THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9Ε13: Αδρεναλίνη, κανένας Beta μείνει

Το 13ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Chokepoint' είναι το καλύτερο εδώ και πολύ καιρό. Προσοχή το κείμενο που ακολουθεί είναι φίσκα στα spoilers.

Πάνε χρόνια (#imoun_amoustako_agori) από την τελευταία φορά που θυμάμαι δυο back to back επεισόδια του TWD να είναι εξίσου καλά και αξιομνημόνευτα. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η δράση εδώ συνεχίζεται από εκεί που την αφήσαμε, με τον Daryl να τρέχει μέσα στο δάσος (μετά την επίθεσή του στο στρατόπεδο των Whisperers) μαζί με την Connie, τον Henry και την κόρη της Alpha. Επιλέγοντας να βρει τελικά καταφύγιο σε ένα ψηλό κτίριο (εκεί που μαθαίνουμε ότι η ομάδα της Connie έχει την ‘καβάτζα’ της) προκειμένου να είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν, λόγω εμποδίων που έχουν βάλει στη μέση, οι ζωντανοί από τους νεκροζώντανους.

Αν και η ‘Whisperer της έριδος’ Lydia τον προειδοποιεί ότι η μητέρα της (που αναγκαστικά θα τους ακολουθήσει αφού την έκαναν να φανεί αδύναμη) δεν πρόκειται να στείλει ολόκληρο στρατό στο κατόπι τους. Εκείνη θα στείλει απλά τον Beta (βλέπε τον δίμετρο Γολιάθ βοηθό της Alpha με την μακριά δερμάτινη καμπαρντίνα). Κάτι που τελικά και συμβαίνει, με την ‘στα μαρμαρένια αλώνια’ μαχαιροβγάλτικη μάχη Daryl και Beta να είναι τόσο βίαιη, κλειστοφοβική και αληθοφανής όσο ευχόμαστε. Μια από τις καλύτερες συνολικά μέχρι τώρα στο TWD.

Για την ακρίβεια αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδαμε φόβο στα μάτια του Daryl όσο ο Beta τον πέταγε σαν καρυδότσουφλο από τον έναν τοίχο στον άλλο. Και όχι, μην πιστέψεις ότι τον ξεφορτωθήκαμε τον Beta για τα καλά μόνο και μόνο επειδή ο Daryl τελικά τον έσπρωξε μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ. Είπαμε, το παλικάρι είναι end game αρχικακός. Eξού και στο τέλος του επεισοδίου σηκώνεται όπως ένα άλλο νταβραντισμένο αγόρι με μάσκα, ο Jason Voorhees.

Εννοείται πως τα παραπάνω δεν τα βλέπουμε σε μια σεκάνς, αλλά με διαλείμματα που μας δείχνουν τι συμβαίνει στο ‘έτοιμο για την εμποροπανήγυρη’ Kingdom. Εκεί δηλαδή που μια νέα συμμορία, οι Highwaymen, ζητάει ‘διόδια’ προκειμένου να επιτρέψει στους καλεσμένους να έρθουν ανενόχλητοι.

Μέχρι που στο παιχνίδι μπαίνει η ‘μου θυμίζεις τον Λέγκολας’ Carol η οποία, αφού πρώτα το διαπραγματεύεται το ζήτημα μαζί τους (μιας και στην ενέδρα που έστησαν δεν σκότωσαν άνθρωπο), προτείνοντάς τους να είναι κάτι σαν το security στο πανηγύρι, τους ψήνει να μπουν στο κόλπο προτείνοντάς τους να δουν μια ταινία όλοι μαζί. Ναι, όπως ακριβώς το άκουσες. Η Carol δεν τους σκότωσε στο φτερό, παρόλο που χαλαρά θα μπορούσε. Τους πρότεινε να πάνε σινεμά. Μιλάμε για άλλο επίπεδο μπαντασοσύνης εκ μέρους της.

Μια κίνηση-ματ που πρώτη από όλους εκτίμησε η Tara, την οποία και οι βοήθησαν οι Highwaymen όταν εγκλωβίστηκε, εκείνη και οι άμαξες της, στο δρόμο από τους Walkers. Με το μωρό -κουλ λεπτομέρεια που χωρίς λόγο αναφέρουμε- που είναι στην παρέα να το χώνουν μέσα στο σεντούκι προκειμένου να γλιτώσει.

Μπράβο (ειρωνεία ήταν αυτό σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες) λοιπόν στον Daryl που τελικά προτίμησε να διακινδυνεύσει τη ζωή όλων δεχόμενος να έρθει μαζί τους η Lydia. Διασφαλίζοντας έτσι ότι το πανηγύρι θα καταλήξει σε εφιάλτη όταν εμφανιστεί η τσαντισμένη Αλφαβήτα (βλέπε Alpha + Beta). To μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα προλάβει να φτάσει εκεί ο Daryl που πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα στην Alexandria προκειμένου να περιποιηθούν τον τραυματισμένο Henry. Όπως επίσης περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει επίσημα το ρομάντσο Daryl-Connie και πότε και πως θα φανεί χρήσιμος ξανά ο Negan.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.