SURVIVOR

Μην παραχαράσσετε την ιστορία, όχι στο Survivor Ελλάδα-Τουρκία

Το τελευταίο ριάλιτι που θέλουμε από το 2019 μας.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας του Survivor Ελλάδα-Τουρκία. Δεν ήξερα ότι δεν θα έχει διάσημους αυτή τη φορά, κοίταξα λίγο ποιοι είναι και όλοι μου φάνηκαν αδιάφοροι πέρσοναλ τρέινερ. Πιο αδιάφορο όμως από όλα μου φάνηκε το ίδιο το κόνσεπτ Ελλάδα-Τουρκία.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που ο κυρίαρχος λόγος προσπαθεί να μπει σε μία διαδικασία αποφυγής των πολώσεων σε όλους τους τομείς. Μου φαίνεται τελείως αναχρονιστικό να γίνει ένα παιχνίδι Ελλάδας εναντίον Τουρκίας με σκοπό να στηριχτεί πάνω στο εθνικιστικό συναίσθημα και του ελληνικού και του τούρκικου κοινού, βασισμένο σε μία έχθρα που θα πρεπε να σταματήσει εντελώς να διαιωνίζεται.

Γιατί δεν θα έκαναν Survivor Ρουμανία-Ελλάδα. Κάνουν Ελλάδα-Τουρκία για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Και αν είναι πιο ευκολο να συμβεί ελληνοτουρκικό Survivor λόγω Αncun, που είναι παραγωγός και στα δύο, θα ήταν πολύ πιο ωραίο οι αντίπαλες ομάδες να είναι ανάμεικτες.

Εντωμεταξύ, το πρώτο Survivor Ελλάδας-Τουρκίας, που έγινε το 2006 ήταν εξίσου αδιάφορο και μου φαινόταν από τότε ξεπερασμένο και χαζό σαν ιδέα. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν έρωτας της Νάντιας με τον Σελίμ, οι οποίοι μάλιστα όταν βγήκαν από το παιχνίδι παντρεύτηκαν και ήταν μαζί για τέσσερα χρόνια.

Και το δεύτερο πράγμα που θυμάμαι από εκείνο το Survivor του 2006 ήταν ένα βιντεάκι του ‘Όλα’, από ένα αγώνισμα που στην αρχή νικούσε η ελληνική ομάδα, τελικά όμως έχασε με μεγάλη διαφορά από την τουρκική. Το είχανε μοντάρει με Παπαφλέσσα, δυστυχώς όμως δεν βρίσκω το μονταρισμένο ονλάιν. Φανταστείτε το:

Επομένως, πιστεύω ότι το Survivor 3 θα πάει όσο άπατο πήγε και το 2, γιατί είναι άπατη η ίδια η ιδέα στην οποία στηρίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιο παθιασμένοι έρωτες των ελληνικών ριάλιτι
Τα 10 highlights των φετινών ριάλιτι