ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

‘The Good Fight’: O Delroy Lindo γοητεύεται από το ηθικά γκρίζο

Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «The Good Fight» για τις πολιτικές ιστορίες και το πώς προσεγγίζει τους ηθικά γκρίζους ήρωές του.

*Η 2η σεζόν ‘The Good Fight’ προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στο COSMOTE CINEMA 4HD, παράλληλα με την Αμερική.

***

O Ντελρόι Λίντο μαγνητίζει κατευθείαν το βλέμμα όταν μπαίνει στον χώρο, κι όχι μόνο επειδή είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες “ωχ! αυτός ο τύπος!” φάτσες του σινεμά και της τηλεόρασης. Είναι τρομερά καλοντυμένος, κουστουμαρισμένος, με αστραφτερό χαμόγελο και μια ευγένεια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχύσει κανείς με αφέλεια. Μοιάζει έτοιμος να ορμήξει στην κάθε σου λέξη, για να ξεκινήσετε μια κουβέντα πάνω σε αυτήν.

Γελάει βροντερά κάθε φορά που μια ερώτηση τον διασκεδάζει, ενώ θα απαντήσει πολύ συχνά “δεν έχω ιδέα” όταν κάτι δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει. Στο “The Goοd Fight”, τη σειρά-συνέχεια του σπουδαίου “The Good Wife” (που θα αρχίσει να προβάλλεται τον Δεκέμβριο στο COSMOTE CINEMA 4HD), παίζει τον Έιντριαν Μπόουζμαν, τον επικεφαλής μιας δικηγορικής φίρμας στο Σικάγο που ειδικεύεται σε υποθέσεις αστυνομικής βίας. Βρεθήκαμε στη Νέα Υόρκη και μιλήσαμε μαζί του για την πολιτική διάσταση της τέχνης, και για το πώς προσπαθεί να συνδέεται με κάθε του χαρακτήρα.

Έβλεπες το «Good Wife»;

Το γνώριζα. Είχα δει κάτι λίγα επεισόδια, αλλά δεν ήμουν τακτικός θεατής του, όχι.

Τι φέρνει το «Good Fight» που πιστεύεις πως η προηγούμενη σειρά δε μπορούσε να κάνει;

Επειδή είμαστε σειρά καλωδιακής τηλεόρασης έχουμε περισσότερα περιθώρια, μπορούμε να βρίσουμε ας πούμε, αλλά και περιθώρια στο να είμαστε πιο άγριοι στα πράγματα που εξερευνούμε.

Η σειρά άρχισε να ετοιμάζεται πριν τις εκλογές με δεδομένο πως θα κέρδιζε η Χίλαρι, αλλά άλλαξαν πολλά πράγματα μετά. Πώς πιστεύεις πως θα διέφερε αν ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εκλογών;

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα υπήρχε περισσότερη εξερεύνηση της αστυνομικής βίας, αυτό με το οποίο ασχολείται η φίρμα μου δηλαδή, το οποίο ήταν ένα από τα αρχικά στοιχεία της σειράς. Αυτό μου έρχεται. Η πιο κοινωνική δηλαδή διάσταση αντί οι πιο πολιτικές ιστορίες.

Πιστεύεις έγινε αναγκαία πιο εστιασμένη στην πολιτική;

Ενδεχομένως. Το οποίο δεν είναι κακό φυσικά, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να αναπτυχθούν. Η σειρά έγινε αναγκαία πιο πολιτική λόγω του πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Μπορείς να δεις τον εαυτό σου στον Έιντριαν;

Σίγουρα. Έχει συναίσθηση της κοινότητας. Κι επίσης προσωπικά μισώ όταν αδικούμαι. Μισώ την ιδέα της αδικίας, και έχουμε πολλή αδικία σε αυτή τη χώρα. Και παντού. Η διαφορά είναι ότι ο Έιντριαν είναι πιο αποτελεσματικός στις πράξεις του απέναντι στην αδικία.

Μίλησες με ανθρώπους του επαγγέλματος καθώς ετοιμαζόσουν για το ρόλο;

Η σειρά γυρίζεται εδώ στη Νέα Υόρκη αλλά διαδραματίζεται στο Σικάγο, και υπήρξαν περιστάσεις στην 1η σεζόν που ένιωσα πως ο τρόπος που έπαιζα ήταν πολύ Νέα Υόρκη και καθόλου Σικάγο. Πώς να το περιγράψω… κάπως ευθύς. Αυτό που έκανα είναι ότι ταξίδεψα στο Σικάγο και γνώρισα κάποιον επαγγελματία εκεί, που μου περιέγραψε πώς διαφέρει ο τρόπος που κάνεις τη δουλειά εκεί. Μου είπε πως πρέπει να καταλάβω τρία πράγματα αν είναι να δουλέψω στο Σικάγο. Διαφθορά, πολιτική, και φυλή. Κι αυτό μου έμεινε πολύ. Όχι πως οι πάντες είναι διεφθαρμένοι στο Σικάγο, αλλά η πολιτική λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Κατάλαβα ενστικτωδώς τι εννοούσε. Και είχα μια συζήτηση με τους σεναριογράφους για να δούμε πώς μπορούν αυτές οι δυναμικές να ενταχθούν στην ιστορία αυτής της σεζόν. Υπάρχει μια συγκεκριμένη φινέτσα με την οποία πρέπει κανείς να είναι εξοπλισμένος, και σίγουρα αν έχει το μέγεθος της επιτυχίας που λέμε σε αυτή τη σειρά πως έχει φτάσει ο Έιντριαν και η εταιρεία του.

Κατά σύμπτωση στη σειρά «Chicago Code» έπαιζες έναν διεφθαρμένο πολιτικό–

Αυτή είναι δικιά σου λέξη! Δική σου περιγραφή.

Έχει… γκρίζες περιοχές;

Γκρίζες περιοχές! Ναι, σίγουρα.

Κι εκείνος κι ο Έιντριαν είναι ισχυροί άντρες. Ποιος τύπος χαρακτήρα σου φαίνεται πιο ενδιαφέρων;

Κι οι δύο έχουν δύναμη, κι οι δύο κινούνται στις γκρίζες περιοχές της κοινωνίας, κι αυτό είναι ενδιαφέρον. Αλλά η δουλειά του ηθοποιού… εσύ τον αποκαλείς διεφθαρμένο, εγώ όχι, εγώ λέω ότι είναι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην κοινότητά του, πετυχαίνει πράγματα που χρειάζεται η κοινότητά του και ξέρει πώς να τα πετύχει.

Αλλά είναι πάντα ενδιαφέρον να παίζεις χαρακτήρες που βρίσκονται στα περιθώρια. Είναι παγίδα να κρίνω τους χαρακτήρες απ’έξω όμως. Η δουλειά του ηθοποιού είναι να τους καταλάβει, ακόμα κι αν είναι δολοφόνοι. Στην ταινία «Cider House Rules» έκανα κάποιον σε αιμομικτική σχέση με την κόρη του. Πρέπει να το καταλάβω, όχι να το κρίνω, πρέπει να βρω την ανθρωπιά σε μια πράξη ανείπωτη, λανθασμένη. Αγαπώ να παίζω γκρίζους χαρακτήρες. Η δουλειά μου εκεί είναι να βρω την ανθρωπιά, όχι για δικαιολογήσω κανέναν, αλλά για να καταλάβω γιατί κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που κάνει.

*Η 1η σεζόν ‘The Good Fight’ κάνει πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 4HD. Η 2η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο παράλληλα με την Αμερική.

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: