NETFLIX

6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix

Είτε είσαι στην Αθήνα, είτε στην Ανταρκτική, μπορείς να πιάσεις κουβέντα γι' αυτές τις έξι σειρές.

Οι Έξι Βαθμοί Διαχωρισμού (θα τους δεις και ως Έξι Βαθμούς Απόστασης/Six Degrees of Separation) είναι η ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη συνδέονται μέσω 6 – ή και λιγότερων – κοινωνικών γνωριμιών. Υπάρχει μία αλυσίδα ‘ο φίλος του φίλου μου’ δηλαδή, που αρχικά ενώνει δύο ανθρώπους και τελικά τους πάντες μέσα από το πολύ έξι βήματα. Διατυπώθηκε αρχικά από τον Ουγγαρέζο καλλιτέχνη και δημοσιογράφο Frigyes Karinthy το 1929 και έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το ομώνυμο θεατρικό έργο του John Guare το 1990.

Μετά λοιπόν από την έμπνευση του Six Degrees of Kevin Bacon, του παιχνιδιού που δημιούργησαν σινεφίλ όταν ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε στις αρχές των ‘90s ότι έχει δουλέψει με τους πάντες στο Χόλιγουντ ή έστω με κάποιον ή κάποια που έχει δουλέψει μαζί τους, έχουμε πλέον και το ‘6 Degrees of Netflix’. Στο παιχνίδι του Bacon, σκοπός είναι να διαλέξεις κάποιον τυχαίο ηθοποιό και να βρεις όλα τα βήματα που τυχόν τον συνδέουν με τον σταρ. Στο παιχνίδι που ξεκίνησε και θέλει να τεστάρει το ίδιο το Netflix, καλείσαι την επόμενη φορά που θα στέκεσαι σε κάποια ουρά, ή όταν θα προσπαθείς να σπάσεις τον πάγο με αγνώστους σε πάρτι, να πιάσεις κουβέντα για κάποια κυκλοφορία της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της, «ο μέσος όρος των σειρών που μοιράζονται δύο τυχαίοι, ενεργοί λογαριασμοί στο Netflix είναι 6,2. Και οι δύο λογαριασμοί στο δείγμα έπρεπε να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 1 κοινό επεισόδιο ή να έχουν δει το 70% μιας κοινής ταινίας την περασμένη χρονιά».

Όσο για τις ίδιες τις κυκλοφορίες του Netflix που μας ενώνουν, αυτές περιλαμβάνουν μεγάλες αμερικανικές παραγωγές όπως το ‘Stranger Things’ και το ‘Birdbox’, το ισπανόφωνο ‘Casa De Papel’, το επιστημονικής φαντασίας crime movie ‘Bright’, το δυστοπικό ‘Black Mirror’, και το τελευταίο υπερχίτ των Χριστουγέννων με τον Kurt Russell στον ρόλο του Άη Βασίλη, ‘The Christmas Chronicles’.

Είτε συναντήσεις κάποιον εγγεγραμμένο στο Netflix στην Αθήνα, είτε στη Σεούλ, στο Σάο Πάολο ή στην Ανταρκτική, οι πιθανότητες λένε πως κάποια από όλες τις παραπάνω δουλειές θα έχετε δει αμφότεροι, μιας που και οι έξι είναι ανάμεσα στο top 20 των σειρών που μοιράζονται οι περισσότεροι λογαριασμοί.

Το υπόλοιπο top 20 δεν έχει δημοσιευθεί, ξέρουμε ωστόσο ότι δεν περιλαμβάνει μονάχα ταινίες και σειρές, αλλά όλα τα είδη αφήγησης. Από stand-up μέχρι ντοκιμαντέρ.

Δες περισσότερα:

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

Βγήκε το ‘Umbrella Academy’, δέσε τη ζώνη σου
Το Russian Doll ξέρει ότι μετά τα 30 πεθαίνεις λίγο κάθε μέρα
Kingdom, το κορεάτικο Walking Dead εποχής που πρέπει να ανακαλύψεις