Evan Agostini/Invision/AP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τι κάνει ο Sebastian Stan στην Αθήνα;

Ο Winter Soldier της Marvel μετά από ρόλους σαν το ‘I, Tonya’ και το ‘Martian’ έρχεται στην Ελλάδα για τη νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

«Οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση της παρούσας στιγμής», μου λέει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης ο Sebastian Stan καθώς, κουρασμένος από το ταξίδι προς την Αθήνα, ξαπλώνει στο κρεβάτι ενός δωματίου που μοιάζει να ανήκει στο σπίτι της γιαγιάς όλων μας. Γύρω μας, άνθρωποι πηγαίνουν κι έρχονται σε ένα ολοζώντανο, γεμάτο ενέργεια σετ, καθώς το γύρισμα της ταινίας είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι.

Στο ‘Monday’ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ο Mickey και η Chloe είναι δυο Αμερικάνοι που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα και αποφασίζουν να αφήσουν την Αμερική και να μείνουν εδώ για να ανακαλύψουν αν το πάθος ενός weekend μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της Δευτέρας που έρχεται. Σήμερα, εδώ, σε αυτό παλιό διαμέρισμα, ο Mickey και η Chloe προσπαθούν να καταλάβουν τι ξημερώνει για αυτούς και για τη σχέση τους αύριο.

Τον Mickey παίζει ο Sebastian Stan, που πολλοί γνωρίσανε μέσα από το ρόλο του ως Bucky ή Winter Soldier ή απλά ‘κολλητό του Captain America’ στις ταινίες της Marvel. (Κι αν ο Bucky ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αναρρώσει και να κάνει ένα διάλειμμα από όλη την τρέλα;) Πολλοί επίσης τον πρόσεξαν σε ρόλους σε ταινίες σαν το ‘I, Tonya’ όπου φάνηκε πως διαθέτει και την απαραίτητη αιχμή ώστε να ψαχτεί ερμηνευτικά και σε πιο ανεξάρτητα μονοπάτια. Και τέλος υπάρχουμε κι εμείς που φυσικά τον θυμόμαστε από το ρόλο του στο ‘Gossip Girl’, αλλά ας μην εστιάσουμε σε αυτό για την ώρα.

Η ουσία είναι πως ο Stan, ένας ανερχόμενος σταρ με διάθεση να κάνει λίγο από όλα, πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος έρχεται με τη φόρα του ‘Suntan’ να κάνει το επόμενό του βήμα. Μαζί, στο ρόλο της Chloe, η Ιρλανδή Denise Gough (την είδα πρόσφατα στο ‘Colette’), η οποία κάνει κυρίως θέατρο αλλά που αναπόφευκτα θα αρχίσει να γίνεται περιζήτητη και στο σινεμά

«Η ιστορία του Mickey και της Chloe είναι μια ειλικρινής, αλλά ευχάριστη ματιά, στην ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που θέλουν πολύ ο ένας τον άλλο, αλλά βρίσκουν εμπόδια στα προσωπικά τους βιώματα. Ο Sebastian και η Denise ήταν οι τέλειοι ηθοποιοί για τους ρόλους, βίωσαν την Αθήνα σαν ντόπιοι και υποδύθηκαν τους χαρακτήρες με πάθος, χωρίς ίχνος φόβου», λέει ο Παπαδημητρόπουλος. Πράγματι, κι οι δυο τους στην κουβέντα μας στο περιθώριο των γυρισμάτων, έλεγαν πόσο σπίτι τους νιώθουν ήδη την Αθήνα.

Να οι δυο τους, στην πρώτη επίσημη φωτογραφία της ταινίας:

Το ‘Monday’, ένα «ερωτικό γράμμα στην πόλη μου κι ένας ύμνος στους παράφορους έρωτες» κατά τον σκηνοθέτη, ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα και ετοιμάζεται για το νέο χρόνο. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Sebastian Stan και Denise Gough, για την Ελλάδα, για απλό σινεμά του έρωτα, των χαρακτήρων και των συναισθημάτων (ο Sebastian Stan έλεγε χαρακτηριστικά πως ήθελε να κάνει μια ταινία σαν εκείνες του Richard Linklater), και για το πώς ήταν και για τους δυο τους να λειτουργήσουν τόσο αυθόρμητα και έξω από τα όρια των όσων είχαν συνηθίσει στην καριέρα τους.

Όλα όσα είπαμε, θα μπορείτε να τα διαβάσετε όταν το ‘Monday’ είναι έτοιμο να συναντήσει το κοινό στις αίθουσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

‘Suntan’: Η μεγάλη συνέντευξη με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο

Info:

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Executive Producer: Fred Berger

Συμπαραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα

Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde

Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan

Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC

Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα

Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη

Μοντάζ:  Ναπολέων Στρατογιαννάκης

Μουσική: Αλέξης Γράψας

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης