THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9Ε08: Αυτό που μας κατατρόμαξε όπως κανένα άλλο

Το 8ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Evolution' είναι το καλύτερο που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Προσοχή μην πατήσεις κανένα spoiler ή μην σου κοπεί η χολή.

Η καταιγίδα, η ομίχλη, το ‘σαραβαλιασμένο’ νεκροταφείο (όλα με εσάνς βρετανικής ταινίας τρόμου) και στη μέση όλων οι αντι-ήρωές μας (Daryl, Aaron, Jesus και ο κουτσός Eugene) να είναι κυριολεκτικά παγιδευμένοι με την πλάτη στον τοίχο από μια ορδή Walkers που δεν θυμίζει καμία άλλη (σε κυνηγάει κανονικά και δεν πέφτει θύματα ηχητικών και λοιπών αντιπερισπασμών).

Ο Jesus, ως άλλος νίντζα με κοτσίδα, ξεπαστρεύει όποιον βρει μπροστά του με χάρη Bruce Lee. Μέχρι που, ξαφνικά, ένας από τους Walkers βγάζει μαχαίρι και του το χώνει βαθειά στην πλάτη. Ψιθυρίζοντας του ταυτόχρονα στο αυτί ‘Είσαι εκεί που δεν ανήκεις’.

Εκείνος πέφτει νεκρός. (ναι, άλλος ένας gay χαρακτήρα πεθαίνει-τυχαίο;)

Ο Aaron κλαίει και οδύρεται.

Και όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου της Michonne και του νέου group της Magna που έχουν έρθει για να σώσουν τους διασώστες του Eugene) έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό από το σοκ.

O μόνος ψύχραιμος παραμένει o Daryl που σκύβει πάνω από τον νεκρό ομιλούντα Walker, κόβει τις ραφές στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και του βγάζει τη μάσκα από δέρμα που φοράει.

Οπότε, όπως κατάλαβες Eugene, δεν ισχύει η θεωρία σου ότι οι Walkers, από τη στιγμή που ο εγκέφαλος τους δουλεύει, έχουν αρχίσει να θυμούνται και άλλα πράγματα, όπως το να μιλάνε.

Οι ομιλούντες Walkers, εκείνοι που στα τελευταία δευτερόλεπτα έχουν περικυκλώσει όλη την ομάδα και ψιθυρίζουν ‘Είναι παγιδευμένοι, μην τους αφήσετε να ξεφύγουν’, είναι άνθρωποι.

Walkero-βοσκοί, υπό μια έννοια.

Και αφάνταστα τρομακτικοί.

Για την ακρίβεια το τελευταίο 20λεπτο του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι αντικειμενικά ότι πιο τρομακτικό έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια στο TWD. Θυμίζει καλοφτιαγμένη ταινία τρόμου και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να μπουν στην ζωή μας οι Whisperers.

Μπροστά στους οποίους ο Negan, που σε αυτό το επεισόδιο βασικά βαράει μια μπάλα στον τοίχο (όπως ο Steve McQueen στο The Great Escape) και τσιτώνει τον πατέρα Gabriel, μοιάζει τρισχαριτωμένο γατάκι.

Για την ακρίβεια γατάκι που βγαίνει τσάρκα καθώς ο Gabriel, πάνω στα νεύρα του και στις ενοχές του για το ότι η Rosita τραυματίστηκε, ξεχνάει την πόρτα του κελιού του ανοιχτή (ή κάποιος την αφήνει τέλος πάντων ανοιχτή). Οπότε, ίδωμεν, τι παίζει να συμβεί εδώ.

Κατά τα άλλα σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε τον Henry, τον ‘θετό’ γιο της Carol, να τα κάνει χάλια στην πρώτη του νύχτα στο Hilltop καθώς (επειδή βλέπει την Enid να έχει γκόμενο) μεθάει με κάτι καλόπαιδα εκτός τειχών και καταλήγει να τον παρατάνε μέσα στο λάκκο να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Και συνειδητοποιούμε πόσο μη καλοδεχούμενη είναι η Michonne στο Hilltop καθώς η Tara (γιατί είπαμε είναι ακόμη ζωντανή αυτή;) την βάζει να βγάλει όλα τα όπλα της πριν της επιτρέψει να μπει. Με εμάς να μαθαίνουμε πως πάνε χρόνια που έχουν να μιλήσουν. Τόσο η Tara με την Michonne, όσο και η Μichonne με την Carol (που τουλάχιστον είναι ευγενική μαζί της- βασικά γιατί θέλει να της κάνει RSVP στην πρόσκληση να πάει στο φεστιβάλ ειρήνης και ενότητας που οργανώνει).

Είπαμε, δεν ξέρουμε τι συνέβη στα 6 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Rick. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε κοινότητα φροντίζει πλέον μόνο το τομάρι της και δεν είναι δεκτική στο να δεχτεί ξένους.

Κάτι που, υποθέτω, πως θα διευκολύνει οσονούπω τους Whisperers να σπείρουν τον τρόμο και το χάος όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Εκτός και αν εσύ θεωρείς ότι η Rosita, η οποία με το που ξύπνησε στο νοσοκομείο στο Hilltop πετάχτηκε πάνω για να πάει να βοηθήσει, θα μπορέσει να κάνει κάτι πιο ουσιαστικό από το να ανοίξει μερικούς τάφους ‘κάβα’.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, θα νοιώσεις την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. Όπως παλιά. Θα ξεκινήσεις να τρως ξανά τα νύχια σου. Και θα τσαντιστείς που χρειάζεται να  περάσουν τόσες εβδομάδες (αυτό ήταν το mid season finale) μέχρι να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα  ακούσει να του ψιθυρίζουν κάτι μακάβριο στο αυτί.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.