού του ‘Casa de Papel’ θα είναι το επόμενο κόλλημά σου

Το 'Casa de Papel' ήταν μόνο η αρχή.

Το ‘La Casa de Papel’, ή αλλιώς ‘Money Heist’, ή αλλιώς ‘Η Τέλεια Ληστεία’, αποδείχθηκε χρυσωρυχείο για το Netflix.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, από την Αργεντινή μέχρι το Ιράν, είναι ακόμα η πιο επιτυχημένη μη αγγλόφωνη, ξενόγλωσση σειρά της πλατφόρμας και ετοιμάζεται για 3η σεζόν. Μια σεζόν που, μετά τη μετριοπαθή επιτυχία της σειράς στη γενέτειρα Ισπανία, δεν θα υπήρχε ως προοπτική χωρίς το παγκόσμιο στάτους που απέκτησε το show. Η πρώτη κίνηση του δικτύου λοιπόν, ήταν να εξασφαλίσει τη συνέχεια. Η δεύτερη ήταν να κλείσει συμφωνία για αποκλειστικές δημιουργίες του Álex Pina, όπως είχε κάνει νωρίτερα και με τους δημιουργούς του ‘Dark’, Jantse Friese και Baran bo Obdar. Ο Pina είναι ο εγκέφαλος πίσω από το ‘Casa de Papel’ και έχει βάλει ήδη στα σκαριά το ‘Sky Rojo’, μία δραματική περιπέτεια με πρωταγωνίστριες γυναίκες που θα ξεκινήσει γυρίσματα το 2019.

Εμείς όμως προς το παρόν θα εστιάσουμε σε μια σειρά του Pina – και της συνεργάτιδάς του και στο ‘Casa de Papel’ Martínez Lobato – που γυρίζεται ήδη στη Βαλένθια και θα ολοκληρώσει την παραγωγή της τον Νοέμβριο. Το ‘The Pier’ (El Embarcadero) λαμβάνει χώρα γύρω από τη λιμνοθάλασσα του εθνικού πάρκου La Albufera και θα κινείται σε τόνους νουάρ μυστηρίου. Περιστρέφεται γύρω από μια υψηλού προφίλ αρχιτεκτόνισσα, την Alexandra που υποδύεται η Verónica Sánchez (Morocco – Love in Times of War, Gran Reserva), και την έρευνά της γύρω από την αυτοκτονία του άντρα της Oscar που παίζει ο αγαπημένος σου Professor, Álvaro Morte.

Συντετριμμένη από τον θάνατό του, η Alexandra ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της ζούσε διπλή ζωή με μια άλλη γυναίκα, τη Veronica – άλλη μια συνεργασία που επαναφέρει ο Pina με την Irene Arcos της σειράς του, ‘Vis a Vis’. Αναζητώντας την αλήθεια, η πρωταγωνίστρια θα προσεγγίσει φιλικά τη Veronica με ψεύτικη ταυτότητα, σε μια προσπάθεια να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη το βράδυ που ο άντρας της αφαίρεσε τη ζωή του.

Εκτός από τον Morte, ο Pina επιστρατεύει έναν εκ των σκηνοθετών του ‘Casa de Papel’, Alex Rodrigo, τον διευθυντή φωτογραφίας της σειράς Miguel Amoedo, και δύο από τους σεναριογράφους της, τον David Barrocal και τον Javier Gómez Santander.

Ο στόχος του ‘Pier’ δεν είναι να λειτουργήσει μονάχα ως ιστορία μυστηρίου ή ερωτικό δράμα, αλλά και να μιλήσει για τον διαχωρισμό των επονομαζόμενων ως εξελιγμένων πολιτών της Δύσης από τον αληθινό τους εαυτό και τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει η ανακάλυψή του.

Απόλαυσε το ‘La Casa de Papel’ και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι γυναίκες του ‘La casa de papel’ είναι όλα τα λεφτά (που κλέβουν)
Η ‘Τέλεια Ληστεία’ είναι η πιο επιτυχημένη ξενόγλωσση σειρά που έχει προβάλει ποτέ το Netflix
Quiz: Ποιος ληστής του ‘La Casa de Papel’ είσαι;