NETFLIX

Casa de Papel: Οι νέοι χαρακτήρες και οι επιστροφές που θα δούμε στον 3ο κύκλο

Ο Μπογκοτά, ο μηχανικός, η νέα αστυνομικός και η επιστροφή του Μπερλίν που θέτει ερωτήματα.

Μπορεί η συμμορία του Profesor να πέτυχε τον μεγάλο της στόχο στις δύο πρώτες σεζόν του Casa de Papel, να φύγει από το Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας με 984 εκ. ευρώ (οκ, δεν ήταν 2.4 δις όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά δεν τα λες και λίγα), όμως στον τρίτο κύκλο της σειράς οι χαρακτήρες ξανασμίγουν, προκειμένου να φέρουν εις πέρας μια νέα αποστολή.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από τα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν, οι ληστές που κατάφεραν να σωθούν απολαμβάνουν τις διακοπές τους, τις οποίες, όμως, διακόπτουν μετά από παρέμβαση του καθηγητή. Ο Profesor μαζεύει και πάλι την ομάδα του, έτσι ώστε να σώσουν τον Ρίο, τον οποίο έχει συλλάβει η αστυνομία. Σαφώς, βέβαια, δεν θα μείνουν μόνο σε αυτό, αφού η τρίτη σεζόν αναμένεται να εκτινάξει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Στο τελευταίο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου, μεταξύ άλλων είδαμε και μερικούς νέους χαρακτήρες, οι οποίοι θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξη της πλοκής της τρίτης σεζόν. Πάμε να τους δούμε έναν-έναν.

ΝΑΤΖΑ ΝΙΜΡΙ – ΑΛΙΣΙΑ ΣΙΕΡΑ

Η 47χρονη Νάτζα Νίμρι, η οποία πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή ισπανική σειρά Vis a Vis, έρχεται στο Casa de Papel προκειμένου να πάρει το ρόλο της αστυνομικού, Αλίσια Σιέρα, που θα ηγηθεί των προσπαθειών σύλληψης της συμμορίας του Profesor. Κάτι σας θυμίζει ο ρόλος έτσι; Θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που είχε η Ρακέλ Μουρίγιο (Ιτσιάρ Ιτούνιο) στους δύο προηγούμενους κύκλους. Η Ρακέλ τώρα έχει πάει με το μέρος του καθηγητή (things you do for love) και έτσι θα αποτελεί κι αυτή στόχο της νέας επιθεωρήτριας. Η διαφορά τους είναι πως η Αλίσια Σιέρα είναι και οκτώ μηνών έγκυος.

“Είμαι η Αλίσια και θα ηγηθώ αυτής της επιχείρησης. Θα κυνηγήσω όλα αυτά τα άτομα που τόσο αγαπάτε. Την Αντίσταση, όπως την αποκαλείτε. Βρίσκονται εδώ για να μας κοροϊδέψουν. Κι ενώ οι κάμερες τους καταγράφουν να κάνουν προπαγάνδα. Μην ανησυχείτε, θα τους το κάνω πολύ δύσκολο”, ήταν το μήνυμα της ηθοποιού στο Instagram, το οποίο μας προετοίμασε λιγάκι για το τι θα δούμε από εκείνη στον τρίτο κύκλο.

Πάντως, όπως δήλωσε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της “στο Casa de Papel οι καλοί είναι οι ληστές και οι κακοί είναι οι αστυνομικοί”, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δείχνεις πως είναι έτοιμη να παρακάμψει αρκετούς ηθικούς φραγμούς, προκειμένου να φτάσει στο στόχο της. Θα καταφέρει να πιάσει τον Profesor άραγε;

ΧΟΒΙΚ ΚΕΟΥΤΣΚΕΡΙΑΝ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Ο ύψους 1.91 μ. Ισπανόαρμένιος ηθοποιός Χοβίκ Κεουτσκεριάν έγινε αρχικά γνωστός μέσα από το kick boxing, όπου είχε ρεκόρ 16-1 (!). Στη συνέχεια έκανε στροφή στην καριέρα του, έφυγε από τα ρινγκ και αναζήτησε τον εαυτό του μέσα από την ποίηση, τη συγγραφή και την ηθοποιία. Έχει παίξει διάφορους μικρούς ρόλους σε σειρές και ταινίες τα τελευταία εννιά χρόνια (το 2016 τον είδαμε στην ταινία Assassin’s Creed), όμως η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε τώρα με τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο του Casa de Papel.

Στη σειρά θα τον γνωρίσουμε με την κωδική ονομασία Μπογκοτά κι απ’ ότι φαίνεται με την προϋπηρεσία του στις πολεμικές τέχνες και τον σωματότυπό του, θα γίνει ο νέος κολλητός του Ελσίνικι. Ο Profesor χρειαζόταν, άλλωστε, κάποιον να καλύψει το κενό που άφησε ο Όσλο με τον θάνατό του. Ο Μπογκοτά μοιάζει με ιδανική επιλογή.

ΡΟΔΡΙΓΟ ΝΤΕ ΛΑ ΣΕΡΝΑ – Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Στην πρώτη του μεγάλη κινηματογραφική απόπειρα το 2004, ο Ροδρίγο ντε λα Σέρνα, έπεισε τους κριτικούς στην Αργεντινή να του απονείμουν το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία ‘Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας’, μιας βιογραφική ταινία για τη ζωή και το έργο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Εκεί έπαιζε τον παιδικό φίλο του Τσε, τον Αλμπέρτο Γρανάδο. Έκτοτε ο Ροδρίγο Σέρνα έπαιξε σε αρκετές λατινοαμερικάνικες παραγωγές, άλλες με μεγαλύτερη και άλλες με μικρότερη επιτυχία.

Στα 43 του πλέον θα τον δούμε να συμμετέχει κι αυτός στη συμμορία του καθηγητή έχοντας ένα ρόλο κλειδί. Το nickname του με το οποίο θα τον φωνάζουν είναι ‘ο μηχανικός’ και όπως καταλαβαίνουμε θα είναι το εκτελεστικό όργανο πίσω από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς (κι όχι μόνο) που θα εντάξει στο πλάνο του ο Profesor αυτή τη σεζόν. “Θα είναι ένας χαρακτήρας δυνατός και πολύ σημαντικός”, δήλωσε ο ίδιος, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως έχει υπογράψει για δύο σεζόν με τη σειρά. Αν λέει αλήθεια, (που γιατί να μην λέει άλλωστε;), τότε η σειρά θα έχει και συνέχεια.

ΛΟΥΚΑ ΠΕΡΟΣ – ΕΡΙΚ

Γεννημένος στο Ζάγκρεμπ πριν από 42 χρόνια ο Λούκα Πέρος (θυμίζει κάτι από Τζέιμι Λάνιστερ με μουστάκι ή είναι η ιδέα μου) είναι από τα λιγότερο δημοφιλή νέα μέλη του τιμ. Έχει παίξει αρκετούς ρόλους σε σειρές της κροατικής τηλεόρασης, ενώ έχει κάνει δυνατό μπάσιμο και στην Ισπανία, με το ρόλο του στο Casa de Papel να είναι το πικ του μέχρι στιγμής.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για τον χαρακτήρα του, ωστόσο, τον έχουμε δει ήδη σε δύο τρέιλερ να είναι μαζί με τον καθηγητή. Το όνομά του είναι Έρικ και λογικά θα έχει κάποιο συμπληρωματικό ρόλο στη συμμορία. Θα είναι το άτομο που θα κλείνει τις τρύπες αν και όποτε χρειαστεί.

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΚΑΓΙΟ – ΤΑΜΑΓΙΟ

Γνωστός για τη συμμετοχή του σε αρκετές σειρές της ισπανικής τηλεόρασης, ο 51χρονος Ισπανός ηθοποιός Φερνάντο Καγιό βρίσκεται κι αυτός στο καστ της τρίτης σεζόν. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σχεδόν τίποτα σχετικά με την εξέλιξη του χαρακτήρα του στο Casa de Papel. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα λέγεται Ταμάγιο.

ΧΟΣΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΠΟΓΚΑ

Ότι ισχύει για τον Φερνάντο Καγιό, ισχύει και για τον 39χρονο ηθοποιό Χοσέ Μανουέλ Πόγκα. Ο Ισπανός έχει παίξει και στα οκτώ επεισόδια του τρίτου κύκλου του Casa de Papel και μένει να δούμε ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Εκτός από τους νέους χαρακτήρες έχουμε φυσικά και τους παλιούς αγαπημένους μας που επιστρέφουν. Έτσι, εκτός από τον Profesor (Άλβαρο Μόρτε), θα ξαναδούμε τους Χάιμε Γιορέντε (Ντένβερ), Μιγκέλ Εράν (Ρίο), Ντάρκο Πέριτς (Ελσίνκι), Άλμπα Φλόρες (Ναϊρόμπι), Έστερ Ασέμπο (Στοκχόλμη), Ενρίκε Άρσε (Αρτούρο), Κίτι Μάνβερ (Μαριβί – μητέρα της Ρακέλ), Χουάν Φερνάντες (Συνταγματάρχης Πριέτο), Μάριο ντε λα Ρόσα (Σουάρες).

Μέσα σε αυτά τα ονόματα να προσθέσουμε κι εκείνο του Πέδρο Αλόνσο (Μπερλίν), τον οποίο έχουμε δει σε αρκετά τρέιλερ της τρίτης σεζόν μέχρι στιγμής. Πολλοί ήδη αναρωτιούνται πώς γίνεται να έχει επιζήσει ο Μπερλίν από τις δεκάδες σφαίρες που δέχθηκε από την ισπανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της ληστείας του Νομισματοκοπείου. Η βασική εκδοχή μέχρι στιγμής, τον θέλει να γυρνάει μέσα από flashbacks, δείχνοντάς μας ενδιαφέρουσες συζητήσεις του με τον αδερφό του, τον Profesor, και δίνοντας παράλληλα κάποιες απαντήσεις. Για να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτό το σενάριο.

* O τρίτος κύκλος του Casa de Papel από 19 Ιουλίου στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ CASA DE PAPEL:

Οι γυναίκες του ‘La casa de papel’ είναι όλα τα λεφτά (που κλέβουν)
Quiz: Ποιος ληστής του ‘La Casa de Papel’ είσαι;
12 Έλληνες που θα μπορούσαν να παίξουν στο ‘La Casa de Papel’