NETFLIX

Netflix: Ο Δράκουλας από τους δημιουργούς του Sherlock και 10 ακόμη επιλογές για τον Ιανουάριο

Το Netflix Ιανουαρίου έχει οσκαρικές υποσχέσεις, λουτρό αίματος, ένα ταξίδι στον κάτω κόσμο, ριάλιτι αλά Black Mirror και γλυκές κωμωδίες.

Το Netflix Ιανουαρίου έχει οσκαρικές υποσχέσεις, λουτρό αίματος, ένα ταξίδι στον κάτω κόσμο, ριάλιτι αλά Black Mirror και γλυκές κωμωδίες.

Κάνε ποδαρικό με την παρακάτω λίστα:

Πρωτότυπες σειρές

Dracula

Ο βραβευμένος για την ερμηνεία του στο ‘Square’, το Palme d’Or των Καννών το 2017, Claes Bang, υποδύεται τον Δράκουλα σε σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Bram Stoker. Το show έρχεται από τον Mark Gatiss και τον Steven Moffat, τους δημιουργούς του ‘Sherlock’ που εδώ επαναδημιουργούν ένα ακόμη λογοτεχνικό έμβλημα. Όπως και με το ‘Sherlock’, το ‘Dracula’ θα αποτελείται από 3 μεγάλης διάρκειας επεισόδια που θα προβληθούν την Πρωτοχρονιά από το BBC. Στη συνέχεια θα γίνουν διαθέσιμα και στο Netflix.

Πρεμιέρα: 4 Ιανουαρίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Ο Claes Bang δεν είναι σίγουρος για τα υψηλά ιδανικά

Sex Education: Season 2

Η 1η σεζόν του ‘Sex Education’ ήταν ένα βρετανικό γράμμα αγάπης στο κλασικό αμερικανικό λυκειακό στόρι ενηλικίωσης. Εκεί είδαμε τον Otis να ανοίγει μια underground σχολική κλινική για σεξουαλικά ζητήματα με τη βοήθεια της κουλ Maeve, σε μια σειρά που προσέγγισε πολύ ειλικρινά και ευαίσθητα τη θεματολογία της και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες του κοινού για τη χρονιά που πέρασε.

Στον 2ο κύκλο του, το ‘Sex Education’ θα βρει τον Otis να εξερευνά τις ορμές του και τη σχέση του με την Ola, την ίδια στιγμή που ο Adam θα πρέπει να εξερευνήσει τα δικά του αισθήματα για τον Eric στη στρατιωτική σχολή όπου βρίσκεται.

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου

Chilling Adventures of Sabrina: Part 3

Η Sabrina επέστρεψε με φόρα και έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της περασμένης διετίας. Όταν την αφήσαμε στη 2η σεζόν ήταν αποφασισμένη να πάει στην Κόλαση για να φέρει πίσω τον φίλο της Nick και ναι, είναι επιβεβαιωμένο από τον δημιουργό της σειράς Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) ότι η συμμορία θα φτάσει φέτος στον κάτω κόσμο. Dark Lord, ερχόμαστε.

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου

Anne With An E: Season 3

Η ιστορία της δημιουργικής ορφανής Anne Shirley έχει μεγαλώσει πάνω από έναν αιώνα γενεών της Βορείου Αμερικής. Τώρα συνεχίζει να αλλάζει τις ζωές των γύρω της σε μία μοντέρνα στροφή ενός show εποχής στη σημερινή τηλεόραση, αλλά δεν έχει χάσει ούτε τη φαντασία, ούτε το πείσμα της. Η 3η σεζόν της μεγαλόκαρδης σειράς θα είναι δυστυχώς και η τελευταία.

Πρεμιέρα: 3 Ιανουαρίου

Grace and Frankie: Season 6

Το ‘Grace and Frankie’ δεν τους είχε πείσει όλους με το ξεκίνημά του, αλλά εμείς ξέραμε ότι το είχε μέσα του. Η Jane Fonda και η Lily Tomlin, φίλες και στην πραγματική ζωή, υποδύονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες σε χαρακτήρα γυναίκες, που αναγκάζονται να συζήσουν όταν οι άντρες τους τούς αποκαλύπτουν ότι, όχι μόνο είναι γκέι, αλλά είναι και μαζί.

Η κωμωδία σέβεται τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και όταν λέω τις σέβεται, εννοώ τις αντιμετωπίζει ως πραγματικούς ανθρώπους με σάρκα, οστά κι επιθυμίες (επαγγελματικές και σεξουαλικές!) και όχι σαν άυλα πλάσματα που είναι εκεί μονάχα για να λένε σοφίες και να στηρίζουν τα παιδιά τους. Η φιλία τους, το σπίτι τους, οι φιλοδοξίες τους, τα πάντα στη Grace και τη Frankie είναι απλά #goals.

Η 6η σεζόν της σειράς που έρχεται από τους δημιουργούς των Friends θα είναι η προτελευταία του show.

Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου

AJ and the Queen

H Ruby Red, μία πληθωρική, άτυχη drag queen ταξιδεύει από τη μία άκρη της Αμερικής στην άλλη, παρέα με ένα πρόσφατα ορφανεμένο, σκληρό 11χρονο παιδί. Με κάθε χιλιόμετρο που αφήνουν πίσω, το μήνυμα της αγάπης και της αποδοχής αγγίζει όσους συναντούν. Πρωταγωνιστής είναι ο RuPaul στον ρόλο της Ruby, ο άνθρωπος που έκανε το ‘RuPaul’s Drag Race’ μία τηλεοπτική και μη αυτοκρατορία.

Πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου

The Circle

Σκέψου ριάλιτι αλά Big Brother ή Catfish, σκέψου και το επεισόδιο ‘Nosedive’ του ‘Black Mirror’ και έχεις στο περίπου το ‘Circle’. Οι διαγωνιζόμενοι του show καλούνται να βαθμολογούν ο ένας τον άλλον βάσει ενός app που τους επιτρέπει να παρουσιάζουν τον εαυτό τους όπως οι ίδιοι προτιμούν. Τα άτομα που έχουν το μεγαλύτερο σκορ είναι οι influencers που έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν όσους παίκτες παραμένουν στο παιχνίδι.

Η βρετανική βερσιόν του παιχνιδιού είναι πολύ δημοφιλής και υπόσχεται ένα πιο περίπλοκο κόνσεπτ στρατηγικής από αυτό που φαντάζεσαι.

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

Next in Fashion

Ο Tan France του λατρεμένου μας ‘Queer Eye’ και η Alexa Chung ψάχνουν τους οραματικούς σχεδιαστές που μπορούν να φτιάξουν υπέροχα looks για όλους. Άλλο ένα διαγωνιστικό ριάλιτι, ας νικήσει ο καλύτερος.

Πρεμιέρα: 29 Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

11 επεισόδια του Queer Eye που θα σου μάθουν την αξία του πλαντάγματος

Πρωτότυπες ταινίες

Uncut Gems

Μετά το ‘Good Time’ που έδωσε στον Robert Pattinson μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, οι αδελφοί Safdie επιστρέφουν με ένα ακόμη ηλεκτρισμένο θρίλερ δράσης και έναν απροσδόκητο πρωταγωνιστή. Ο Adam Sandler υποδύεται έναν χαρισματικό Νεοϋρκέζο κοσμηματοπώλη που θα κινηθεί σε ένα εξαιρετικά επισφαλές περιβάλλον για να βγάλει τα περισσότερα χρήματα που έχει βγάλει ποτέ του. Ο ηθοποιός απέκτησε Oscar buzz μετά την πρεμιέρα του φιλμ στα φεστιβάλ του Telluride και του Toronto.

Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου

Ντοκιμαντέρ

Night on Earth

Από τους βραβευμένους παραγωγούς των ‘Πλανήτης Γη ΙΙ’, ‘Ζωή’ και ‘Γαλάζιος Πλανήτης’, αυτή η εντυπωσιακή σειρά φυσικής ιστορίας αποκαλύπτει τα θαύματα της νύχτας.

Πρεμιέρα: 29 Ιανουαρίου

Cheer

Έξι επεισόδια από τον δημιουργό του εξαιρετικού ‘Last Chance U’ Greg Whiteley για τις μαζορέτες του Navarro College. Οι έφηβες αθλήτριες διαγωνίζονται σε επίπεδο πρωταθλητισμού για ένα σχολείο που από το 2000 έχει κερδίσει 14 κύπελλα. Τραυματισμοί, θυσίες, εμπόδια και θρίαμβοι σε έξι ώρες που θα κρίνουν το μέλλον των αθλητριών.

Πρεμιέρα: 8 Ιανουαρίου

Tαινιοθήκη

La La Land

Το φαβορί για τα Όσκαρ του 2017 είδε το ‘Moonlight’ να του παίρνει επεισοδιακά τη νίκη, αλλά παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα χιτ της δεκαετίας που φεύγει.

Ανεβαίνει: 1 Ιανουαρίου

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;