OSCARS

Τα ‘Παράσιτα’ έρχονται στην τηλεόραση από τον σκηνοθέτη τους

Ο Bong Joon-ho πηγαίνει την οσκαρικών βλέψεων ιστορία του στη μικρή οθόνη.

Στα πιο WTF νέα της εβδομάδας, τα ‘Παράσιτα’ θα γίνουν μίνι σειρά για το HBO, από τον Bong Joon-ho που σκηνοθέτησε και έγραψε την ταινία σε συνεργασία με τον Adam McKay. Τον σκηνοθέτη και μόνιμο συμπαραγωγό του Will Ferrell που, εκτός από κωμωδίες όπως το ‘Anchorman’, μας δίνει πλέον και πολιτικά δράματα όπως το ‘Big Short’ και το ‘Vice’, ενώ τηλεοπτικά δουλεύει αυτόν τον καιρό και στο ‘Succession’ ως executive producer.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για συνέχεια της ιστορίας του φιλμ ή για αμερικανική μεταφορά, πάντως θεματολογικά τα ‘Παράσιτα’ είναι πλούσια σε σχέση με τον καπιταλισμό και τις ταξικές διαφορές και γι’ αυτό ακριβώς έχουν μιλήσει και σε όλες τις δυτικές χώρες που έχουν κυκλοφορήσει.

Η ταινία στο μεταξύ συνεχίζει την πολλά υποσχόμενη πορεία της προς τα φετινά Όσκαρ, ενώ ο Bong έχει ανακοινώσει ότι ήδη δουλεύει πάνω σε δύο επόμενες ταινίες του.

***

Παρέα με έναν απολαυστικά απολογητικό Μάκη Παπασημακόπουλο, αναλύουμε τη φιλμογραφία του Rian Johnson. Τι άλλαξε το ‘Rise of Skywalker’ ως προς την αντιμετώπισή μας στο ‘Last Jedi’; Σε τι φάση βρίσκεται η τριλογία Star Wars που έχει συμφωνήσει να κάνει και, τελικά, θέλουμε να τη δούμε ή όχι;