ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα ιστορικά φετινά Χριστούγεννα του ‘Doctor Who’

Ο 12ος Doctor συναντά τον 1ο, σε ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που αναμένεται ιστορικό.

Χριστούγεννα ίσον κινηματογραφικά στολισμένα έλατα, φωτάκια που αναβοσβήνουν, το «Jingle Bells» που ακούγεται σχεδόν παντού, ζεστές σοκολάτες, δώρα και πολύ φαγητό. Αν είσαι όμως «Whovian», ανήκεις δηλαδή σε εκείνους που αγαπάνε τη σειρά του BBC «Doctor Who», αυτή η γιορτή σημαίνει και προβολή του special χριστουγεννιάτικου επεισοδίου.

Σε αυτό το επεισόδιο συνήθως παρακολουθούμε μια ιστορία που μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις της τρέχουσας σεζόν, συνεισφέρει όμως με τον δικό της τρόπο στο χτίσιμο της βασικής ιστορίας του εκάστοτε Doctor. Είναι επίσης το επεισόδιο που αφιερώνει τις τελευταίες στιγμές του στο «regeneration», δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία αλλάζει ο Doctor και μας συστήνεται με καινούργια όψη.

Η αναγέννηση αυτή είναι μια μακρά, μοναδική παράδοση της θρυλικής σειράς, βρίσκοντας έτσι τρόπο να ανανεώνεται διαρκώς στο πέρασμα των δεκαετιών, αποκτώντας κυριολεκτικά νέο πρόσωπο.

Φέτος, ωστόσο, αυτό το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, όχι μόνο γιατί θα αποχαιρετήσουμε τον σπουδαίο Πίτερ Καπάλντι που έδωσε ζωή στον δωδέκατο Doctor, αλλά γιατί θα τον δούμε να πολεμάει στο πλευρό του πρώτου Doctor, που θα υποδυθεί ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ («Harry Potter», «Game of Thrones»). Το σήμερα της σειράς έρχεται δίπλα στα ταπεινά ξεκινήματα από παραπάνω από μισό αιώνα πριν, όταν τον ρόλο είχε τότε υποδυθεί ο Ουίλιαμ Χάρτνελ. Και μιλώντας για ιστορικές στιγμές, ο Καπάλντι θα δώσει τη θέση του στην πρώτη γυναίκα Doctor, που θα ενσαρκώσει η υπέροχη Τζόντι Γουίτακερ («Broadchurch», «Black Mirror»).

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για την πλοκή του επεισοδίου «Twice Upon a Time», σύμφωνα όμως με το πρώτο τρέιλερ θα δούμε την πρώτη και δωδέκατη εκδοχή του Doctor να ταξιδεύουν, μεταξύ άλλων, στην περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και να συναντάνε τον Captain, που υποδύεται ο Μαρκ Γκάτις («Sherlock», «Game of Thrones»), ο οποίος είναι τεράστιος θαυμαστής του Doctor και έχει κάνει μικρότερα περάσματα παλιότερα, αλλά και την Μπιλ, την τελευταία σύντροφο του Doctor που είχαμε δει να χάνεται στο απέραντο σύμπαν στο φινάλε της σεζόν.

Η μετάβαση όμως από τον δωδέκατο στη δέκατη τρίτη Doctor είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Η πρώτη σκηνή της Γουίτακερ θα είναι γραμμένη από τον καινούργιο αρχισεναριογράφο, Κρις Τσίμπνολ, ο οποίος έπειτα από 5 επεισόδια στο ενεργητικό του παίρνει τη θέση του Στίβεν Μόφατ, που ήταν στο τιμόνι από το 2010. Θα καλωσορίσουμε έτσι με ανοιχτές αγκαλιές την ιστορική νέα εποχή της σειράς – τιμώντας παράλληλα και εκείνη την ενσάρκωση από την οποία ξεκίνησαν όλα.

CHRISTMAS SPECIAL, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: