ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

‘Jean-Claude Van Johnson’, η μεταμοντέρνα επιστροφή του Van Damme

Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, πειραματικός τηλεοπτικός σταρ. Επειδή μπορεί.

«Το όνομά μου είναι Ζαν – Κλοντ Βαν Νταμ. Κάποτε ήμουν πάρα πολύ διάσημος. Πιθανόν να θυμάστε τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Μέχρι τελικής πτώσης”. Παίζει συνέχεια στην τηλεόραση. ‘Η μπορεί να έχετε δει το “Εισβολή στο παρελθόν”, που είναι σαν το “Looper” με τον Μπρους Γουίλις αλλά ένα εκατομμύριο φορές καλύτερο».

Με αυτές τις φράσεις θα μας συστηθεί ξανά ο Βέλγος σταρ του Χόλιγουντ και έμβλημα των 80s και 90s ταινιών πολεμικών τεχνών, Ζαν -Κλοντ Βαν Νταμ, στη σειρά «Jean Claude Van Johnson», όπου θα υποδυθεί τον Βέλγο σταρ του Χόλιγουντ και έμβλημα των 80s και 90s ταινιών πολεμικών τεχνών, Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, μόνο που θα δουλεύει και ως μυστικός πράκτορας με το ψευδώνυμο Τζόνσον. Οποιος διάβασε τις παραπάνω γραμμές χωρίς ανάσα, μάλλον δεν κατάλαβε το παραμικρό. Αυτό, βέβαια, μπορεί να γίνει και το κοκαλάκι της νυχτερίδας για τη νέα σειρά του Amazon με πρωταγωνιστή τον τιτάνα του σπαγκάτο.

Ο Ζαν – Κλοντ Βαν Νταμ, όπως απέδειξε και στην αυτοσαρκαστική διαφήμιση που έκανε το 2013 για τη Volvo, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αποδόμηση του μύθου του. Να ένας τρόπος αναζωογόνησης καριέρας που δεν έχει να κάνει ούτε με κόντρα ρόλους ούτε με χαμαιλεοντικές μεταμορφώσεις.

Στο «Jean Claude Van Johnson», ο Βαν Νταμ θα είναι ο βαριεστημένος, παραιτημένος από τη βιομηχανία του θεάματος εαυτός του που αναπολεί τις χρυσές του μέρες στο ρηχό Χόλιγουντ. Η τύχη του όμως θα αλλάξει όταν θα συναντήσει μια παλιά, χαμένη του αγάπη που θα τον βάλει ξανά στη δράση, με αντίπαλο τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο εχθρός αυτός τυπικά είναι ένα βουλγαρικό καρτέλ ναρκωτικών, πρακτικά όμως είναι ο ίδιος ο Βαν Νταμ. Και μπορεί η παλιά του αγαπημένη να τον προειδοποιεί ότι μάλλον παραείναι σκουριασμένος για να μπει ξανά στο παιχνίδι, ο ηθοποιός όμως δεν αντέχει να μένει πια στα μετόπισθεν. Ηρθε η ώρα για μία ακόμα μεγάλη αποστολή που θα υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ευημερία της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με το πρώτο τρέιλερ, ο ηθοποιός θα αποφανθεί σύντομα ότι όλο αυτό «ήταν φριχτή ιδέα» αλλά θα είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω. Επίσης δεν θα σατιρίσει μονάχα τον εαυτό του, αλλά και το είδος που τον καθιέρωσε. Στις λίγες σκηνές που έχουμε δει από το σόου, μια ομάδα αντιπάλων του αποφασίζει να επιτεθούν ένας ένας στον Βαν Νταμ «γιατί αλλιώς θα μπουρδουκλωθούν και θα μπερδέψουν τους θεατές», ενώ ο ηθοποιός συμμετέχει σε αγώνα δρόμου αυτοκινήτων με δεμένα μάτια γιατί «όταν μια αίσθηση φεύγει, οι άλλες, οι υπόλοιπες οξύνονται».

1Η ΣΕΖΟΝ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY, AMAZON PRIME VIDEO

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: