ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6 πράγματα που δεν περίμενες ποτέ να κάνει το κλιματιστικό σου. Και όμως τα κάνει

Γενικά αν νόμιζες ότι τα κλιματιστικά είναι συσκευές που δεν κάνουν και πολλά πράγματα, ίσως πρέπει να δεις αυτό το άρθρο.

Ναι, οκ. Λέμε καλοκαίρι και σκεφτόμαστε παραλίες και κοκτέιλ και μπάνια και καλοκαιρινές βεράντες. Σίγουρα σημαντικό. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Πολλές ώρες που αντιστοιχούν σε αυτό το τρίμηνο που ονομάζουμε καλοκαίρι, συνήθως, δεν τις περνάμε στην παραλία. Αντιθέτως, τις περνάμε αγκαλιά με το κλιματιστικό μας. Οπότε, αν το βάλουμε σε μια λογική σειρά, για να έχεις καλό καλοκαίρι, καλό είναι να έχεις και αντίστοιχα καλό περιβάλλον γύρω σου.

Μπορείς, λοιπόν, να σκέφτεσαι ότι κλιματιστικά είναι όλα και όλα τα ίδια πράγματα κάνουν. Ισχύει όμως; Ζούμε στην εποχή των διαφόρων ειδών έξυπνων συσκευών και ο κλιματισμός δεν έχει ξεφύγει -ευτυχώς- από αυτή την τάση. Επομένως, και εδώ πολύ συχνά έχουμε να κάνουμε με πάρα πολλές λειτουργίες που φτιάχτηκαν έτσι, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητά σου. Λειτουργίες που δεν ήξερες καν ότι μπορεί να έχουν τα κλιματιστικά. Για παράδειγμα, ας πάρουμε, τη σειρά κλιματιστικών Platinum της εταιρείας Carrier ενεργειακής κλάσης Α+++ τόσο στην ψύξη όσο και στη λειτουργία θέρμανσης και ας δούμε 6 πράγματα που ποτέ δεν θα περίμενες ότι θα σου προσφέρουν.

Εντοπίζει πού είσαι

Ναι, περίπου αυτό που καταλάβατε. Με την εντολή ‘Intelligent Eye’ η μονάδα σε ακολουθεί μέσα στον χώρο σου και εντοπίζει πού βρίσκεσαι εσύ μέσα σε αυτόν. Έτσι, ανάλογα με το τι εσύ θες, το κλιματιστικό θα διοχευτεύσει κλιματιζόμενο αέρα είτε προς το μέρος σου σε περίπτωση που αυτό επιθυμείς είτε στην αντίθετη κατεύθυνση από εσένα σε περίπτωση που θες μεν να υπάρχει δροσερό περιβάλλον αλλά να μην πέφτει ο κλιματιζόμενος αέρας πάνω σου. Το εξίσου εντυπωσιακό; Aν η μονάδα σταματήσει να ανιχνεύει ανθρώπινη παρουσία στον χώρο τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας μετά από 30 λεπτά και ενεργοποιείται άμεσα με την επιστροφή του ενοίκου. Το οποίο είναι μια σοβαρή εξοικονόμηση ενέργειας.

Σου δημιουργεί απόλυτη άνεση όταν κοιμάσαι

Με τη λειτουργία αυτή εξοικονομείται επίσης ενέργεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για πολλούς από εμάς η υπόθεση ύπνος και κλιματισμός είναι μια ιστορία αρκετά σύνθετη. Το θέλουμε ή δεν το θέλουμε; Δεν μπορώ να απαντήσω ποτέ σε αυτό το ερώτημα αλλά ευτυχώς υπάρχει και αυτή η λύση. Στο κλιματιστικό Carrier Platinum και με τη λειτουργία SLEEP πραγματοποιείται αντιστάθμιση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να επιτυγχάνονται οι ιδανικές συνθήκες ύπνου: ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη, ούτε θόρυβος. Γιατί δεν είναι όλες οι ώρες της ημέρας ίδιες.

Του μιλάς και σε ακούει

Κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά ‘Carrier Air Conditioner’ και μπορείς μέσω ίντερνετ να ελέγχεις τη συσκευή σου, από όπου και αν βρίσκεσαι, ακόμα και με τη φωνή σου! Και δεν είναι μόνο ότι θα βλέπεις αν έχεις ενεργή ή απενεργοποιημένη τη συσκευή. Αντιθέτως, μπορείς να επιλέξεις από μακριά τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τον καθορισμό χρονοπρογράμματος έναρξης/παύσης της μονάδας κ.ά. Εναλλακτικά, αν έχεις ήδη σπίτι κάποια smart home control συσκευή όπως το Amazon Echo, μπορείς απλά να πεις στην Alexa τι θέλεις να κάνει το κλιματιστικό σου. Ζούμε για τα καλά στην εποχή των έξυπνων συσκευών!

Έχει και WiFi

Κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά ‘Carrier Air Conditioner’ και μπορείς μέσω ίντερνετ να ελέγχεις τη συσκευή σου από όπου και αν βρίσκεσαι. Και δεν είναι μόνο ότι θα βλέπεις αν έχεις ενεργή ή απενεργοποιημένη τη συσκευή. Αντιθέτως, μπορείς να επιλέξεις από μακριά τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τον καθορισμό χρονοπρογράμματος έναρξης/παύσης της μονάδας κ.ά. Ζούμε για τα καλά στην εποχή του Ίντερνετ.

Έχει και λειτουργία αφύγρανσης

Σίγουρα κάπου το έχετε ακούσει. “Η υγρασία είναι το χειρότερο”. Είναι κάτι που σίγουρα το λες όταν είσαι αγανακτισμένος με τη ζέστη. Ίσως να το έχετε πει και οι ίδιοι. Μάλλον δεν θα έχετε άδικο. Το Carrier Platinum, λοιπόν, προσφέρει μια λειτουργία όπου δίνεται προτεραιότητα στην αφύγρανση του αέρα. Για να επιτύχει την αφύγρανση η μονάδα λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και χαμηλές στροφές του συμπιεστή.

Κάνει καλό και στο δέρμα σου

Αφήσαμε το εντυπωσιακό για το τέλος. Μέρος του Φίλτρου Τριπλής Δράσης είναι και το Φίλτρο Vitamin C. Η Βιταμίνη C ως γνωστόν είναι ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που έχει στη σύνθεση του κολλαγόνου. Επιπλέον ενισχύει την ενυδάτωση και τον χρωματικό τόνο, ενώ προστατεύει από τη φωτογήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμένατε.

Μπορείς να βρεις τα κλιματιστικά Carrier Platinum σε 9.000 BTU και σε 12.000 BTU σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή στο www.kotsovolos.gr