ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ομολογώ: Δεν με εξέπληξε η εμφάνιση της Στικούδη

Αναλύουμε την εμφάνιση της Κατερίνας Στικούδη στο ΥFSF με τη βοήθεια μιας σκηνής από τους 'Δύο Ξένους'.

Η Κατερίνα Στικούδη φέτος κλείνει μία δεκαετία(!) στο τραγούδι. Το πρώτο της βήμα ήταν το 2009 με το ‘Τώρα’ μαζί με τους Lava και λίγο καιρό μετά με την ‘Εμμονή’ με τους ΝΕΒΜΑ. Για δέκα ολόκληρα χρόνια όμως κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά, γιατί είχε ξεκινήσει ως μοντέλο, επάγγελμα που ακολούθησε περίπου 1 χρόνο, ενώ στο τραγούδι είναι -επαναλαμβάνω- δέκα χρόνια, και γιατί είναι κορίτσι και ο χώρος της χιπ χοπ/ραπ/τραπ στην Ελλάδα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στα κορίτσια. Τα έχω εξηγήσει αυτά και καλύτερα εδώ. Όλα όμως άλλαξαν σε μια νύχτα, όταν η Κατερίνα τραγούδησε Δήμητρα Γαλάνη ντυμένη Δήμητρα Γαλάνη.

Το κύμα έκπληκτων καλών σχολίων που προκάλεσε η Κατερίνα Στικούδη χτες μου θύμισε μία σκηνή από τους ‘Δύο Ξένους’. Όταν ο Μαρκοράς δεν έδωσε ρόλο στην Μαρίνα στο θεατρικό που θα ανέβαζε με τα παιδιά της σχολής, εκείνη συνεννοήθηκε με τη Δάφνη, την καλύτερη της τάξης, και εν τω μέσω της παράστασης, έβαλε τη μάσκα της και την αντικατέστησε. Έτσι στο τέλος, όταν έβγαλε τη μάσκα για την υπόκλιση ήταν η πρώτη φορά μέχρι εκείνο το επεισόδιο, που η Μαρίνα απέδειξε το ταλέντο της.  Είχε την ευκαιρία να το αποδείξει μόνο κάτω από μία μάσκα, η οποία την απογύμνωσε από την ανάλαφρη εικόνα που όλοι είχαν σχηματίσει για εκείνη, που δεν την άφηνε να την πάρουν στα σοβαρά.

Αν η Κατερίνα είχε τραγουδήσει ένα “σοβαρό” τραγούδι σαν το ‘Δυο μέρες μόνο’ σε ένα πρωινάδικο στο πιάνο, όπως έχει κάνει παλαιότερα, είμαι σίγουρη ότι τα σχόλια θα ήταν περιπαιχτικά, όπως είναι συνήθως. Άλλωστε και για την εμφάνισή της στο Υour Face, κάποια από τα σχόλια στο Twitter βιάστηκαν να είναι τύπου “η Στικούδη εκτελεί Γαλάνη”, γιατί ως σήμερα έτσι είχαν συνηθίσει να είναι.

Εμένα λοιπόν η χτεσινή εμφάνιση της Κατερίνας Στικούδη δεν με εξέπληξε καθόλου, γιατί έτσι κι αλλιώς την θεωρούσα ταλαντούχα. Οπότε πιο πολύ ενθουσιάζομαι όταν βγαίνει ένα κομμάτι της που μου αρέσει και που της ταιριάζει και που κάνει σόου και που είναι ο εαυτός της, παρά η χτεσινή της εμφάνιση. Δεν ήταν μία καλή μίμηση της φωνής της Γαλάνη, ήταν ένα αξιοπρεπές cover του τραγουδιού και μία τρομερή μεταμφίεση από τον/την υπεύθυνη/ο για το SFX make up. Και για να μην παρεξηγηθεί αυτό που λέω, μου άρεσε πολύ η χθεσινή εμφάνιση, απλά για μένα δεν χρειάστηκε αυτή, για να πω “α καλή τελικά η Στικούδη”. Θεωρούσα έτσι κι αλλιώς ότι έχει μια αρκετά καλή φωνή και μου αρέσει σε αυτό που κάνει και με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που το κάνει, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να κάνει -και δεν θα κάνει- στροφή στην πχιότητα.

Χαίρομαι όμως, γιατί έστω κι έτσι πήρε επιτέλους την επιβεβαίωση που της άξιζε (και που δεν είχε την ανάγκη της εννοείται) από τα media.

Όλα αυτά όμως με κάνουν και σκέφτομαι τι θα πει σοβαρό και τι ασόβαρο; Μία κοπέλα που λέει τις ειδήσεις, γιατί να είναι στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου πιο σοβαρή από μία που συμμετέχει σε πάνελ πρωινάδικου; Ένας ηθοποιός που παίζει σε μία ταινία σαν το ‘Άφτερλωβ’ γιατί να είναι πιο σοβαρός από έναν που παίζει σε σίριαλ; Τι ορίζει το ποιοτικό και τι το μη ποιοτικό;

Το να περιορίζεις τη σκέψη σου με βάση αυτούς τους διαχωρισμούς είναι για μένα το λιγότερο ποιοτικό από όλα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρώσαμε κάνοντας crossfit με την Κατερίνα Στικούδη
Το ομολογώ: Μου αρέσει το καινούριο της Στικούδη
Ποια διεθνούς φήμης ράπερ έκλεψε το βιντεοκλίπ της Στικούδη και άλλα 7 περιστατικά ξεδιάντροπης κλοπής