NETFLIX

Το ‘Wormwood’ πειραματίζεται με το είδος του true crime ντοκιμαντέρ

Το true crime ντοκιμαντέρ κόλλημα του φετινού χειμώνα.

Μία από τις εντονότερες τάσεις της τηλεόρασης στην εποχή του Netflix: η απόλυτη αναβίωση των true crime ντοκιμαντέρ, όπως το «Making a Murderer».

Απ’ όλα όμως τα εξαιρετικά που έχουμε δει κατά καιρούς, το «Wormwood» του σπουδαίου Ερολ Μόρις (βραβευμένου με Οσκαρ δημιουργού του κλασικού ντοκιμαντέρ «Η λεπτή μπλε γραμμή», που έσωσε έναν αθώο άντρα από τη θανατική ποινή) είναι το πιο ιδιόμορφο.

Ενα χειμωνιάτικο βράδυ τη δεκαετία του ’50, από έναν ψηλό όροφο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, ο επιστήμονας Φρανκ Ολσον πήδηξε προς τον θάνατό του από ένα παράθυρο, εκκινώντας ένα πολυετές κυνήγι της αλήθειας που παραμένει ανεξακρίβωτη. Ηταν αυτοκτονία, ειπώθηκε τότε, ή ίσως ατύχημα, ή ίσως πτώση.

Το ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων ερευνά την υπόθεση μέσα από μαρτυρίες συγγενών, δημοσιογράφων και πρακτόρων, εμπλουτίζοντάς τες με αναπαραστάσεις ηθοποιών (Πίτερ Σάρσγκαρντ και Μόλι Πάρκερ) που δεν έχουμε ιδέα αν δείχνουν την αλήθεια – ή απλώς μια εκδοχή της. Το «Wormwood» είναι υβρίδιο ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που δεν αναζητά απλώς την αλήθεια, αλλά διερωτάται για την ίδια της τη φύση.

1Η ΣΕΖΟΝ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, NETFLIX

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: