NETFLIX

5 στρατηγικές πεσίματος που μπορείς να μάθεις από τα πουλιά

Μαζέψαμε τις καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να πάρετε από τον κόσμο των απογόνων των δεινοσαύρων σε ένα ποστ.

To Netflix πριν λίγο καιρό έκανε διαθέσιμη τη σειρά ντοκιμαντέρ ‘Our Planet’. Το ‘Our Planet’ είναι από τα πιο ευχάριστα ντοκιμαντέρ για τη φύση που μπορείς να δεις και βασίζεται σε δοκιμασμένη συνταγή του BBC με αφηγητή τον David Attenborough.

Από τις καλύτερες στιγμές των επεισοδίων είναι οι αναφορές στα τελετουργικά ζευγαρώματος των πουλιών. Tα αρσενικά πουλιά λοιπόν είναι ασυναγώνιστα στις τεχνικές πεσίματος και ακόμα και η ίδια τους η εμφάνιση φωνάζει ότι θέλουν ζευγάρωμα. Γι’ αυτό και μαζέψαμε τις καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να πάρετε από τον κόσμο των απογόνων των δεινοσαύρων σε αυτό εδώ το ποστ.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ

To Arfak parotia ξέρει πόσο σημαντικό είναι να έχεις καθαρό σπίτι, γι αυτό και πριν προσεγγίσει το θηλυκό, καθαρίζει όλο τον χώρο που προσδοκεί να γίνει το mating. Έστω και ένα πεσμένο φύλλο στο πάτωμα μπορεί να διακινδυνέψει τις πιθανότητές του για επιτυχία. Αυτό που είναι σημαντικό να προσέξετε είναι ότι το Arfak parotia καθαρίζει, χωρίς να γνωρίζει αν όντως θα τον δεχτεί το θηλυκό. Έτσι και εσείς καλό είναι να έχετε καθαρό σπίτι, ακόμα και αν δεν περιμένετε σίγουρα να έρθει η αγαπημένη.

ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΦΑΝΣΥ

Μην βάλετε τη φόρμα και την τρύπια ζακέτα που φοράτε καθημερινά όλη μέρα. Μπορεί σε κάποιους αναγνώστες να φαίνεται αυτονόητο να μην το κάνουν, αλλά πιστέψτε μας έχουμε λόγο που το λέμε. Στον κόσμο των πτηνών σε αντίθεση με τον κόσμο των ανθρώπων, τα αρσενικά πουλιά είναι που είναι τα πιο φανταχτερά και πλουμιστά σε σχέση με τα θηλυκά. Μην πάτε μακριά, σκεφτείτε πώς είναι το αρσενικό παγώνι, σε σχέση με το θηλυκό που θυμίζει κότα.Τα αρσενικά χρησιμοποιούν την εμφάνισή τους για να πλανέψουν τα θηλυκά, ενώ τα θηλυκά πρέπει να έχουν πιο αδιάφορα χρώματα για να μην γίνονται στόχος από ζώα από τα οποία κινδυνεύουν.

ΧΟΡΕΨΤΕ

Το Vogelkop όπως και τα πολλά πτηνά χρησιμοποιεί τις χορευτικές του ικανότητες για να προσεγγίσει το θηλυκό. Προσωπικά ο χορός του Vogelkop είναι ο αγαπημένος μου, γιατί μου θυμίζει ταραντέλλα. Μην φοβάστε λοιπόν να επιδεικνύετε τις χορευτικές σας ικανότητες, ακόμα και αν είναι ανύπαρκτες. Και ένα awkward λίκνισμα είναι καλύτερο και κεντρίζει τα βλέμματα και την επιδοκιμασία του potential mate.

ΒΓΕΙΤΕ ΜΕ WINGMEN

Το blue manakin φέρνει τους φίλους του για να τον βοηθήσουν να πλησιάσει το θηλυκό. Την προσεγγίζουν όλα εναλλάξ και στο τέλος ο ενδιαφερόμενος κάνει το γκραντ φινάλ χρησιμοποιώντας την πιο επιδέξια φιγούρα του. Ο wingman είναι παραδοσιακή αξία στο πέσιμο. Για να κάνετε τη μέθοδο blue manakin, θα πρέπει να καθίσετε με την αντροπαρέα δίπλα στο πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεστε και να στείλετε πρώτα όλους σας τους φίλους να πουν κι από μία ατάκα. Προσοχή. Δεν πρέπει το πρόσωπο να θεωρήσει ότι ενδιαφέρονται οι wingmen. Οι ατάκες -σε περίπτωση που είστε σε μπαρ- θα είναι ουδέτερες όπως “περισσεύει αυτό το σκαμπό;”, “μπορώ να κρεμάσω το μπουφάν μου εδώ;”, “που είναι η τουαλέτα;”. Μετά την ομαδική επίθεση θα κάνετε τη μεγάλη εμφάνιση λέγοντας κάποια ευφυή ατάκα και οι wingmen θα απομακρυνθούν αφήνοντας τα υπόλοιπα σε εσάς.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙA

To παραπάνω bowerbird για να προσεγγίσει την αγαπημένη, παίρνει στο στόμα έναν καρπό και τον προσφέρει, όπως εμείς θα προσφέραμε λουλούδια. Η προσφορά λουλουδιού ήταν πολύ νομπλ κίνηση μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, αλλά όπως και η Παπαρίζου έχει εύστοχα παρατηρήσει, έχει πια εκλείψει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ BIRDWATCHING

Κι όμως, μπορείς να πας για Birdwatching στο Ζάππειο
‘Αχρείε, σου ‘χω πάρει τη μητέρα’: 12 βρισιές του Σαίξπηρ που πρέπει να φέρουμε πίσω
Quiz: Ποια ατάκα του φλερτ σου ταιριάζει, σύμφωνα με το Χόλιγουντ